Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Хахаха, кој аргумент.. јас му давам 6-ка (што патем е реална), ти 8-ка на Oblivion, па така не е премногу за-транс-паѓање. Блиску се И се тоа би имало смисла.
Ама ти го оценуваш OGF со кец (што е чајлдиш), за да е далеку од 8-ката и да имаш поента? Ефтин потег. Таlk about потценување... како аргумент во дискусијава fail #2.

Како аргумент fail #3 ти е описот и омиленото ти зборче. Претендира. Не претендирал да биде квалитетен? Тоа е добро? Или тоа што го верглаш стално скап ама мал филм? Што има тука вредно за аргументирање, освен негативност -- тоа штое е скап а сепак останал мал и лесно заборавлив. Што, неможел да биде голем? Или не претендирал? Јас воопшто не очекувам секој сај фај да биде Матрикс. Јас уживам во сајфај, јас ги гледам сите големи и мали сај фај парчиња, ама само оти се сајфај нема потреба од беспредметни 8-ки. Проблемот ми е мене оценките, така да мислам дека треба да си останеш со бумбарите ти.

Инаку, незнам зошто се напна, кога и 2-цата имаме поента. Башка што и тоа ми беше намерата со оценките. Пипава тема е одсекогаш, и очекував продуктивна дискусија место генеричките run-of-the-mill 9гег фотки низ темава. Баш и тоа ми беше поентата. Да испливаат личните мислења. Баш ради ова те ценам и те боцкам за дискусии. Знаеш да навалиш на некоја страна. Еве исто grande-juve го ценам ептен, ама ми е репер за балансирани оцени. Хел, кога ќе видам некоја негова оцена, сум мењал јас моја, од што е брутално реално. Ама тоа не ми се допаѓа, вистинската оцена не секогаш отсликува лично мислење и став. Тоа ми е поентата со оцениве лејтли.

And just for the record, ТЕАМ MARGERY!
Аргумент 1 е многу јасен.
Аргумент 2 - за потценување не баш, затоа што не те чекав да го оцениш +2 од мене за да те изругам. Пред да го гледаш си кажав став дека е срање. Квази-уметнички филмови како тој не минуваат кај мене.
Аргумент 3 - кога ќе ми ги превртиш зборовите: Не претендирал да биде квалитетен? понатаму нема потреба да читам пошто не ми одговараш мене туку си претуваш во фразата што си ја смисли сам. Јас никаде не го реков тоа. Филм може да е мал (според приказната) и квалитетен. Не мора да има 2000 војска во позадина, експлозии и ефекти. Неколку луѓе во соба можат да направат перфектен филм. Еве ќе ти дадам пример за друг блокбастер што е скап и мал, а мене ми се допадна: Super 8. И многу луѓе се разочарани исто како ти од Обливон, затоа што којзнае какви чудовишта очекувале во филмов, а тој е напротив многу лесно филмче и трибјут на филмови од 80-те. Јас сакам такви филмови, ми лежат.

И кога сум тука, колку филмови од 80-те беа "мали" а никогаш не ги заборавивме?

За дискусија не се лутам без гајле, ме лути кога ти објаснувам а ти ми претураш. И барем ти не треба да напнуваш за скалата пошто ти сакаше да дискутираме со бројки. Еве сега, различни ни се лењирите, што да прајме?
--- надополнето: 30 јули 2013 во 12:45 ---
Има некој на форумот со факултетска диплома (драмски факс,),да напиши некоја рецензија...
Имаше, го баниравме.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445

John Arte, или на наше, „Џон, несфатениот уметник“. :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.677
Поени од реакции
34.161
Аргумент 1 е многу јасен.
Аргумент 2 - за потценување не баш, затоа што не те чекав да го оцениш +2 од мене за да те изругам. Пред да го гледаш си кажав став дека е срање. Квази-уметнички филмови како тој не минуваат кај мене.
Аргумент 3 - кога ќе ми ги превртиш зборовите: Не претендирал да биде квалитетен? понатаму нема потреба да читам пошто не ми одговараш мене туку си претуваш во фразата што си ја смисли сам. Јас никаде не го реков тоа. Филм може да е мал (според приказната) и квалитетен. Не мора да има 2000 војска во позадина, експлозии и ефекти. Неколку луѓе во соба можат да направат перфектен филм. Еве ќе ти дадам пример за друг блокбастер што е скап и мал, а мене ми се допадна: Super 8. И многу луѓе се разочарани исто како ти од Обливон, затоа што којзнае какви чудовишта очекувале во филмов, а тој е напротив многу лесно филмче и трибјут на филмови од 80-те. Јас сакам такви филмови, ми лежат.

И кога сум тука, колку филмови од 80-те беа "мали" а никогаш не ги заборавивме?

За дискусија не се лутам без гајле, ме лути кога ти објаснувам а ти ми претураш. И барем ти не треба да напнуваш за скалата пошто ти сакаше да дискутираме со бројки. Еве сега, различни ни се лењирите, што да прајме?
--- надополнето: 30 јули 2013 во 12:45 ---

Имаше, го баниравме.

Аргумент 1/2 воопшто не се јасни, еве, јас му ја одземам 6-ката на Oblivion, го оценувам со -20. Ти со 8-ка. Ајде сега, оти е преголема разликата да паѓаме во транс?
Јас му дадов 6-ка ради ефекти и што е колку толку забавен, што впрочем е реална оцена, ти му даде КЕЦ на OGF и ми збориш за објективност?
Као јас го оценив со 8ка, тебе да ти контрам? Нејсе, ако не минаат квази уметнички, зошто ги гледаш? Времето си можел на уште една експлозија да го потрошиш.

