Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Го глеав Drive... многу, многу добра музика!

Ептен ја погодиле, одлично се совпаѓа со атмосферата у филмот!

Спуштам сеа OST и го снимам за у кола! :cool:

Revolver? :D
Ама сигурно, штом Snatch и Lock, Stock and Two Smoking Barrels ти е..

ако помагам нешто со Heist филмовите :D

Heat
Dog Day Afternoon
Bonnie and Clyde
Blue Streak
National Treasure
Ransom
The Perfect Score
аии да бее, Inception .. го забораивме :D

How to Get Ahead in Advertising (1989)

Мислам дека со што и да кажам за филмов ќе ја намалам неговата вредност, како што го исквернавив Персона со рецензијата.
Само ќе кажам генијален начин на критика на конзумеризмот и капитализмот.
Ја немам читано 399 ама по тоа што ми имаат зборено за книгата ова потсеќа на неа, зошто типот прави најефикасни реклами, наеднаш почнува да го гризе совест има блок на мислите, почнува да соматизира, завршува со психоза, али тоа е најнебитниот дел од филмот.
Симболизмот позади начинот на кој соматизира, психолошката анализа на ликот па и на другите околу него е феноменална.
10/10
Фала што ни даде линк од филмовите од 1989та, мислев си згрешила и си го линкнала филмот :)

Патем, ставен е на вачлиста(најверојатно ќе најдам од кај да го симнам, ако имаш линк прати во порака), барав вакви филмчиња кои се поврзани со економија. Ако има некој нешто плус, нека пастира.

Santos ќе се израдува, излезе Real Steal и 50/50 убави снимки.
Изгледа самошто ги ставија, едвај 500 иде даунлоад. Еден ќе гледам секако до вечер, ќе го пишам заедно со The Thing.

Santos ќе се израдува, излезе Real Steal и 50/50 убави снимки.
Изгледа самошто ги ставија, едвај 500 иде даунлоад. Еден ќе гледам секако до вечер, ќе го пишам заедно со The Thing.
Немој бе. Јас го гледав и не пишав. :)

Mи се рецензираше нешто бе па ти. :P
Ќе ти помине желбата и за 50/50 откако ќе ги прочиташ рецензиите на ИОсоно и Рокенрола...
Ја читам прво на Рокенрола и си викам ај пропуштила нешто да каже, глеам после ИОсоно го дополнил тоа... И си баталив :)

Умира на крај херојот робот а ИОсоно? :pos:

Умира на крај херојот робот а ИОсоно? :pos:
Што знам не се разбирам во електроника :pos:

Најјако ми беше коментаторот кога кажа: „изледа малку уморен“, или кога еден робот ќе ѕвекнеше друг робот меѓу нозе и публиката ќе направеше: ааааааааауууууу :pos:

Приказната дакле е идиотска колку што може да биде, нема многу поглупо од тоа. Добра актерска екипа, малиот имаше funny moments, некои добри линии... Фреклс имаше мала минутажа и ако нешто вреди во филмот е Фреклс кога ќе пушти солза, тоа е момент :) Филмот кога би го опишал би рекол дека е евтин Sci-fi од 80-тите со глупава приказна, малку фори и тоа.

Ако ги имате гледано овие:

Over the Top (1987)
The Wizard (1989)
Short Circuit (1986)

Таков тип на филм, посебно на оној со Сталоне ме потсети.

Ете ти за филмот :)

И не заебавај 50/50 е пристоен филм, не е кузнае што ама проаѓа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom