- Член од
- 13 февруари 2007
- Мислења
- 131
- Поени од реакции
- 4
Храна за будење на сексипилот
Индијците први го откриле чудотворното дејство на поединечни зеленчуци и зачини кои делуваат на будењето на сексуалната желба.
Нивната кујна тежнее кон исполнување на храната со сите најбитни состојки за создавање на животна енергија.
Следејќи ја нивната филозофија и уметност комбинирана со зачини и храна се отвориле нови научни сознанија околу нивното делување врз човековиот организам.
Храната која поттикнува љубовна магичност не смее да биде тешка и обилна бидејќи личноста ќе биде уморна. Спремете му на партнерот лесен оброк, личен на изглед, а наградата сигурно нема да биде пропуштена.
Школки, кавијар, бадеми и квалитетно вино се зборови и афродизијаци на кои ретко кој може да остане рамнодушен. Зачините никако не би смееле да ги пропуштите, особено сафранот и морското орефче.
Виното го опушта телото и на организмот му дава голема сексуална желба. Но, не смеете да претерувате со пиење бидејќи желбата за секс едноставно ќе се намали, а чоколадото користете го како средство за поттикнување на хормонот за среќа, блажена состојба или за ослободување од стрес.
Слатко пиле
Топчиња грозје прелијте ги со коњак и ставете ги да одстојат.
Пилето зачинете го со зачини наменети за него и печете го на јак оган додека не поцрвени на сите страни.
Додајте малку пилешка супа и ставете да се пече уште 40 минути, а потоа ставете печурки и грозјето со коњакот. Печете го уште 15 мин.
Лут манго
Парчиња шунка зачинети со бибер завиткајте ги и ставете ги во една чинија.
На тоа додадете тенки парченца излупено манго.
Ставете лут зачин, ликер од манго и лимонов сок односно сето тоа прелијте го преку мангото. Оставете го да стои 10 минути.
На крајот може да го украсите со кисело млеко.
Овошје и сирење
Сирење, јаболко, портокал и круша исецкајте ги на мали парченца.
Додајте грозје и посипајте ги со ситни ореви и бадеми.
Потоа промешајте ги во сок од портокал, млеко, шеќер и цимет. Сето тоа добро промешајте го и прелијте го преку салатата.
Оаза на зачини
Преполовете ги печурките, зачинете ги со сол и пиперка и пржете ги на маслиното масло цели 10 минути.
Пресечете на парчиња сирење моцарела, горе ставете ги печурките, додајте малку маслиното масло, лист босилок, малку першун и ставете го во печка додека моцарелата не почне да се топи.
Нивната кујна тежнее кон исполнување на храната со сите најбитни состојки за создавање на животна енергија.
Следејќи ја нивната филозофија и уметност комбинирана со зачини и храна се отвориле нови научни сознанија околу нивното делување врз човековиот организам.
Храната која поттикнува љубовна магичност не смее да биде тешка и обилна бидејќи личноста ќе биде уморна. Спремете му на партнерот лесен оброк, личен на изглед, а наградата сигурно нема да биде пропуштена.
Школки, кавијар, бадеми и квалитетно вино се зборови и афродизијаци на кои ретко кој може да остане рамнодушен. Зачините никако не би смееле да ги пропуштите, особено сафранот и морското орефче.
Виното го опушта телото и на организмот му дава голема сексуална желба. Но, не смеете да претерувате со пиење бидејќи желбата за секс едноставно ќе се намали, а чоколадото користете го како средство за поттикнување на хормонот за среќа, блажена состојба или за ослободување од стрес.
Топчиња грозје прелијте ги со коњак и ставете ги да одстојат.
Пилето зачинете го со зачини наменети за него и печете го на јак оган додека не поцрвени на сите страни.
Додајте малку пилешка супа и ставете да се пече уште 40 минути, а потоа ставете печурки и грозјето со коњакот. Печете го уште 15 мин.
Парчиња шунка зачинети со бибер завиткајте ги и ставете ги во една чинија.
На тоа додадете тенки парченца излупено манго.
Ставете лут зачин, ликер од манго и лимонов сок односно сето тоа прелијте го преку мангото. Оставете го да стои 10 минути.
На крајот може да го украсите со кисело млеко.
Сирење, јаболко, портокал и круша исецкајте ги на мали парченца.
Додајте грозје и посипајте ги со ситни ореви и бадеми.
Потоа промешајте ги во сок од портокал, млеко, шеќер и цимет. Сето тоа добро промешајте го и прелијте го преку салатата.
Преполовете ги печурките, зачинете ги со сол и пиперка и пржете ги на маслиното масло цели 10 минути.
Пресечете на парчиња сирење моцарела, горе ставете ги печурките, додајте малку маслиното масло, лист босилок, малку першун и ставете го во печка додека моцарелата не почне да се топи.