Тошо Малерот
- Па, сите знаете што се случи, целата јавност е информирана, се деси сообраќајка. Директен судар, во кој што едното возило е доста оштетено. Целата лимарија му е отидена, предницата исто така многу тешко да се исфилтрира. Јабучници, спони тоа е се искршено, отидено, брегастата е на пола. Кариките и хилзните исто, не верувам дека некој мајстор може да ги поправи. Јас мислам дека најдобро е тоа возило да се продаде. Еве баш имаме понуда од еден државјанин на една соседна земја, и мислам дека ќе биде најпаметно ако може да се продаде тоа возило.
Миле Паника
- Иначе пациентот са осеча добро. Он почна да учествуе у изборот на храната, баш почнавме да му даваме овие што се, мулти витамински сокови. Температурата исто така е у благо константно опаџање. То е необично, необичаено ниска температура за овој период од годината. Еве исто као што може и на картата да се види, имаме некои циклонски влијанија кои што носат неповолни ветрови. То са од исток, меџутим то све овака, се очекува да биде претежно ведро со овакво. Меџутим ја да не должам многу, за временската прогноза поопширно при крајот на вториот дневник че ве информира колегата Тодор Миновски. Това би било. Благодариме.
Зоки
- Ало, добар ден. Госпоѓо, дај ми го Наташа. Како кој ја бара ? Ќе прашаш кој го бара, јас сум машко. Е така. Кажи му молим те, Зоран го бараше.
Бапчо
- Граџани на Конопиште, собрааме се тука ко што знаете да гласате за мене. Некој че праша зашто ?
Кој го направи Конопиште општина ? (- ТОМЕ)
...е Томе го направи, ама на кој му текна
А дали знајте ви кој клечеше таму пред канцеларијата там на Томе, 2 месеци ? (- ИФТИМ)
...е Ифтим, ама кој го прати Ифтим ? (- ти го прати)
...Ти па што се мешаш да ја ебам ? (- така е баце, да извинеш)
Граџани на Конопиште, значи...кој го напрае патот до селото, знаје ли ? Незнајте, Гранит го направи. А Перо чива сестра воде ? Моа. Кој е директор на Гранит ? Перо...значи ја. Така ли е ? (- ТАКА Е)
Граџани на Конопиште, ако гласајте за мене, јас Конопиште че го направам џоа ваквоа.
Цацко
Легендарното
- Ја најбољи филм што сум го гледал до сеа, е оној со карате, на тој што му го скршија кичмата. Он му рече на брат му немој да одиш, тие се апаши. Он ноќта отиде, пошто имаше закажано со една женска. И она му викаше немој да се тепаш со тие, будали се, гони ги у пичку матер. А он беше со главом низ ѕид што се вика, отиде и му ја скршија кичмата тогаш...и брат му вечерта многу се налути од што му беше жал. И отиде утре кај старецот што му беше учител на тој што му го скршија кичмата...иии...он вежбаше вешбаше, и од кога се навежба он отиде кај на тие што на брат му што му го скршија кичмата, таа вечер...и му отиде и ги сачека еден по еден таму кај дрвото, и му вика -зашто вие на брат ми му ја скршивте кичмата ? А женската го гледаше и него и му викаше пред тоа, немој, оти и тебе како на брат ти ќе ти ја скршат кичмата. А овој му викаше, чим на брат ми му ја скршија кичмата, јас ќе одам на сите тие ќе им ја скршам кичмата. И он кога отиде ноќта, му се врати сликата како кога на брат му му ја скршија кичмата вечерта. И овој се налути, и пошто старецот што му беше учител, го научи го навежба, овој на сите им ја скрши кичмата...иии...иии...исто како на брат му што му ја скршија кичмата.