M
Mussolini
Гостин
Пред се, за тие шо прв пат се среќаваат со поимот: протест ти е значи искажување на општествено незадоволство на мирен или радикален. Имајки предвид дека мирните протести и демонстрации, никој од власта против која се протестира на крај к*р никој нема да ги стават а уште помалку пак, преку тие протести и манифестации ке се намали општото незадоволството. Значи единствен начин да покажеш дека сакаш стварно нешто да се смени па дури и да не се смени, барем да те запомнат и се сетат некојпат оти си сакал нешто да се смени ти се радикалните демонстрации. Таков пример на радикална демонстација имааме шанса да видеме у Рим. Тука до душа имаше и пацифисти ама они не поминаа мн убаво... Значи да појаснам уште на почеткот: југот на Италија не е ништо поразлично од Македонија па дури и самиот Балкан. Секој политичар гледа да си наполне џебот. А дали и како ке е за народот, ич уво нејќе да му чуе. Не за џабе северот е полн со "јужњаци" а.к.а. на италјански, "террони". Немам ништо против нив, туку напротив, ги сакам исто како шо ги сакам и македонците. Дури им се восхитувам за тоа како имат јајца да се дигнат на такви протести. Значи, сега ке поминам на практичниот дел од "туторијалот"... Значи ова е тазе и свеж материјал од пред 2 дена... епа екипо, повелејте и видејте шо за мене е протест.... Питам се дали некојпат ке се направи протест од овој калибар кај нас у Македонија...
П.С. Ак треба да сменете локација на темата, сменејте ја без мн попување и тролање од страна на обичните кајгана корисници како мене...
П.С. Ак треба да сменете локација на темата, сменејте ја без мн попување и тролање од страна на обичните кајгана корисници како мене...