Факултет за туризам и угостителство - Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата Travie McCoy
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 февруари 2013
Мислења
23
Поени од реакции
2
Ја отварам темава пред уписите на факултет.Сакам малце да се продискутира на кајгана.
Сличен факултет има и во Штип но со помала традиција.
Оние кои планираат да се запишат на овој факултет им треба мислење од оние кои учат или веќе завршиле на овој факултет.
Лично јас сакам да разговараме за одделот- гастрономија Каква перспектива имаат идните дипломци на овој одел.
Дали гастрономите или куварите се барани на пазарот,и дали нивната плата е задоволувачка.
Ве молам сите кои имате некаква информација пишете ја.
Ви благодарам

Не барај мислење од некого каде да се запишеш , јас така се заебав. Тоа ќе ти кажам најискрено и без навреда. Ако си од Скопје , остани си во Скопје , оти Штип ќе стане за некоја година турски град веќе не се ни разбира јазикот кој што збори во Штип од лично искуство ти кажувам , идат се повеќе и повеќе од година во година, а и дипломата и не е баш признаена , јас се запишав во Штип ( економски ) чисто за да завршам и оти не бараат многу , и затоа што во средно бев слаб со просек.

Во ред е тоа да не се бара мислење во однос на факултетот но сепак ако имате некоја информација колку се платени куварите можете да пишете.

Во ред е тоа да не се бара мислење во однос на факултетот но сепак ако имате некоја информација колку се платени куварите можете да пишете.
Немора само кувар да си ....можеш се да работиш од областа на туризам и угостителство со тоа :D

Не можеш да кажеш дека Штип ќе стане наскоро турски град ако не живееш и дишеш секоја минута и секој ден. Го знам секое ќоше како дише и не можеш ти како студент да кажуваш дека Штип се потурчил. Да, има турци и тоа е добро, мирни се, ја како што знам ни се глупираат по градот, нити па некои газди имаат проблем со кираџиите (башка тоа е друг муабет која економска придобивка имаат тие со станови под кирија). Ама дека Штип е се потурчил... мало морген.

Ако ти си се заебал со факултетот не го обвинувај градот, јас бев на ПМФ во Скопје, па се вратив на УГД, едноставно не ми идеше факсот таму со математиките и тоа е тоа. Ама не викам дека Скопје е тоа или тоа. Каков е - таков е, за мене е убав

За признавањето на дипломите, една колешка од информатика пред некоја година е првата призната со диплома од УГД во Америка и сега е таму асистент на некој колеџ во Њу Јорк.

Ako ima nekoj sto ke odi na fakultetot za turizam ohrid neka mi pisi-za sedenje vo stan koj e zainteresiran.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom