Убице мог оца

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.000
Поени од реакции
8.322

Еден млад полициски инспектор од Белград Александар Јаковљевиќ и покрај проблематичното однесување добива важен случај - убиена е ќерката на познат човек кој има фирма која гради најголем комплекс во регионот. Истрагата се одвива околу овој случај но Александар иако со својте проблеми сепак не го остава случајот и истражува во секој аспект на животот на убиената девојка не размислувајќи во каква опасност е изложен бидејќи на некој целта им е да го прикријат убиството што е можно побрзо.

Александар го мачи и личната болка на никогаш не откриеното убиство на неговиот татко Милета кој е полициски инспектор. Кога тој открива дека двете убиства се можеби поврзани за него убисвото на младата девојак станува мисија.

Нема да знае на кого да верува но тој пат, дали на својот шеф и најдобар пријател од татко му Марјановиќ (Тихомир Станиќ) кој е шеф на полицијата, дали неговиот колега Мирко (Марко Jанкетиќ) или на две жени во неговиот живот. Марија, јавниот обвинител со кого е во врска (Катарина Радивојевиќ) и една млада форензичарка Елена (Нина Јанковиќ) се додека не му се навлече во неговото срце. Додека се ризикува и очајно бара за вистината не зне колку всушност таа може да биде болна...

Улоги:
Вук Костиќ, Тихомир Станиќ, Марко Jанкетиќ, Нина Јанковиќ, Катарина Радивојевиќ, Небојша Глоговац, Елизабета Đorevska, Драган Mичановиќ, Наташа Нинковиќ, Пеѓа Бјелац, Елизабет Oрашанин, Славко Штимац, Мирјана Карановиќ, Александар Ѓурица ... гостин во првата епизода е пејачот Халид Бешлиќ.

Уредник на серијата: Марко Новаковиќ
Директор: Предраг Антонијевиќ
Писатели: Наташа Дракулиќ и Предраг Антонијевиќ
Директор на фотографија: Милош Kодемо
Сценограф: Јелена Милиновиќ
Костимограф: Mомирка Баиловиќ
Композитор: Александра Ковач
Тон снимател: Михаило Стевановиќ
Уредник: Филип Дедиќ

Серијата се еимитува на РТС - Радио телевизија србија во продукција на Work in Progress

Тизери:

Tрејлер:

Насловна музичка тема :

Последно уредено:
Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Ја гледав првата епизода и добар пилот си имаше како ќе се одвива понатаму ќе видиме

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.000
Поени од реакции
8.322
Мислам дека и на РТС сателитскиот ја има во недела 20 часот после вестите.

И HRT има некоа серија со сличен жарн во кој глуми српската глумица Бранка Катиќ ама не ми текнува како се викаше серијата а и немам живци сега да тражам и да отворам за неа тема.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.000
Поени од реакции
8.322
Член од
7 април 2015
Мислења
2.812
Поени од реакции
1.714
На оваа серија мислев
Da da ako sakas skandinavski drami kako Broen ili The Girl With The Dragon Tattoo, i takov seting togas ova e serija za tebe, kako i nekakva povrzanost so The Wire kade na pocetokot se pojavuva citat od nesto so ke kazat vo epizodata. Eve del od recenzijata: Jednostavno nisam uvjerena. Neuvjerljiva mi je potpuno sterilna redakcija Novina, neuvjerljivi su mi uštogljeni dijalozi, neuvjerljivo mi je amerikanizirano tajkunsko ponašanje („pri izlasku ćete kod moje tajnice napisati na jedan papirić cifru, malo je nezgodno razgovarati o novcima“; priznajem da ne poznajem puno tajkuna, ali dam ruku u vatru da nitko nikad nije izgovorio tu rečenicu ), neuvjerljiv mi je „eksplozivan“ seks pri kojem djevojka liže ogledalo; zapravo mi je jedini uvjerljiv trenutak bio u prvoj epizodi kad političaru Tomaševiću (Dragan Despot) padne mobitel u pisoar. To mogu vidjeti kao nešto realno.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.000
Поени од реакции
8.322
На Инстаграм ставаат фотографии од снимањето на сеијава а и официјални фотографии направени за серијата. Ептен се добри фотографиите.
http://www.pictaram.com/user/ubice_mog_oca/3484995103

Ja најдов и на dailymotion во HD а таму ја најдов и хрватската Новине во HD. Вреди да се гледаат во таков формат серииве.

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.000
Поени од реакции
8.322
Серијава цела прва сезона ја има легално и бесплатно да се гледа на платформата Netfilm.tv со одличен квалитет.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Ја фатив случајно на РТС пред некое време и ми се допадна, сите 10 епизоди ги симнав и уживам поштено, одлично направено, ме потсеќа малку на американската The Killing(или данската), слична тематика. Зашто бе нашиве ништо не прават, аман веќе, се живо згаснува...

B

BooBojan

Гостин
Мене ми се допадна доста.

Алал да му е на оној кој ја режира или пишува приказната, почетокот и крајот ги поставува, и меѓувремено испреплетува се колку може повеќе, секој следен настан е апсолутно непредвидлив.

Можеби на некој нема да му се допадне, но мислам дека вреди да се издвојат некои си 10на часови за да се изгледа оваа серија, кога веќе трошиме време на никакви Флешови, Ероуи, и остали глупости.

Kajgana Shop

На врв Bottom