Фан Клуб: Вардар

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Точно така, се сложувам со Балкан Експрес!
kire inter не знам што ти е тебе филмот, па 100 пати поголеми тиови испаѓале и се враќале, тоа е тоа, нема враќање, а ако значи тоа чистењње на сите гомна и крвопијци од Вардар, јас и во трета лига би не однел! Тој што му е верен на Вардар ќе остане и во втора лига, а ти ако престанеш да се гордееш поради тоа, ондак не знам што да ти кажам, има такви деца милион, само што ќе правите на Фејсбук, ќе треба тоа Комита меѓу името и презимето да го тргнете и да не се фраеришите низ маало повеќе! :tapp:
Ако Брацо знаел дека ќе се прошири лигата и намерно си играше ку.от и местеше, што и мислам дека е така, тогаш уште повеќе ќе го мрзам и колнам, кретен шумадиски! Нормални клубови со некаков план и идеја имаат спортски директори како Ули Хенес, Боби Чарлтон, Драган Џаиќ, а ние ги имаме имбецилот Гризли и дрталото Таско, по тоа можеш да заклучиш колку Брацо му мисли добро на Вардар!
Во саботата по завршувањето на мечот со Скопје кога го прашав Таско што правиме сега, мртво ладен ми одговори "ништо, ќе си играме во втора лига"!!! Нашиот ни ценет спортски директор! :kesa:
Не реков дека јас нема да му бидам верен на Вардар во втора лига,али сигурен сум дека бројката ке ни се намали за 30-50 посто! Нека му се даде уште една шанса на Брацо на лето да купи квалитетни фудбалери,се најавува и враќање на Гроздановски али нормално само ако останеме во прва лига! Не го бранам Брацо али не го ни кривам бидејки не е он крив толку што Вардар е во ваква ситауција,вината барај ја кај Орце Камчев,Шехтански и ред други,ако збориме за оваа сезона Брацо ли беше крив што не зема на пола сезона како последни на табела и се обидува нешто да спасува од Вардар !

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
Не реков дека јас нема да му бидам верен на Вардар во втора лига,али сигурен сум дека бројката ке ни се намали за 30-50 посто! Нека му се даде уште една шанса на Брацо на лето да купи квалитетни фудбалери,се најавува и враќање на Гроздановски али нормално само ако останеме во прва лига! Не го бранам Брацо али не го ни кривам бидејки не е он крив толку што Вардар е во ваква ситауција,вината барај ја кај Орце Камчев,Шехтански и ред други,ако збориме за оваа сезона Брацо ли беше крив што не зема на пола сезона како последни на табела и се обидува нешто да спасува од Вардар !
Море бројката нека се намали и за 90%.Барем тие 10% ќе знам дека се искрени навивачи и дека со клубот би биле и во 3та лига, а не да гледам на утакмици некој позери не знаат ни 5 играчи од тимот само идат на утакмици за да се праат фраери низ мало. За другото немам што да кажам kkiroski2000 и Балкан Експрес убаво си кажаа се сложувам со нив.
НЕ ЗА ПРОШИРУВАЊЕ НА ЛИГАТА !!!

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Жалосно е тоа што се случува со Вардар.Втора лига ни е сигурна,па и да ја прошират лигата јас не сакам да останеме вака и во ваква лига.Само се плашам дека ова значи долга пауза на Вардар.Сепак стаорците се првите кои го напуштаат бродот што тоне,а не сум сигурен колку ќе му се седи на Брацо во втора лига.Башка ако си отиде Брацо, не знам кој би сакал да земе клуб во втора лига во долгови до гуша.Клуб кој што 20 години е измачуван,уништуван,силуван со душата искорната од него......Симболот на Скопје,најголемиот претставник на Македонија порано,клуб кој што беше еден виде македонска репрезентација во Југославија,клуб чии навивачи јавно се залагаа за незвисна Македонија,клуб кој беше првак во една од 6-7 најјаки лиги во светот.Клуб што го освои и купот таму,клуб за кој дишеше цела земја,клуб каде што играле сите великани на Македонскиот фудбал,клуб што ради ебени судии и без малку среќа не влезе во ЛШ кога тоа беше најтешко за помалите клубови,клуб што полни стадиони,клуб кој го обединува Скопје ( ЦПБ и ФА колку и да се мразат во фудбал 90% од нив се за Вардар ),клуб со еден од најубавите стадиони во ЈЕ Европа,НАЈТРОФЕЕН МАКЕДОНСКИ КЛУБ,единствениот клуб за кој што слушнале луѓе надвор од оваа наша бедна и ебана држава итн...... спадна на ова дереџе.Едно е јасно клуб до Вардар нема да има во Македонија.Никој клуб,па макар и 30 пати ја освојувал оваа мизерна,бедна,смешна,трагична лига нема да може да ја достигне големината на Вардар.
Жалосно е што куртон клубови се на врвот во Македонија,жалосно е што веќе луѓето го забраваат овој клуб,жалосно е што не успеавме да направиме инстуитуција од овој клуб на времето кога требаше како тшо си направија сите велика на ЈУ фудбалот,жалосно е што ако го нема Вардар во Скопје нема веќе клуб за кој се навива........жалосно е се што се случува во и околу Вардар.

И НА ВРВОТ И ПОСЛЕДЕН ТИ СИ ВАРДАР САМО ЕДЕН !!!!

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Абе гледам неколку Комити тука пишувате демек не сте за проширување на лигава,ај не си прајте бајрам на мозокот бидејки во втора лига ако отидиме најпрвин ке биде срам за Вардар и не се гордеете со тоа што ке сме играле таму со Ѓорче,Пелистер и курци палци! Ние сме број еден тука и не треба нив да им се докажуваме,ние треба да идеме напред а не назад тоа треба да е јасно! Нас ни треба европски ВАРДАР а не вторлигаш,тука јавно кажувам дека мора да има проширување на лигата бидејки Брацо планира од следна сезона доста пари да инвестира во ВАРДАР! Само ке ви кажам дека играчите појмаа немаат околу проширувањето на лигата,само Брацо знае и друг никој!
Вардар беше број 1 некогаш ... сега е далеку од бројот еден што е жално во секој поглед. За да си број еден треба да си во врвот а не едвај да врзуваш крај со крај. Се надевам на подобри денови за Вардар. Поздрав

П

Паспарту

Гостин
Дајте бе прекинете со ваквите муабети САМО БРАЦО ЗНАЕ И НИКОЈ ДРУГ, ИГРАЧИТЕ НЕ ЗНААТ итн. Па ти како знаеш дека Брацо знае дека ќе има проширување на лигата? Детски муабети...

Јебем ти таков клуб кој ќе биде во милост на лоповите од ФФМ и владата... Вардар заслужено испадна и подобра опција е да се "олади" клубот во втора лига, отколку да гледаме исти срања догодина во прва.

Кои големи пари ги планира Брацо, какви засилувања, како Нено, Фабио и останатите продавачи на крофни од Копакабана? Во ваква мизерна лига како што е сега македонскава, со 200 000 евра буџет може да се освои титула.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Вардар беше број 1 некогаш ... сега е далеку од бројот еден што е жално во секој поглед. За да си број еден треба да си во врвот а не едвај да врзуваш крај со крај. Се надевам на подобри денови за Вардар. Поздрав
Не мислев на Вардар туку на нас Комити бидејки ние сме веќе докажани во Македонија и треба да идеме напред(читај Европа се бара) а не да се радуваме што во втора лига ке играме со Ѓорче и Пелистер! Повторно ке кажам ја сум за да се прошири лигата иначе отидовме во кал од колена каде никој нема да не извади,не сме ние Њукасл или Јуве па така експресно да се вратиме во прва лига!

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Дечки греота е да се расправаме меѓу себе. Ви ги читав на сите постовите и препознав искрени намери и љубов кон клубот и кај оние кои што се за проширување на лигата, но и кај мнозинството на кое што ќе му се приклучам и јас под паролата "Подобро во втора лига со крената глава, одошто во прва со смкнати панталони". На крајот на краиштата и втората лига ја заслуживме со пот, што би рекол новинарот на Утрински Весник - Фарко Шакири.
А околу тоа кој е крив ... сите, некои повеќе некои помалку. Едно чудо квази спонзори но што е уште пострашно и едно чудо квази Комити. Мислам дека сите добро знаеме колкумина од оние кои што беа на чело на иницијативниот одбор за спас на клубот останаа до денес на трибина. Одработија за некого и ги снема. Меѓутоа во вакви ситуации клучното прашање не е кој е крив, туку во што е проблемот. Според мене во недостаток од луѓе кои што го сакаат Вардар на сите позиции во и околу клубот (управа, стручен штаб, финансиери, фудбалери, навивачи). Вардар може да го спасат само луѓе со срца црно-црвени, а се дотогаш ниту Скопје ќе биде Скопје, ниту пак ќе можеме да говориме за фудбал во Македонија (не дека сум субјективен закоравен Вардарец, едноставно погледнете ја репрезентацијата и се ќе ви стане јасно).
P.S. Иако сум за достојна преселба во втора лига, мое мислење е дека со постепеното стеснување на лигата Македонија изгуби многу фудбалски центри. Иако тоа се одвиваше по препораки на УЕФА, сепак на овие простори не ги даде замислените резултати, напротив имаше контра-ефект. Одтука лани и Србија и Хрватска одново решија да си ги прошират лигите на 16 екипи. Меѓутоа кај нас сметам дека е доцна и за повторно проширување. Тоа е тоа - прва лига со тимови со тостери во нивните витрини, VIVA LA TURNOVO & MIRAVCI :p

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
не дека не е провокација, ама е!!! и нека ме банираат од темата, к..о ме боли, секако админиве имаат двоен аршин на лајнениов форум, така да ова е за нив... банирајте ме слободно!!!

ај честит и долг нека ви е престојот во 2 лига!!! сега знајте како е чувството и арно нека ви е!!! се ситевте на победа??? АКО АКО!!! в година ке играте ПАК со победа!!! и ако се прошири лигата, вардар пак ќе се мачи вака како шо се мачи во последниве 10 години, така да, пак ќе ве гледаме кај шо цимолите!!!
сеа можите и црвенки да ми даватер, баш ме боли ккккк...............!!! то само и ви остана!!!
ај чао!!!:baeh:

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
не дека не е провокација, ама е!!! и нека ме банираат од темата, к..о ме боли, секако админиве имаат двоен аршин на лајнениов форум, така да ова е за нив... банирајте ме слободно!!!

ај честит и долг нека ви е престојот во 2 лига!!! сега знајте како е чувството и арно нека ви е!!! се ситевте на победа??? АКО АКО!!! в година ке играте ПАК со победа!!! и ако се прошири лигата, вардар пак ќе се мачи вака како шо се мачи во последниве 10 години, така да, пак ќе ве гледаме кај шо цимолите!!!
сеа можите и црвенки да ми даватер, баш ме боли ккккк...............!!! то само и ви остана!!!
ај чао!!!:baeh:
И по 5 денари да ти фрлат може ?

Kajgana Shop

На врв Bottom