Тартуфи

• Креатор на темата Креатор на темата Rick Wright
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Ме интересира колку од вас пробале тартуфи :). Јас денес имав првпат шанса да пробам и то во пица. Не се лоши имат некој специфичен вкус. Инаку тартуфите се специјален вид на печурки, се разлкикуваат од обичните печурки, а на пазарот се продават со мноооогу повисока цена од „конкуренцијата„ (приближно фактор 10:vozbud:). Само да додам дека од тартуфите се прат и други производи како путер од тартуфи, масло и тн.

Еве и слики :
p-trufw.jpg
p-trufb.jpg

p-trufw-fl.jpg

p-creamw.jpg

p-oliob.jpg

Мислам дека не можам да си ги дозволам сеа за сеа. а би сакал да пробам

NEmam probano vakvo nesto, a i kako so mi izgleda na slikata ne ni sakam da probam

Сум чул дека растат под земја, дека тренираат кучиња или свињи да ги пронајдат.
Ако едно парче надмине тежина од 1 килограм се продава на некакви аукции.

немам досега ни пробано ни слушнато а кај се продаваат и како се спремаат ако може да се пише

Братучед ми има пробано, на брод работи, откраднал од чинијата :icon_bigg.
Инаку ми има кажувано имало аукција на килограм црн тартуф на тоа бродот и достигнал цена од 60000 долари :nesvest:. На победниците од таа аукција им ги готвеле тие печурки.

Се користат и како зачин, имаат силен мирис. Кај нас нема култура за јадење печурки, генерално, а не пак труф да се јаде... Што е штета, под одлично поднебје сме за тоа.

Баш се зачудив што е тоа :)) Го знам како trüffel, го користат и во чоколади и пралини...Имам јадено чоколадо со тоа, ама не е нешто wow. А чисто дека е многу скапо, го немам јадено :))

Првпат слушам дека постои вакво нешто.

не сум пробал... но не сум многу отворен кон нови вкусеви ... фала :nesum:

Прв пат слушам,неам пробано и неам ни намера да пробам.:smir:

за тартуфи имам слушнаот и знаев дека спаѓаат во габи или печурки, но никогаш немам пробано!

Не сум пробал такво нешто до сега..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom