Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
До Пуно
Чаир ги доби согласностите за продолжување на изградба на плоштадот

http://alsat.mk/index.php/vesti/od_zemjata/7213-чаир-ги-доби-согласностите-за-продолжување-на-изградба-на-плоштадот-„скендербег“.html
Сега нај-после учествува ли владата во убави проекти?

стотина милиони евра за плоштадите Македонија и Карпошово востание .... и 10 милиони за плоштад Скендербег.

Останатите проекти се градат експресно ... а плоштадот Скендербег е почнат од 2011 , а сеуште е завршена првата фаза.

Општина Чаир нема други плоштади, а овој што е сега таканаречен плоштад, уствари е паркинг , во другите делови изникнаа многу плоштади, но Чаир останува без плоштад ... ќе чекаме да завршат другите фази.

Ако првата фаза траеше 2 години , кај и да е ќе завршат до 2017та сите три фази.

Плоштад Скендербег со 24.000м2 (не верувам дека ќе биде толкав) има еднаква вредност со Воинот на Коњ.
Само по себе кажува дека тој плоштад Скендербег ќе биде шкарт.

Јас сум задоволен што се уреди просторот Карпошово востание , пошто беше за срамење тоа место.
Исто така се надевам ќе се среди што поскоро и плоштадот кај Скендербег (паркингот уствари)

Карпошово востание 5.000м2 = 10 милиони евра (1м2= 2.000 евра)
Скендербег 24.000м2 = 10 милиони евра (1м2= 416 евра)

Кој ви е крив што на градоначалникот ваш и менторот негов квазивехабски ниеден лик од албанската историја не му се вклопува во истенчените квазивехабски критериуми, па избраа да нема споменици на плоштадот? За што да им префрлат повеќе пари, за плочки и џамии?

Не се сеќавам да сум рекол дека плоштадот Скендербег нема врска со владата. ПОвеќе би бил задоволен со владата ако инвестира таму каде е потребно, има општини кои и денденеска немаат вода за пиење, за инфраструктура, за образование да не збориме...
Само се сеќавам дека сум кажал дека не е потребно уште еден плоштад 100 метри одалечен од другиот. Овој плоштад е само резултат на делење на колачот на владеачките партнери, јас не сум Beric или бастардот да се радувам за тоа, не сум партиски член на ДУИ...

Никој не плука во тоа што не и се допаѓа, сите плукаме за кражбата, за нефунксионалноста, за избор на стил(не е вкус ова) и покрај архитектонската елита која целосно е против, за нетранспарентноста на тендерите, конкурсите ....
Фала богу, дека не си задоволен. Champion of Christendome, па и не е никаква причина за радост. Ех кога, наместо тоа, би се изградила таму џамија, е тоа веќе би било нешто...
Кој ви е крив што на градоначалникот ваш и менторот негов квазивехабски ниеден лик од албанската историја не му се вклопува во истенчените квазивехабски критериуми, па избраа да нема споменици на плоштадот? За што да им префрлат повеќе пари, за плочки и џамии?
Точно. Но, он добро знае која е ориентацијата на градоначалникот Меџити, под чие водство се рушеше на кале (само затоа што личело тоа на црква), под чие водство од ни една - пет џамии, во Чаир, се покрија со вехабистички покрив, под чие водство се напаѓаа Суфиите во Чаршија, со години, се додека овие не си отидоа...
Не му требаат ситни пари на Меџити, он пие од нафташка славина.

Фала богу, дека не си задоволен. Champion of Christendome, па и не е никаква причина за радост. Ех кога би изградиле, наместо тоа, една xhamija на тоа место... е тоа би било веќе нешто.

Sherlock

има општини кои и денденеска немаат вода за пиење, за инфраструктура, за образование да не збориме...

Знаеме за тебе, така да простено ти е...

Точно. Но, он добро знае која е ориентацијата на градоначалникот Меџити, под чие водство се рушеше на кале (само затоа што личело тоа на црква), под чие водство од ни една - пет џамии, во Чаир, се покрија со вехабистички покрив, под чие водство се напаѓаа Суфиите во Чаршија, со години, се додека овие не си отидоа...
Не му требаат ситни пари на Меџити, он пие од нафташка славина.

Тоа дека знае ми е и повеќе од јасно. Само смешно е што мисли дека ние сме уште игнорантни кон нив како што бевме пред 10-20 години, дека поим немаме што им се случува во двор и дека може да жонглира со глупи бројки...

:facepalm: Призна дека нема врска со архитектура, добро, разбирливо, но не се резили вака...

:facepalm: Призна дека нема врска со архитектура, добро, разбирливо, но не се резили вака...

Пуно, јас смеам да го прашам Грујо што мисли за Гоце, за Груев, за Александар, за било кого. Ти пробај прашај го Изет и шефот негов што мислат за Мајка Тереза. Или за Јосиф Багери. Откако ќе добиеш одговор, дојди, јас ќе ти најдам компетентен, да си правите муабет за архитектура.

Пуно, јас смеам да го прашам Грујо што мисли за Гоце, за Груев, за Александар, за било кого. Ти пробај прашај го Изет и шефот негов што мислат за Мајка Тереза. Или за Јосиф Багери. Откако ќе добиеш одговор, дојди, јас ќе ти најдам компетентен, да си правите муабет за архитектура.

