Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.625
- Поени од реакции
- 59.481
Аргумент 1 е многу јасен.Хахаха, кој аргумент.. јас му давам 6-ка (што патем е реална), ти 8-ка на Oblivion, па така не е премногу за-транс-паѓање. Блиску се И се тоа би имало смисла.
Ама ти го оценуваш OGF со кец (што е чајлдиш), за да е далеку од 8-ката и да имаш поента? Ефтин потег. Таlk about потценување... како аргумент во дискусијава fail #2.
Како аргумент fail #3 ти е описот и омиленото ти зборче. Претендира. Не претендирал да биде квалитетен? Тоа е добро? Или тоа што го верглаш стално скап ама мал филм? Што има тука вредно за аргументирање, освен негативност -- тоа штое е скап а сепак останал мал и лесно заборавлив. Што, неможел да биде голем? Или не претендирал? Јас воопшто не очекувам секој сај фај да биде Матрикс. Јас уживам во сајфај, јас ги гледам сите големи и мали сај фај парчиња, ама само оти се сајфај нема потреба од беспредметни 8-ки. Проблемот ми е мене оценките, така да мислам дека треба да си останеш со бумбарите ти.
Инаку, незнам зошто се напна, кога и 2-цата имаме поента. Башка што и тоа ми беше намерата со оценките. Пипава тема е одсекогаш, и очекував продуктивна дискусија место генеричките run-of-the-mill 9гег фотки низ темава. Баш и тоа ми беше поентата. Да испливаат личните мислења. Баш ради ова те ценам и те боцкам за дискусии. Знаеш да навалиш на некоја страна. Еве исто grande-juve го ценам ептен, ама ми е репер за балансирани оцени. Хел, кога ќе видам некоја негова оцена, сум мењал јас моја, од што е брутално реално. Ама тоа не ми се допаѓа, вистинската оцена не секогаш отсликува лично мислење и став. Тоа ми е поентата со оцениве лејтли.
And just for the record, ТЕАМ MARGERY!
Аргумент 2 - за потценување не баш, затоа што не те чекав да го оцениш +2 од мене за да те изругам. Пред да го гледаш си кажав став дека е срање. Квази-уметнички филмови како тој не минуваат кај мене.
Аргумент 3 - кога ќе ми ги превртиш зборовите: Не претендирал да биде квалитетен? понатаму нема потреба да читам пошто не ми одговараш мене туку си претуваш во фразата што си ја смисли сам. Јас никаде не го реков тоа. Филм може да е мал (според приказната) и квалитетен. Не мора да има 2000 војска во позадина, експлозии и ефекти. Неколку луѓе во соба можат да направат перфектен филм. Еве ќе ти дадам пример за друг блокбастер што е скап и мал, а мене ми се допадна: Super 8. И многу луѓе се разочарани исто како ти од Обливон, затоа што којзнае какви чудовишта очекувале во филмов, а тој е напротив многу лесно филмче и трибјут на филмови од 80-те. Јас сакам такви филмови, ми лежат.
И кога сум тука, колку филмови од 80-те беа "мали" а никогаш не ги заборавивме?
За дискусија не се лутам без гајле, ме лути кога ти објаснувам а ти ми претураш. И барем ти не треба да напнуваш за скалата пошто ти сакаше да дискутираме со бројки. Еве сега, различни ни се лењирите, што да прајме?
--- надополнето: 30 јули 2013 во 12:45 ---
Имаше, го баниравме.Има некој на форумот со факултетска диплома (драмски факс,),да напиши некоја рецензија...