Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.837
Вчера го изгледав Grand Budapest. Визуелно страшен филм. Вистинско уживање за очи, со специфичниот начин на кој е исниман, со атмосферата која ми го имаше шмекот од Amelie само 13-тина години подоцна, со поубај камери и ефекти. Приказната е ок, ништо wooow али задржува внимание. На моменти знај да затупи непотребно. Си крева оценка и застапеноста на сите тие филмски имиња.
Дали вреди да биди во топ 250 не знам, мислам дека не, бидејќи ако добро размислам постојат филмови кои се филмишта(визуелно не толку добри), но предноста не ја давам во изгледот, туку во импактот кој истиот ќе го постигни врз гледачот. Како и да е добро поминато време (y)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
Добар филм е Чилдрен оф Мен, сепак далеку од оцената и хајпот што го прати

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Neighbors не е лош ,има комедија ,али има и многу тпи ствари. За трошење време е супер. Само не можам да го сварам брат му на Џејмс Франко ,толку одвратно створење нема на екраните.

Последно уредено:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Neighbors не е лош ,има комедија ,али има и многу тпи ствари. За трошење време е супер. Само не можам да го сварам брат му на Џејмс Франко ,толку одвратно стовење нема на екраните.
Има...плус и грчко потекло има.
Името му е Зак Галиудфбиуфдноснвсдбвдфнфдсјникис.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Children of Men да трае саат и пол ќе е супер филм.

одамна неам постирано у темава, како сте, добри? :pipi:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
^ Овој за мене е иднината на негативците во Холивуд, едноставно владее како негативец :cuc: :cuc:
Кога би ми дозволиле да се изживувам на некој онака мерачки да го кинам со клешти , овој би ми бил во топ5(y)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
^ Овој за мене е иднината на негативците во Холивуд, едноставно владее како негативец :cuc: :cuc:
Ја има таа фаца шо кога ќе го видиш ти иде да му го акнеш боксот онака од срце...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Ја баш поштуем вакви фаци што сите ги хејтаат :icon_mrgr:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
Го гледаше некој The Raid 2 ? Првиот беше доста добар

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Претпоставувам дека ова не би било популарно мислење на форумов, али сакам да кажам дека ептен го поштувам Кевин Харт, смешно човече ми е и сакам да почне да глуми во посмешни/мејнстрим филмови, бидејќи ми фали некоја нова личност во комедииве. Вил Ферел не ми е ептен смешен т.е. нема харизма така да во светот на комедиите немало некоја јака фаца од дамна. Порано беа Лесли Нилсен и Стив Мартин, па едно време и Чарли Шин, па 90тите беа на Џим Кери, па ете Адам Сендлер едно време доминираше со филмовиве со Овен Вилсон и Бен Стилер во позадина како добри ликови а сега нема никој посебно. Ете Вил Ферел беше пред неколку години со Стив Карел. Па еве сега Сет Роген е тој лик, ама мене Сет Роген не ми е премногу смешен така да ми фалат "колоритни" ликови што со самата своја појава те тераат да се смееш бидејќи се позитивни, откачен и забавни.

А овие во последниве години освен Стив Карел се премногу монотони ликови и покрај нивниот хумор.

Така да се надевам дека Кевин Харт ќе почне да одбере некоја комедија со некој од погоре спомнативе ликови што ќе биде смешна и со тоа ќе се докаже дека е ликот на комедијата за 2010тите.
И те како може да биде the next big thing на бокс офисот. Со право го споредувам со Џим Кери иако нивните стилови на комедија се крајно различни. Џим Кери и покрај тоа што е белец првиот break through го имаше во In Living Clour скеч шоу со повеќе црнци во него, и со тоа стана популарен и кај тоа население. Кевин Харт поради популарноста со/во НБА е популарен и кај белците ама му фали уште еден голем успех во филм со ликови ко Ферел,Роген и сл. за да се докаже дека е лик кој што ќе биде обожаван и од белците и од црнците и од сите. Бидејќи тоа е и целта на комедијата, да спојува луѓе.

Малце долг пост за несериозна работа ама не можев никако да се запрам :D Хумор-најсериозната не сериозна работа на светот. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom