EX-YU филмови

• Креатор на темата Креатор на темата BliND
  • Време на започнување Време на започнување
Mungos напиша:
A dali ste go gledale TC Sindrom.Srpski film.Mi se zgrozi zivotot.Mnogu gadno filmce.

ne e TC sindrom neko e TT sindrom....
i u pravo si!!! pogaden film neam gleano u zivot!!!
koga gi gleav snimkite so cecencite i arapite kako gi koljat ne se zgroziv tolku kolku na tt sindrom.ODVRATNO!!!
toj reziserot ima BOLEN UM majke mu ga nabijem!!!

}I{BuTtErFlY напиша:
Lepa sela lepo gore,Rane,Mi nismo andzeli 1/2,Ivkova slava,Zone,Kako je umro rokenrol(taka mislam deka bese:) ) Zikina dinastija :) :) :)

Kako je propao rokenrol :) Zakon film4e.
Gi spomna nekoj Mrtav Ladan i 3 Palme, 2 Bitange i 1 Ribica ? :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Не ми се свиѓаат многу српскиве филмови. Единствен филм што стварно ме импресионира(и за малце ме расплаче :kesa:) е Лепа села лепо горе. :cuc:

Југословенската кинематографија, које е можеби не толку влијателна на самата седма уметност глобално, сепак ни остави голем број на добри филмови кои за жал се заборавени од новите генерации кои претежно уживаат да гледаат амерички креп фестови, а не се ни прашуваат за филмовите кои биле тука правени.

Еве листа со некои (добри/одлични) југословенски филмови

Cuvar plaze u zimskom periodu
Majstor i Margarita
Skupljaci Perja
Kada budem mrtav i beo
Volter Brani Sarajevo
Idealist
Okupacija u 26 slika
Ko to tamo peva
Sjecas li se Dolly Bell
Maratonci trce pocasni krug
Smrt gospodina Goluze
Variola Vera
Kako sam sistematski unisten od idiota
Balkanski Spijun
Davitelj protiv davitelja
Otac na sluzbenom putu
Srecna Nova 49
Haloa Praznik Kurvi
Dom za vesanje

Од овие имам гледано неколку, ама си го пропуштил Жикина Династија, филмот е лудница (иако малку кичест, но сепак :))....

Цитат од филмот што ме смее уште прв пат коа го слушнав:

...Јој, Влајко, бркови ти плави, прст у дупе па ги закарави...

:pos::pos:

некои сум ги гледал некои не
маратонците ми е шаблон за YU филм.
„лепа села лепо горе” ми е прилично добар

Не остављајте ме самог док химна свира
Берлин капут
Црна мачка бел мачор
Видимо се у цитулј
Нема проблема
До коске
Игмански марш
Булевар револуција
Лајање на звијезде
Крвава бајка
Сиви камион црвене боје
Мртав ладан...
+ кад порастем бит чу кенгур!
Повратак отписаних
Жикина династија (4-5 дела)
итн..

се` во домашна видеотека! :)

Koja su to kola bolja od moskvica?

- Danilo Bata Stojkovic, "Balkanski spijun"

:pos2::pos2::pos2:

Bada Bing! напиша:
Ko to tamo peva
Maratonci trce pocasni krug

Имам чуено речиси за сите, ама само овие ги имам гледано и ми имаат оставено добар впечаток. Инаку од српските филмови мнногу добар впечаток ми има оставено филмот Професионалец. Еден од моите омилени филмови дефинитивно. Има и други добри спрски филмови како Тесна кожа, Жикина Династија, Кад пораснем бичу кенгур и други кои не ми текнуваат во моментов. Мислам дека србите знаат да направат добри филмови.

Soko zove orla soko zove orla orao javi se
orao pao orao paro prijem
soko dolazi prijem
:pos:
(пак од Балкански Шпиун)

Го глеаш во моментов? :)

Кога ги читам постовиве, испаѓа као југословенската кинематографија да ја сочинуваат саде комедии. И ко најбитниот момент у филмовите ко Балкански Шпиун, Маратонце трче почасни круг и сл. да е хуморот. Мене лично скоро сите филмови од екс-ју просторите ми оставаат поише некој горчлив вкус од што ме смеат. Како и да е уживам да ги гледам и тоа многу повеќе од оние филмови шо почнаа да ги ствараат у Србија, Босна и Хрватска после распадот, затоа што а си гледал два-три од нив си ги гледал сите ( и Лепа села лепо горе, Видимо се у читуљи, Црна мачка, бел мачор и сл. не спаѓаат у југословенска кинематографија).
Иначе фаворити ми се Лепота Порока, Сречна Нова '49 и Дом за вешање.

Да да. Variola Vera нарочито е да паднеш од смеење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom