ATP тенис - општа дискусија

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Не го заборавајте и Долгополов.:pipi:
Има еден од Белгија, Давид Гофин, па Кузњецов од Русија, само прашање е колку тие ќе опстанат кога ќе играат во појаки турнири..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
кој ’на времето’ бил 1 во јуниорска конкуренцијаи му се предвидувала врвна кариера и е еден од најголемите видени таленти во тенисот,
Бекхенд!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.388
Поени од реакции
113.845
Не го заборавајте и Долгополов.:pipi:
Има еден од Белгија, Давид Гофин, па Кузњецов од Русија, само прашање е колку тие ќе опстанат кога ќе играат во појаки турнири..
Кузњецов од Русија пиши пропало, Гофин го пратам доста добар е, парче прави на Челенџерите еве сега почна да игра и на мастерсиве, мислам у Мајами дека од Типса изгуби. Е сеа не знам колку години има, ако е млад можно е да направи нешто. Не знам дали сте приметиле али италијанците имаат подем на ранг листата. Лоренци многу напредуваше овие два месеца, Воландри исто, Стараче стандард си е солиден на земја, а исто и Болели кој мислам дека сега освои некој турнир, не сум 100% сигурен.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Кузњецов од Русија пиши пропало, Гофин го пратам доста добар е, парче прави на Челенџерите еве сега почна да игра и на мастерсиве, мислам у Мајами дека од Типса изгуби. Е сеа не знам колку години има, ако е млад можно е да направи нешто. Не знам дали сте приметиле али италијанците имаат подем на ранг листата. Лоренци многу напредуваше овие два месеца, Воландри исто, Стараче стандард си е солиден на земја, а исто и Болели кој мислам дека сега освои некој турнир, не сум 100% сигурен.
По 21 година се овие што ги набројав јас.
Тоа приметив во последно време изненадуваат италијаните. Само да не е периодично.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
RocknRolaa, Па не ја пратеше дискусијата претходно изгледа, се избаци еден нов тип кој збореше негативности за Раонич дека играл само на брзи подлоги добро, а и Игор си призна дека најмалце го сака Федерер, мада он си е коректен со изјавите, така да тоа не е проблем, а за крај капак беше Петар, затоа зборев во множина :)
Јас не го мразам човекот, не се изјаснив така, ниту сум хејтер. Нема врска, не ми е мил и затоа сакам да си изгуби, нема врска. Тоа што си е втор, втор си е, можно е да дојде и на првата позиција... а дека тој играше одлично на Мадрид, Индијан Велс, Дубаи и таму се што освои, тоа си стои.

И во иднина те молам кога ќе ме цитираш, цитирај ме со " одговори ", а не со @ бидејќи многу е веројатно да не прочитам бидејќи не сум премногу активен деновиве на форумов.

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Сите овие италијани освен Болели се над 30 годинии се потешко освојуваат челенџери, очекував и јас многу од Болели ,али многу непредвидлив играч е, знае да изгуби од некој анонимус. А според мене надежни млади таленти се Димитров,Клизан и Стебе.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Брат птица удри у лет со тениско топче, многу епик ситуација ми е оваа. Мене ми е смешно и интересно не знам за другите.
Ситуацијата е несекојдневна, ама мене уствари ми падна жал за птицата :(

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
.Порано го поштував Федерер ама со плачењето и некои педерски потези ме изнервира.. Се читаме за турниров..

Kои се тие педерски потези?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Знаеш како викаат србите, „Рѓавом курцу и длака смета“. Тоа што си изгубија си е друга работа а дали била ваква или онаква подлогата сосем трета. Да победеше еден од нив немаше да јадат гурабии. Како за Федерер не му беше проблем? Или за Серена што ја прегази Азаренка?
Абе види, да не беше толку брза подлогата, тешко дека Серена ќе ја победеше Азаренка, а нормално дека ако глеа како се одвиваат работите, и ако се во нејзина полза нема да кења по организаторите.

Но сепак, речиси сите имаа 1 недела да се подготват за таа подлога, а ако некој е во самиот врв нема потреба да бара оправдување вака или онака, треба да си се прилагоди на тоа што е понудено.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Но сепак, речиси сите имаа 1 недела да се подготват за таа подлога, а ако некој е во самиот врв нема потреба да бара оправдување вака или онака, треба да си се прилагоди на тоа што е понудено.
E taka de.....

L

Löwe

Гостин
Ќе ги видам Федерер и Серена дали нема да се бунат, ако подлогата на Вимблдон биде скроз измената, обоена незнам ти како, и својсвата да бидат 99% како на земја. Па тогаш нормално дека и Надал не би се бунел.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Тогаш Федерер поучен од плачењето на колегите негови, со време ќе се јави кај Чак и овај ќе го научи како да игра на таква подлога. Или пак ќе се откажи од турнирот и поради неговото откажување ќе се намали и публика и организаторот ќе биди приморан да го откажи турнирот.

Kajgana Shop

На врв Bottom