Раѓањето на антихристот

• Креатор на темата Креатор на темата golem brat
  • Време на започнување Време на започнување
.

:)

Кој има уво, нека чуе, што им зборува Духот на црквите.
И на ангелот на Филаделфиската црква напиши му: вака вели Светиот, Вистинскиот, Оној, Кој го има клучот Давидов, Кој отвора, и никој нема да затвори – и Кој затвори, никој не ќе отвори -
ги знам делата твои. Ете, ти дадов врата отворена, и никој не може да ја затвори; ти имаш мала сила и сепак го запази словото Мое, и не одречувај се од името Мое.
Ете, ќе ти дадам некои од сатанската зборница – оние, што велат дека се Јудејци, а не се, туку лажат – ете, ќе направам да дојдат и да се поклонат пред нозете твои и да познаат, дека Јас те засакав.

Откр. 3:6-9
Црквите се седумте палати во Ашијах - Материјалниот свет! Еврејската доктрина оди тука... откако Исус сфаќа дека слабо оди „царството“ дури и откако го префрли од овој во некој нов, непознат свет.
Ама ти тоа го знаеш преку МИлоста и Мудроста на Исуса Христа :)

Се собраа христијани, што велат дека се, а не се, туку лажат - ете, ќе направам да дојдат и да се поклонат пред нозете твои, да познаат... :)
Црвените букви... ах крвта на јагнето, за спас на овцата!

.

.

Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасени на сите - отелотворена во Исуса Христа е безкрајно повеќе од сите човечки проучувања и истории заедно! :)

Не е точно, пошто еве отвори во евангелијата и најди шеми за електрични кола или за процесори или формули за градежна статика или хемиски формули за лекови, ДНК структури, математика за вселенски летови, рецепти за вкусни торти, за хамбургери, упатство за правење пиво, или како да ја офарбаш колата. Ништо нема внаттре од она што му треба на човештвото секојдневно. Едно најобично упатство како да направиш детско биро нема во библијата.

Условно, можам да се согласам: храмот Св. Софија, ѕа беља, претворен е во објект од нашето културно наследство, кој се користи дури и за световни дејанија во склоп од охридското лето, а се третира и како музеј, но не и храм, во кој редовно треба да се служи.
--- надополнето: 1 август 2013 во 01:59 ---

Очигледно е дека не ги следиш тековните глобални и глобализациски процеси, од кои може да се увиди дека Светов се движи токму во тој правец: во создавањето услови за појавата на антихристот, оти на оние кои го чекаат, почнува да им недостасува време...

Епа сега не знам дали да го потенцирам цитатот од библијата дека не можеш да им служиш на двајца господари на гога и магога, значи или света сопфија нека биде музеј и нека нема богослужба, или нека биде тоа за што е изградена божји дом за молитва.

Јас не викам дека не се движи светот во тој правец, но тие услови ќе се исполнат за 10 до 20 години, тоа ми беше мене поентата.
--- надополнето: 1 август 2013 во 09:09 ---
.

Е во овој случај имаш уште многу исправно да учиш, додека вистински да ти се разјасни и ја осознаеш вистинската Вистина! :)

dscn0403.jpg

Добро де објасни јас сеуште не разбрав, еве подучиме, отворен сум за да ја прифатам вистината.

Добро де објасни јас сеуште не разбрав, еве подучиме, отворен сум за да ја прифатам вистината.

Името на Исус Христос е свето Име, кое само од чедата на антихристот и нечистиот се донесува во врска со бројот на антихристот и нечистиот!

Тие му служат на еден лажен (крвожеден) “христос“, една лажна (крвожедна) “ѕвезда деница“, која се израмнува со Единствениот Вистински и Совршен БОГ (и Неговиот вистински Месија Исус) и затоа набрзо ќе биде срушена од страна на БОГА!

Внимавај од кого и што учиш и прифаќаш, роде!

Duccio+di+Buoninsegna+-+Maest%C3%93+(back+predella)+The+Temptation+of+Christ+on+the+Mountain+.JPG

Не е точно, пошто еве отвори во евангелијата и најди шеми за електрични кола или за процесори или формули за градежна статика или хемиски формули за лекови, ДНК структури, математика за вселенски летови, рецепти за вкусни торти, за хамбургери, упатство за правење пиво, или како да ја офарбаш колата. Ништо нема внаттре од она што му треба на човештвото секојдневно. Едно најобично упатство како да направиш детско биро нема во библијата.

:) Светиот Дух и Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста е темелот на животот, здравјето, сознанието, ... и ништо нема добро и вистинито во овој свет, а што нее од БОГА преку Неа/Него створено!

Мудроста БОЖЈА е БОЖЈИОТ Логос! Тој е темелот на се’ што е добро и вистинито во светот и безкрајниот универзум, во биологијата, психологијата, астрологијата, геологијата, теологијата, технологијата, ... и секоја друга наука и логија! :)

.

