Forrest Gump
низа1
- Член од
- 12 ноември 2009
- Мислења
- 7.038
- Поени од реакции
- 29.619
Морам да се самоцитирам:
Ако ова установивме дека е вака, тогаш чуму картата на Гергана у шЧипо беше 150-че, а на Еленчето Ристеског (истата вечер) беше 50-че (четврт бурек, парче пица сас муљосана шунка, орбит ерожн)?
Чуму картата на Хикси беше 350, а на " Севе ми те волимо " беше 700?
Дали навистана крајот на светот (настан кој според авторот "малу" је искомерцијализиран) вредеше погани 4 стотки сас Аца Лукасом?
Фолтин ( пер ми се плаче
) зарем стварно вредеа за стотче у Шчипо?
Пер, молим те дај ми цена за ова:
Пер, фино лепо те моЉим да ми го дефинираш дијапазонот на чувства кои беснеат во тебе, нивоУто на збеснатост на голтачите на оган у желудац и ерективноста на твоите сетила при:
или Пер при:
енд:
енд,енд:
Одесекогаш сум ја мразел ограниченоста на музиката у граници, пасоши и бугарски цариници (мајке ми то е тема која долго време вирее у мене), али зарем нашиве музичари не ги донесовме на нивоУ на уличари сас гитарче енд девствено сино налани, монети кои ѕвечкаат на асфалтот и егзистенцијална неизвесност? Зарем не ги доведовме на ниво на "даш, шта даш" ? Зарем не ги обезвредниваме до дрскост? Или уште повеќе колку се граничи со хипокризија прашањето: Каде се нашите Архангел, Анастасија и остали да развалујет?
П.с Модераторе низаеден кај ти се на листата: Симон Трпчевски, Tања Царoвска, Љубојна и компанија...?
Пушти ги сетилата на дивеење!
Македонска музика, шуштење од душата на овој народ, хронична естетика, нафора, бескрај, бесконечност, непребол, непокор, неопфат, опуштени дојки, жонглирање со чувства, метеж од спомени, впивање на сонцето, експлозија на космосот, истенчена духовна преобразба, тишина на битието... Купишта од епитети, соништа, мноштво човечки судбини, сатирични рефлексии на секојдневието, интимни копнежи, многу исконско, многу модерно, многу рок, многу соул, многу хип хоп, многу етно... Многу се!
На овој народ се може да му земеш, но не можеш да го лишиш од култот кон музиката. Не за џабе и тетовската Менада џускала уште во VI век п.н.е.
Клише: „Во Македонија не се ни обидувај да заиграш или да запееш, затоа што секогаш ќе бидеш надигран и натпеан!“
Ако ова установивме дека е вака, тогаш чуму картата на Гергана у шЧипо беше 150-че, а на Еленчето Ристеског (истата вечер) беше 50-че (четврт бурек, парче пица сас муљосана шунка, орбит ерожн)?
Чуму картата на Хикси беше 350, а на " Севе ми те волимо " беше 700?
Дали навистана крајот на светот (настан кој според авторот "малу" је искомерцијализиран) вредеше погани 4 стотки сас Аца Лукасом?
Фолтин ( пер ми се плаче

Пер, молим те дај ми цена за ова:
Пер, фино лепо те моЉим да ми го дефинираш дијапазонот на чувства кои беснеат во тебе, нивоУто на збеснатост на голтачите на оган у желудац и ерективноста на твоите сетила при:
или Пер при:
енд:
енд,енд:
Одесекогаш сум ја мразел ограниченоста на музиката у граници, пасоши и бугарски цариници (мајке ми то е тема која долго време вирее у мене), али зарем нашиве музичари не ги донесовме на нивоУ на уличари сас гитарче енд девствено сино налани, монети кои ѕвечкаат на асфалтот и егзистенцијална неизвесност? Зарем не ги доведовме на ниво на "даш, шта даш" ? Зарем не ги обезвредниваме до дрскост? Или уште повеќе колку се граничи со хипокризија прашањето: Каде се нашите Архангел, Анастасија и остали да развалујет?
П.с Модераторе низаеден кај ти се на листата: Симон Трпчевски, Tања Царoвска, Љубојна и компанија...?