Аргумент 3 беше само дедукција, не претендирал да биде голем, не претендирал ова, филмот заслужува бел бумбар, филмот е трибјут, филмот не претендирал да не фрли во транс.. ова се само изговори за оправдување нешто што лично тебе ти се допаднал, и сметаш дека сите треба со иста боја на розеви очила да го гледаат. Ако не претендирал овие работи, зошто е снимен воопшто? Соберено, да, дедуцирав дека не претендирал да биде квалитетен. А колку за поента, го спомна Super 8. Мал и скап. Како е ова, те молам, аргумент? Големи имиња, голем буџет, голем маркетинг за маw сwaдок филм? Ми даде пример што сам го објасни како скап и мал КОЈ ТЕБЕ ТИ СЕ ДОПАДНАЛ. Филм кој веќе никој не се ни сеќава, да напише 2-3 реченици од кога го гледал. Јас ја сфаќам поентата на блокбастерите, ги обожавам, никој не скокам и уживам, како што уживам во анимирани, ама ако се навратам назад и сум го оценил Super 8 со 8-ка или после некое време Oblivion со 8-ка, сериозно би се запрашал, зожто? :)

И дури финишираш контрадикторно, јас немам ништо против скалата, ниту против тоа некој што го оценил Dark Skies со 10ка. Јас, еве, гледаш дискутирам.
Ти напна дека сум напнувал. Можеме да ја прекинеме дискусијата овде, ќе си бараме љубов на друго место. :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Redemption со Џејсон Стетман, голема препорака, еден од подобрите акциони трилери што сум ги гледал (y)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.677
Поени од реакции
34.161
Redemption со Џејсон Стетман, голема препорака, еден од подобрите акциони трилери што сум ги гледал (y)

Годинава си ми светла точка со препораки, Jagten, Like Someone in Love, In the House (овој чека ред, мада повеќе ради Џимеј), меѓу првите ги пиша Trance и Beyond the Pines ама сепак, сепак уште те ставам под прашалник кога ќе го видам Тимберлејк на аватар, или предлог како Redemption кој изгледа како еден од десетте во месецот кои ги штанца Џејсон. :D 2-3 збора повеќе зошто е различен и зошто еден од подобрите акциони трилери евр? Оти освен фановите на ефтина акција кои би го гледале и последниот од Сигал, филмот не би добил никакво внимание. Еве, јас немаше да го гледам. А можеби би испуштил многу.

G

grande-juve

Гостин
Only God Forgives - Си имаше свои моменти, имаше некои сцени што ми се свиѓаа, ама стилот со кој е направен филмот не ми одговараше за со приказната, премногу издолжени сцени, некако не ми се соединија состојките :) Кристин Скот Томас јака беше(y) 5,5/10

СЛична оцена и за Killing Season, по холивудски не можеле да го напраат со тоа тепањата, прво едниот го “владее“ другиот, па се случуе пресврт, и така уште едно 10 пати. Иначе приказната не беше до толку лоша, убави кадри, Де Ниро добар, Траволта на Српски збори:pos:, се заедно слабо.

А зашо се спомнуе кец ко оцена во дебатата помеѓу титаните :), од мене кец има добиено Disaster Movie, со еден другар сакавме намерно да глеаме некој ултра глуп филм за да му праиме коментирање во живо на глупостите(како Трој и Абед од Community)... Е тоа е кец, не им веруваш на очите:гик:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
2-3 збора повеќе зошто е различен и зошто еден од подобрите акциони трилери евр?

Ова ти го кажува човек кој не гледа премногу акциони филмови и не ги обожава па овој ми беше баш добар отскок кога се во прашање. Гледано од страна на Џејсон сега на ИМДБ, прв филм од него гледам, ниту Транспортер не сум ги гледал ниту Брзи и безни, така да немам баш познанство. Ме бендиса филмот затоа што имаше повеќе елементи содржано од акција до трилер и малце драма.

Приказната е за поранешен војник кој сега е бескуќник во Лондон и превзема туѓ идентитет кој ќе навлезе во криминалните мафии и нарко дилери во Лондон. Музиката исто е предобра, Дарио Марианели (кој го глеал Atonement знае за што зборувам).

Џастин ми е на аватар ради музиката, засега нема никакво зелено светло од мене кога е филмот во прашање :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Killing Season 5,5 пуштив срце му ставив 6ка.
Имаше многу глупи сцени на моменти, тоа пресвртите во тепањето беа забава до бесвест :). Крајот предвидлив малку клише али ај. А да, јес да беа 3-4 реченици, ама Џон Траволта и српскиот, магаре и козметика:pos:

Апдејт :)
Fast & Furious 6 - 5/5
Oblivion - 5/5
Trance - 3,5/5
Се ќе изедам ама ова нема шанси.
Факинг сериозно на FF 6 и на Oblivion 10ка (одам по имдб оценки), а на Транс едвај 8?
Сериозно??
Најмутаво ми е за оценки да се расправам, разбирам и вкусови and shit, ама не знам ова ми е ново ниво на чудно оценување.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Очекувајте некоја 3,4ка од њот деновиве за Redemption :D

Iceboy такво му е вкусот, што па тебе до толку баш овие оценки ти влегоа во око од сите различни оценки во темата ? :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Бар јас колку шо можам да споредам

трансформација/еволуција на ликот, „спознавање себеси“ и такви срања...

а и life lessons

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.911
Поени од реакции
11.265
Бар јас колку шо можам да споредам

трансформација/еволуција на ликот, „спознавање себеси“ и такви срања...

а и life lessons
Мислев повеќе на тоа зошто првиот го победува вториот филм. Но добро е и ова што го наведе за дискусија.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.677
Поени од реакции
34.161
Kaко филмови in general, и јас повеќе го сакам Into the Wild, а да отидам со.. не сум најголем фан на Forest Gump.

Kajgana Shop

На врв Bottom