Сложни попови бесни коли возат

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.249
Поени од реакции
12.473
{EADF45B3-21E7-45A1-8F13-E56B425677BD}_popce-2.jpg

На црковно-народниот собор на МПЦ во Калишта завчера имаше своевидно автошоу на македонските владици, кои дојдоа со скапи џипови и со бесни автомобили.
Најмодерни автомобили возат постарите архиепископи, додека само двајца од новоименуваните млади владици се возат во поскромни возила.
Сите возила на највисоките свештени лица од МПЦ се стари најмногу четири-пет години и речиси сите чинат над 22.000 евра. Некои дури чинат и над 40.000 евра. Автомобилите и џиповите во кои се возат владиците вкупно чинат над половина милион евра.
Во црковната ергела има џипови "чироки", "ленд крузер", "ленд ровер", "фолксваген туарег", како и луксузни автомобили од моделите на "ауди", "крајслер", "мерцедес", "тојота", БМВ и"фолксваген". Има и поевтини коли како "ситроен берлинго" во кои се возат монахињите и "шкода октавија", а и "лада нива" во каква што се вози епископот хераклејски, владиката Климент.
Поглаварот на МПЦ Стефан се вози во "мерцедес" од висока класа, а Скопската епархија, за која е надлежен г.г. Стефан, има и џип "гранд чироки". Најевтиниот модел во салоните сега чини околу 40.000 евра. Најскапи и најубави џипови возат митрополитот повардарски Агатангел, митрополитот полошко-кумановски Кирил и поглаварот на Брегалничката епархија Иларион. Агатангел и Кирил се возат и во "тојота ленд крузер", чија цена е над 45.000 евра, а Иларион во "фолксваген туарег автоматик". Владиката Петар завчера дојде во Калишта со "ауди А4", кое чини околу 25.000 евра, а џипот го оставил во Битола. Брегалничкиот архијереј Наум дојде со "фолксваген пасат", а и тој го имаше оставено џипот во Струмица.
Владиката Пимен, кој раководи со Европската епархија, дојде во Калишта со американскиот автомобил "крајслер крузер", кој чини околу 21.000 евра. Владиката Методиј, архијереј на Американско-канадската епархија, во Калишта си го донесе евтиниот и стар американски џип.
Инаку, сите владици пред да се замонашат и кога се избираат за владици се заветуваат на скромност.
"Што би возеле владиците да не беа со даден завет на скромност?", се прашуваат верниците.
Црковни извори велат дека сите владици живеат во богато опремени резиденции, додека поголемиот дел манастири и цркви мака мачат да обезбедат пари за основните потреби.
Најскромни владици досега биле поранешните поглавари на МПЦ г.г. Гаврил и г.г. Михаил.

Вест

Ај сега одете и оставете им по една стотка на икона во името на Фолквагенот, Тојотата и Аудито. Пали!

Zatoa sum jas rekol radi tie kreteni nema ni crkva nema ni verba LICEMERIE :uvo:

Sve u pekol ke gorat ..a narod ovca

Ај сега одете и оставете им по една стотка на икона во името на Фолквагенот, Тојотата и Аудито. Пали!

Во името на Отецот, синот и светото Бентли. Инаку оправдувањето им е дека се` се тоа донации од верници... :toe:

црква-организиран криминал =) кеш,колица и шмекерица =))))
бар, тие требаше да се симбол за дарување, скромност, искреност...

САКАМ ДА СУМ ПОП :vozbud::vozbud:

Zatoa sum jas rekol radi tie kreteni nema ni crkva nema ni verba LICEMERIE :uvo:

Sve u pekol ke gorat ..a narod ovca

А србските според тебе се:

-исти
-бетер
-ма не се исти, СССС

Баш ме интересира, онака од љубопитност.

Site popovi za mene se isti LICEMERI , site sto imaat koli skapi...nema toa veze jas sum samo realen a ti i tuka mi meshash politika nacionalna ...ili si glup ili ne znam sto e so tebe :tapp:

Moлете се и вие на дедо боже три пати на ден пола саат пред јадење исклучиво уз вода, па може ќе ви се парќира некое аутце вакво фенси шменси.

Попојте ја расипаа верата... Како очекуваш народот да верува во Господ кога бетер од арамии се „службениците“ Негови, попојте.

Кога ги собираат парите, ги фрлаат накај неботи и викаат: "Што остане е за бога,што ке падне за нас!"

И после некој ќе се буни за религија и слични работи.Јас велам сите религиозни луѓе за тие Владици попови и што уште не се само овци за стрижење.
И кај не ќе купат такви коли коа нашиве глупаци оставаат по кој знај колку пари,ако случајно некој па се излечил од некоја болест заради добрата медицинкска помош,они ќе мислат ради господ се излечил и после тоа веќе и куќата си ја продаваат на тоа црквите.
Верата во себе...црквите - burn it!

Кога ги собираат парите, ги фрлаат накај неботи и викаат: "Што остане е за бога,што ке падне за нас!"

А ради добрата гравитација сите остануваат надоле и нов џип за поповите.
Дефиниција за простиот народ-
Господ од што ги сака му ги враќа парите не си ги зема накај небото...лол

Al koga veke spomna Srbija i popovite

na eden zakop u najgolemata kriza popot barase 100 marki koga plata bese 5 marki ... naljuten rodnina znaesh sto mu reche ?

Evo ti 100 maraka ali ima sada da mi pevash na nemacki ova ti e ziva vistina ...

Retko koj pop da e vo red 95 % idat radi pari ne radi vera i posle djavol e kriv sto lugeto se nikakvi , gadni i sebicni

SVe da im jebem popovsko :tapp:

Темата дефинитивно оди во ист правец како и предходната со слична содржина....Дали ги сакате поповите...каде ја истрошивме сета плунка...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom