Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Абе слика БАШ од Мамли, значи од кученцето Multivitamin мислам дека ја имаше стаено на минатите страни, де пушти ја уште еднаш жити се :)

Да играш со двајца офанзивни бекови против екипа која најсилно оружје му е контра е самоубиство !
Кај си Пеп :(

fxwio7.gif
:place:

Што да се каже, целиот овој месец играме за никаде, не е само до формацијата или тоа кој играл кој не играл, туку до целокупниот ангажман, мотивација, влијание на тренерот..и тн.
Јас не сум изненаден од поразот, донекаде и го очекував, изненаден сум од незалагањето. Со оваа игра испаѓаме и од милан тоа е сигурно, само да не ги зафати некоја летаргија па да усерат се' до крај.
Како и да е, за мене лично после одењето на Пеп, кога почна оваа година не очекував многу, апетитите како и кај сите други се зголемија после големата предност во првенството, сега полека излегува вистинското лице на екипата на виделина, т.е. немотивираноста и најверојатно проблемот со отсуството на Тито, така да јас и со Ла Лига ќе бидам задоволен, ако успеат да ја задржат до крај.

И малце филозофија и геометрија за крај :D, тркалото се врти, сега тие се на точка pi/2, а ние на точка -pi/2 :D, до лани беше обратно. Тоа е природен и вечен процес и затоа нема зошто да бидеме разочарани. :)

Average position Barcelona and Real Madrid players during tonight's game

BEEG44SCYAAHWA2.jpg:large

Ете го Иниеста на "крило" и ете за што служи Фабрегас, само за да гужва направи.

Не ми е јасно како фановите на Кампот не протестираат за неиграњето на Виља ?
Можеби досадни станавме со ова,но навистина претерано е...

Виља едноставно вечерва мораше да стартува.
бтв. реал си победи вечерва најзаслужено до сега,ама јас овде на форум,нешто од внатре не ми дава да им честитам на кромањонциве тука.

П.С Пепе бил и ќе си остани,животно.

И Ла Лига не е сигурна, како што тргнале може катастрофа да се случи. Сега да изгубат од Реал па ќе дојде Атлетико на -9, што не е недостижно при 12 утакмици до крај на сезона. Плус играме со нив на гости а таму ни прават проблеми.
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 10:07 ---
Абе слика БАШ од Мамли, значи од кученцето Multivitamin мислам дека ја имаше стаено на минатите страни, де пушти ја уште еднаш жити се :)

Не ја ставив јас ама ја најдов ;)

mumbly.gif

Бонус:

roura--644x362-630x354x80xX-1.jpg

mumbly.jpg

Срање сме изиграле, а? То е то, следно да се извај максимум од ЛШ, ЛаЛига да се завери и мирно до крај. Од наредна година со постабилна стратегија че се вратиме пак на сите врвови.
Инаку, најголема грешка во моментов е шо на местото на Тито не се донесе некое привремено асолно решение. Пример, да се остај Тито да се опорави до крајот на сезоната, на негово место некој асолен (на 6 месеци договор), барем немаше вакви бруки да паѓаат. Али, тоа е, не е се дод играчите, рачунајте и тие се фрустрирани.
Викендов Ел Класико е малку битно, но сепак секое класико е битно. Мора макар нерешено, ако не за друго, за самодоверба.

Не ми е јасно како фановите на Кампот не протестираат за неиграњето на Виља ?
Можеби досадни станавме со ова,но навистина претерано е...

Fanovite nekolku pati skandiraa Villa dodeka bese na klupata, a i go sakaat nego se gleda toa sekoj pat koga ke izleze da se zagreva. Da dozvolese Messi nekogas da se prefrli na krilnite pozicii zaedno so Pedro a 9ka da igra Villa site ke gledavme poinakva slika. Nalik na Henry-Eto-Messi

Само едно не ми е јасно, нели приметува Тито, Мамли па и играчите дека им треба напаѓач?
Кој ќе даде гол, кој? Алба има повеќе голови од Санчез и Педро заедно.
Катастрофа само тоа ќе го кажам, единствено добро изигра Алвеш и до некаде Иниеста.
Чави не се виде, исто и Фабрегас.. Меси неможе сам, сите на него.
Прочитани сме како селски буквар. Дај нека купуваат некој има и презаситеност у тимот. Пујол не е тоа тоа веќе, исто и Чави, ги нема тие топки како пред 2-3 годни. Фабрегас лажна 9ка нека игра против Гетафе и Осасуна со Реал неможе.
Со Милан да се почне офанзивно уште у прва минута, може ќе изгледа чудно, ама Пујол, Чави, Фабрегас и Педро не ги сакам, да почнеме со Тељо, Виља, Санчез и Тиаго место нив.

------------------------------- Валдес -----------------------------------
--------Алвеш ------------Пиќе --------------------------Алба---------
------------------------------------------Бускетс ------------------------
----------------- Тиаго -----------------------------------------
----------Меси-------------------------------------- Иниеста-------------
--------Санчез -------------------Виља ---------------------Тељо-----

Ама џабе е се Фабрегас мора да игра, исто и Чави, со тројца позади им е страв и ќе си имаме посед 95% и 0-0 ќе заврши и за нас сезоната е завршена ќе си го ладат до Мај. Нека има муда Тито нека искочи вака место со 6 средњаци со 6 напаѓачи. Чави нема да врши никаква улога против Милан, за пасови нема да може ќе бидеме угушени у средина, низок е за скокови, за КУР ни е само за кратки пасови од 2 метри. Боље Тиаго место него нека дрибла нека се глупира.

Кога ги видов дека играат Иниеста, Чави, Фабре, Педро и Меси јасно ми беше колку е саат. Едноставно сите овие на терен кога се ќе си губиме од кој стигнеме. Со овие заедно се загушува цел среден и се убива креативноста. Грешка голема на Тито што ги одбрал. Факт е дека играме без тренер што е голема грешка на Росељ и филозофот Зуби кои поради таа нивна глупава политика ајде прво во свој двор да си бараме играчи и тренери, неколку години сме без квалитетен DC а успеавме да уништиме класа напаѓач како Виља кој грее клупа. Разликата од Пеп до Тито е што, сите погодувавме со кој состав ќе искочи Пеп а на никој не му успеваше, кај Тито веќе го знаеме составот и ние и сите противници. Роура во моментов е никој и ништо, ниту стратег ниту авторитет, кој не е можно со едно јавување пред и за време на полувреме да успее една Барса да ја носи во победи. Ако беше тоа така лесно и едноставно сите ќе го правеа. Дисциплината е ужас, авторитетот го нема. За тоа сведочат ревиите на Манго на Пике и дискотеките на Фабрегас и Дани до утринските часови. Никад немам видено тренинг на Барса, која ја следам од 2000 год, некој да се заебава и да си игра мајтап. Тоа во времето на Антич, Рајкард, Пеп и додека беше Тито го немаше. Од како отиде мачката(Тито) глувците оро си играат(играчите).
Разочаран сум од Алба и Фабре, повеќе ќе ги ценам ако скршат нога во дуел него ли да го оставаат тимот на цедило и да ни се смее цел свет со дебилните потези.
Верувам во оваа Барса, знам како е кога паѓала и кога ја фаќале кризи и ја торпедирале ама им враќала дупло. Една од наредниве две ја добиваме, едноставно не може да се губат сите дерби утакмици.
Мора да се игра со Тељо и Виља, мора да се преземе оној ризик го кој правеше Пеп па со деца излегуваше на терен. Ќе чекаме да видиме што ке искочи на состанокот во Њујорк и до каде е работата со Тито.

Visca el Barca

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom