Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас имам земано од британскиот амазон (.co.uk) 9.99 фунти поштарина до Македонија, за пратки до 22.5 евра не се плаќа ништо, од 22.5 до 45 евра само ддв, над 45 евра царина и ддв. За америчкиот амазон и останатите немам купувано дрес, можиш да си напрајш акунт кој е валиден за сите и да разгледаш и по останатите страни од амазон.Има некој нарачувано дрес од АМАЗОН? Ај ако има нека ми пише да знам од прилика колкава поштарина има... такви работи![]()
Ме интересира дрес од Баерн Минхен. Ае види нешто па кажи ми ако можеш за поштарината. Јас имам гледано досега на германскиот АМАЗОН. Ама ај ако можеш види на британскиот. Штом имаш нарачувано посигурно е. Немам акаунт па незнам колкава е поштарината.Јас имам земано од британскиот амазон (.co.uk) 9.99 фунти поштарина до Македонија, за пратки до 22.5 евра не се плаќа ништо, од 22.5 до 45 евра само ддв, над 45 евра царина и ддв. За америчкиот амазон и останатите немам купувано дрес, можиш да си напрајш акунт кој е валиден за сите и да разгледаш и по останатите страни од амазон.
Од кој тим те интересира дрес?
Да не ја опфаќам темава со небитни мислења и објаснувања ти пратив повеќе детали во пп.Ме интересира дрес од Баерн Минхен. Ае види нешто па кажи ми ако можеш за поштарината. Јас имам гледано досега на германскиот АМАЗОН. Ама ај ако можеш види на британскиот. Штом имаш нарачувано посигурно е. Немам акаунт па незнам колкава е поштарината.![]()
Некоја друга страна за онлајн шопинг освен амазон, ибеј и алиекспрес?Остај ги тие што мислат дека амазон е превара, амазон ќе ти кажам е една од најсигурните страници за онлајн шопинг, и голем дел од селерите се доста фини и учтиви со потрошувачите. Иначе може да се деси производот да задоцни 2-3 дена повеќе, мене од 5 нарачани производи 4 ми имаат стасано во рок од 16 дена, додека за едниот чекав повеќе од 20 дена, но не ми пречеше. Но доколку не стаса производот за 30 дена, тогаш се смета дека тој е загубен и се контактира селерот за повеќе информации за како да го решите проблемот.
Некоја друга страна за онлајн шопинг освен амазон, ибеј и алиекспрес?
Ок фала ќе разгледам. Инаку ми треба страна од каде ќе можам да порачувам претежно алишта и да плаќам преку Пајза.Слична е на алиекспрес.
http://www.dx.com/
Ок фала ќе разгледам. Инаку ми треба страна од каде ќе можам да порачувам претежно алишта и да плаќам преку Пајза.
Како да знам за кој продукти има шипинг до Македонија, до сега сум избрал еден куп продукти и коа ќе одам на плаќање ми вика дека артиклот не може да биде испратен на адресата (моја)?
Да, само што провизијата е големаТешко дека ќе најдеш таква страница, можно е да има но дали ќе има достава до Македонија.
Најдобро ти е да си ја верифицираш Payza-та и да си ги повлекуваш парите на дебитна, па после од дебитната да си порачуваш од Амазон, Алиекспрес и сл.[DOUBLEPOST=1410428380][/DOUBLEPOST]
Треба да инсталираш една скрипта, ти кажува дали доставува до Македонија и ти ја кажува најниската цена на продуктот и на доставата.
Скрипта за Хром
Скрипта за Мозила
Откако ќе ја инсталираш, рестартирај хромот или мозилата и оди на продуктот кој што сакаш да го нарачаш, ќе изгледа вака:
![]()
Одбери ја Македонија како земја и ќе ти се појави кој од продавачите за тој производ доставуваат до Македонија, ќе има од најниски до највисоки цени, ти си бираш од кој сакаш да купиш.
Американскиот е најповолен.Сакам да прашам од ваши искуства кој амазон е најпогоден за купување од кај нас (co.uk; com; de; it) во однос на цена на производ и цена на шипинг т.е. кои имаат најповолна крајна цена за нас во МК.
Да ве прашам дали се исплаќа да се земе телефон преку Амазон (америчката)?
Се плашам да нарачам од неколку причини:
1.Немам преголема доверба во нашава Пошта, има клептомани меѓу нив тоа ми го има кажано еден роднина кој работи кај нив. Може да се случи и на некој друг да му се допадне телефонот.
2.Немам појма како одат царинските тарифи, знам дека се плаќа за преку 45 евра пратки. Повеќе од 2-3 илјадарки не плаќам.
3.Не сум сигурен и за шипингот, колку може да чини. Пишува free ама ипак може да го наплатат.
Немам досега од Амазон купувано, а телефонот е повеќе од солиден за цената и го има(колку што знам) само таму. Линк:
http://www.amazon.com/Motorola-Moto-Universal-Unlocked-Black/dp/B00K0NRZSW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1418248265&sr=8-1&keywords=moto g 4g
Сакам да прашам од ваши искуства кој амазон е најпогоден за купување од кај нас (co.uk; com; de; it) во однос на цена на производ и цена на шипинг т.е. кои имаат најповолна крајна цена за нас во МК.