Тоа во друга тема.
Ако некогаш би гласал за ДУИ тоа е дека токму тие ја креираа н. организација *Јосиф Багери* и ден денес ја подржуваат. За тие кои не знаат Јосиф Багери, тој меѓудругото бил православен албанец.
Од ДУИ одамна се сложени да има споменик за него и за некои други но и денденес ги нема во Ск2014...

Тоа во друга тема.
Ако некогаш би гласал за ДУИ тоа е дека токму тие ја креираа н. организација *Јосиф Багери* и ден денес ја подржуваат. За тие кои не знаат Јосиф Багери, тој меѓудругото бил православен албанец.
Од ДУИ одамна се сложени да има споменик за него и за некои други но и денденес ги нема во Ск2014...

Пуно пробува да биде Дарданија. :pos: Не те прашав за ставот на Ахмети и ДУИ Пуно, те прашав за ставот на Изет Меџити и Бекир Асани. Бидејќи нивен е проектот за тој плоштад за кој се прави муабетот, не на Ахмети. Ама продолжи да глумиш наивен, и надевај се дека каурите поим немаат. :)

Пуно пробува да биде Дарданија. :pos: Не те прашав за ставот на Ахмети и ДУИ Пуно, те прашав за ставот на Изет Меџити и Бекир Асани. Бидејќи нивен е проектот за тој плоштад за кој се прави муабетот, не на Ахмети. Ама продолжи да глумиш наивен, и надевај се дека каурите поим немаат. :)

Што тебе те интересира ставот на Изет Меџити или Бекир Асани??? Кои се тие па сега???
Тодоровски сонуваше за спомениците или Грујо???

Друг споменик во плоштадот Скендербег нема да има.

Што тебе те интересира ставот на Изет Меџити или Бекир Асани??? Кои се тие па сега???
Тодоровски сонуваше за спомениците или Грујо???

Друг споменик во плоштадот Скендербег нема да има.

Онака ме интересира. Кога веќе се решаваат со токмаци да редизајнираат град, кога веќе добиваат мандат да креираат политика во една од централните општини во Скопје, кога веќе имаат листа на млади албански архитекти што одлично знаат да направат идејно решение за префарбување фасади, што да не прашам и за нивниот став?

Не знам што на Тодоровски му се сонило, ама секоја чест за „Планинска бура“. А Тодоровиќ ја исполнуваше политиката на ВМРО-ДПМНЕ. И Груевски и тој јавно имаат застанато во одбрана на тоа што го изградиле. И мене тоа ме интересира. Дали може да ги натераш и Ахмети и Меџити заедно да застанат и да реализираат проект од типот споменик на Багери? И ако не, зошто не?

Дека друг споменик нема да има, кажи му на сонародникот твој. Тоа ќе му објасни зошто тој плоштад е поефтин.

Змеј, од каде се рендерите за кулите на ГТЦ? Дај линк некој...

....инаку Папагал-зградата е врвно архитектонско остварување во однос на зградичето на Тренд - грев да те фати која џамлија од мозок го има „осмислено“...

Од build форумот ги превземав.

стотина милиони евра за плоштадите Македонија и Карпошово востание .... и 10 милиони за плоштад Скендербег.

Останатите проекти се градат експресно ... а плоштадот Скендербег е почнат од 2011 , а сеуште е завршена првата фаза.

Општина Чаир нема други плоштади, а овој што е сега таканаречен плоштад, уствари е паркинг , во другите делови изникнаа многу плоштади, но Чаир останува без плоштад ... ќе чекаме да завршат другите фази.

Ако првата фаза траеше 2 години , кај и да е ќе завршат до 2017та сите три фази.

Плоштад Скендербег со 24.000м2 (не верувам дека ќе биде толкав) има еднаква вредност со Воинот на Коњ.
Само по себе кажува дека тој плоштад Скендербег ќе биде шкарт.

Јас сум задоволен што се уреди просторот Карпошово востание , пошто беше за срамење тоа место.
Исто така се надевам ќе се среди што поскоро и плоштадот кај Скендербег (паркингот уствари)

Прво викавте плоштадот Скендербег нема ништо со владата дека него го финансира општината(демек од чисто албански си е) сега кога го финансира владата за да не кажете благодарам или барем да не плукате, ви смета дека е мал,паркинг бил е како бе додека го финансираше општината велевте со полна уста дека ќе биде многу убав а сега одеднаш шкарт?

Можело една фонтана од 5 милиони да стават без никаков лик, ако се вехабисти.

Тие 10 милиони се само прашина во очи, проектот ќе трае и трае , Чаир на крај ќе добие плоштад од којзнае каков квалитет. ( не дека 10 милиони се малце за плоштад , но 10 милиона на тендер и 10 милиона во изведба не е исто).

Да имаше паметни албанци ќе бараа не 25% од Скопје2014 , туку само 10% ... и ако не се крадци со тие 10% ќе решеа многу проблеми на албанците во Скопје , чии населби се вистински гета ... во кои не сакаат ни самите албанци да живеат, камо ли македонците.

Види го првин Бит пазар на што личи ...
Види го мостот кога идеш кон Чаир , целиот е пукнат ... ти се колнам дека видов голем глушец пред некое време , се качи над мостот зеде хартија од хамбургер и се скри повторно. Среде бел ден случката.

dreamstimezoom_31934175.jpg

dreamstimezoom_31933061.jpg

by Srdjan Adamovic

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom