Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Уште еден обид со вектор, слика од пријател :))
Ако веќе сакаш да правиш векторски портрети, батали фотошопот :) Уклучич илустратор и прави ги со mesh tool ;) веруј....треба време премногу али ефектот е поише од јебање

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ако веќе сакаш да правиш векторски портрети, батали фотошопот :) Уклучич илустратор и прави ги со mesh tool ;) веруј....треба време премногу али ефектот е поише од јебање
Па со illustrator пробав. Pen tool e pain in the ass со фотошоп. А за mesh tool читав низ нет одкако направив сликава....и стварно треба многу време да се научи убаво..ама ок не планирам да се замарам многу но колку да се знае малце учам....како хоби ми е :D

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Па со illustrator пробав. Pen tool e pain in the ass со фотошоп. А за mesh tool читав низ нет одкако направив сликава....и стварно треба многу време да се научи убаво..ама ок не планирам да се замарам многу но колку да се знае малце учам....како хоби ми е :D
Совет за илустратор и mesh tool
Правиш два леера, на горниот ја ставаш сликата со опасити 50%, го заклучуваш леерот и на долниот леер почињаш да црташ со меш тулот. Најјака фора е шо секоја точка шо ќе ја одредиш ќе и зададеш боја иста ко на фотографијата. Е сеа ќе работиш едно три четири дена на сликата ама затоа на крај ќе бидеш ко Cris Vector

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ако може некој да ми ја направи сликава без тоа белото.
И со големина за аватар.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
ако може една молба до вие шо барате по фотошопот... у кратки црти: направете го аватаров да изгледа подобро :D
да биде поосветлен, поистакнат, поубаво да се познава нешто а у..

ќе ви бидам многу благодарен

M

Mr.InF3ction

Гостин
ако може една молба до вие шо барате по фотошопот... у кратки црти: направете го аватаров да изгледа подобро :D
да биде поосветлен, поистакнат, поубаво да се познава нешто а у..
ќе ви бидам многу благодарен
2.jpg

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
M

Mr.InF3ction

Гостин
фала многу но веќе во меѓувреме некој друг ја нашол сликата убаво дотерана и си ја залепил на аватар.. сега тапа ми е да ја користам :/
извини ако ти одзема многу време
Пукај го :D

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
како беше пример на некоја слика што е да се направи побистра, побела.. :)
незнам дали ме сфаќате.. али би требало .. :Д

Член од
6 ноември 2010
Мислења
40
Поени од реакции
9
Еве некој мои дела изработени на фотошоп кои може да ги најдете тука..почетник сум но се трудам ве молам за ваше мислење:ROFLMAO:
https://sites.google.com/site/ivandimension/

и штотуку завршив текстура на еден нож во комбинација со 3д студио мах

Attachments

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.635
Поени од реакции
34.034
Aј за 15ти роденден ќе ти го изрежам 5ката на цеде.

Член од
6 ноември 2010
Мислења
40
Поени од реакции
9
Немој не се мачи! го имам али ме јебе нешто 3д-то

Kajgana Shop

На врв Bottom