Спиро,

оваа икона се однесува на настанот од тројното искушение Христово во јорданската пустина? Не сум го видел овој иконопис до сега...

Во Библијата има упаство за вечен живот,упаство како да го следиш тој што ти дал живот и да се спасиш од тој што те тера на вечна смрт.
Земјината мудрост е минлива и проста.
Божјата мудрост е совршена и вечна а мал дел е откриена во Библијата.

Во Библијата има упаство за вечен живот,упаство како да го следиш тој што ти дал живот и да се спасиш од тој што те тера на вечна смрт.

Многумина филозофски правци во историјата давале упатства за вечен живот,но никој не го искусил тоа.Сета работа останува само во ветувања,почнувајќи од Гилгамеш,Сумерските цивилизации и нивните божествени правила,според кој Библиските закони се само копија и надградба која продолжува и во новата ера со пософистицираната надградба на софтверот наречен правила за вечен живот и смрт во светата книга Куран.За илјада години на нашите потомци кои ќе ја владеат и истражуваат нашата галаксија ние ќе бидеме само смешни суштества кои трагале по вечен живот и целиот свој биолошки живот го поминувале во некаков си страв од Божја казна,и исчекувајќи го Страшниот суд,место својата верба и енергија да ја вложуваат во истражувачки дејности за добробит на човештвото.

Многумина филозофски правци во историјата давале упатства за вечен живот,но никој не го искусил тоа.Сета работа останува само во ветувања,почнувајќи од Гилгамеш,Сумерските цивилизации и нивните божествени правила,според кој Библиските закони се само копија и надградба која продолжува и во новата ера со пософистицираната надградба на софтверот наречен правила за вечен живот и смрт во светата книга Куран.За илјада години на нашите потомци кои ќе ја владеат и истражуваат нашата галаксија ние ќе бидеме само смешни суштества кои трагале по вечен живот и целиот свој биолошки живот го поминувале во некаков си страв од Божја казна,и исчекувајќи го Страшниот суд,место својата верба и енергија да ја вложуваат во истражувачки дејности за добробит на човештвото.

Така мислиш бидејки си духовно слеп и глув.Не знам со кого се пишувам за да ги знам товите гледања и цел.Но барем ристијанството и верниците со самото истражување и откривање односно збогатување со знаење за нивната вера успеваат да откријат многу работи пророштва и зборови-упаства од библијата што се случува и ќе се случуваат низ текот на животот и со самото тоа иако немаат матријален доказ тие веќе го запознаваат Бог и откриваат дека постои дека нивната вера не е бајка или приказна.
Нормално дека човекот треба да работи и да истражува затоа е обдарен со нозе,раце и мозок и сето тоа е од Бог.
Дали човекот некогаш ќе дознае од каде се започна и до која мера е вселената и како е создадена?(научно)
Дали на земјината топка постои некој матријали што човекот може да изработи летало и да летне до другиот крај до крајот на вселената?
Сето тоа доаѓа од Бог. луѓето мислат дека се паметни со истражувањето но не веруваат дека тоа е ограничено и дадено само од Бог.

:) Светиот Дух и Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста е темелот на животот, здравјето, сознанието, ... и ништо нема добро и вистинито во овој свет, а што нее од БОГА преку Неа/Него створено!

Мудроста БОЖЈА е БОЖЈИОТ Логос! Тој е темелот на се’ што е добро и вистинито во светот и безкрајниот универзум, во биологијата, психологијата, астрологијата, геологијата, теологијата, технологијата, ... и секоја друга наука и логија! :)

.

Во Библијата имаш и упатства и наредби како и кога и кој да убиеш, чоек кој работи во сабота, еретик,идолопоклоник, хомосексуалец, ороспија...
И тоа ли е темелот на Чистотата и Мудроста божја
--- надополнето: 1 август 2013 во 17:08 ---

Толкувајќи ја и читајќи ја таа библија христијаните се поделија на католици, протестанти, православни, англикани, баптисти, адвентисти.... и куп други и сите тврдат дека само тие го имаат и следат и правилно толкуваат напишаното во Библијата. На кој да му верува чоек?

Така мислиш бидејки си духовно слеп и глув.Не знам со кого се пишувам за да ги знам товите гледања и цел.Но барем ристијанството и верниците со самото истражување и откривање односно збогатување со знаење за нивната вера успеваат да откријат многу работи пророштва и зборови-упаства од библијата што се случува и ќе се случуваат низ текот на животот и со самото тоа иако немаат матријален доказ тие веќе го запознаваат Бог и откриваат дека постои дека нивната вера не е бајка или приказна.
Нормално дека човекот треба да работи и да истражува затоа е обдарен со нозе,раце и мозок и сето тоа е од Бог.
Дали човекот некогаш ќе дознае од каде се започна и до која мера е вселената и како е создадена?(научно)
Дали на земјината топка постои некој матријали што човекот може да изработи летало и да летне до другиот крај до крајот на вселената?
Сето тоа доаѓа од Бог. луѓето мислат дека се паметни со истражувањето но не веруваат дека тоа е ограничено и дадено само од Бог.

Дај ми една причина за да верувам во Бог кој е копија од Богот од сумерските епови и религии,(Сумерите се еден од најстарите семитски народи).Но за жал и ти не си свесен како што и Римјаните не биле свесни и верувале во Богови кои биле всушност Грчки Богови прифатени од нив под други имиња.Истотака и самите Грци најревносно ги бранеле своите Богови кои биле само одомаќинети Египетски Богови.И се така до бескрај,има ли крај ова лудило на човештвото?М.М.Е. кој го започна се ова.

Толкувајќи ја и читајќи ја таа библија христијаните се поделија на католици, протестанти, православни, англикани, баптисти, адвентисти.... и куп други и сите тврдат дека само тие го имаат и следат и правилно толкуваат напишаното во Библијата. На кој да му верува чоек?

Токму од тоа се плашеле и апостолите кој предупредиле да нема меѓу вас поделби зошто Христос е еден.
Но како што постојат дали по желба на мрачни сили или сопствена возљубеност дека се мудри, некој луѓе мислеа дека можат да ја надмудрат православната или католичката црква која самите апостоли ја создадоа и тука се јавија поделбите.
Жал ми е ако некој се изгубил самиот себе и не знае каде да верува како што се пр: протестантите кој се ново компонирана религија од 20 век.на таквиот само јас би го советувал да верува во Христос со дела и љубов.
Види Коринтјани 13:2-8.
--- надополнето: 1 август 2013 во 18:08 ---
Дај ми една причина за да верувам во Бог кој е копија од Богот од сумерските епови и религии,(Сумерите се еден од најстарите семитски народи).Но за жал и ти не си свесен како што и Римјаните не биле свесни и верувале во Богови кои биле всушност Грчки Богови прифатени од нив под други имиња.Истотака и самите Грци најревносно ги бранеле своите Богови кои биле само одомаќинети Египетски Богови.И се така до бескрај,има ли крај ова лудило на човештвото?М.М.Е. кој го започна се ова.

А зашто на некој би му требало да донесува во светот мир пред 21 век а со тоа самиот да загине.Ги знаеш ли воопшто законите Божји,дали човек би можел да биде толку мудар?

Токму и тоа се случува што ти пишав во претходниот пост.
Одиш во темнина без сијалица и се сопнуваш и ќе паднеш вбезна,
Бог рекол дојдов на светот слепите да прогледаат а тие што имаат очи да останат слепи.Додека сум јас со Светот јас сум светлината на светот.

Токму тоа значи тоа штом викаш гледам ти остануваш слеп а тоа преставува духовното слепило.а тие што го разбираат се слепите кој Бог ги осветлува и чекорат по добар пат.Не ти проповедам само не знам како на друг начин да ти објаснам:
Или сметате дека само сиромаштијата и простите се бават со религија,
На секој длабоко во себе го мачи совеста од каде потикнува животот и што е суштината на постоењето!

--- надополнето: 1 август 2013 во 18:08 ---

А зашто на некој би му требало да донесува во светот мир пред 21 век а со тоа самиот да загине.Ги знаеш ли воопшто законите Божји,дали човек би можел да биде толку мудар?

Токму и тоа се случува што ти пишав во претходниот пост.
Одиш во темнина без сијалица и се сопнуваш и ќе паднеш вбезна,
Бог рекол дојдов на светот слепите да прогледаат а тие што имаат очи да останат слепи.Додека сум јас со Светот јас сум светлината на светот.

Токму тоа значи тоа штом викаш гледам ти остануваш слеп а тоа преставува духовното слепило.а тие што го разбираат се слепите кој Бог ги осветлува и чекорат по добар пат.Не ти проповедам само не знам како на друг начин да ти објаснам:
Или сметате дека само сиромаштијата и простите се бават со религија,
На секој длабоко во себе го мачи совеста од каде потикнува животот и што е суштината на постоењето!

Незнам ова болдираново има ли друг начин освен влечење цитати да се објасни на некој поразумен стил.Дали размислуваш рационално,логички,аналогно или само како папагал повторуваш мудрости кажани уште од неолит,кога луѓето живееле номадски во шатори преселувајќи се од оаза во оаза и барајќи храна и вода за себе и својата стока.Тие мудрости се надживеани од индустријализацијата,технолошкиот напредок и слободната мисла која ја зафати првин Европа а потоа и целиот свет.Јас не те разубедувам во твоето верување,бидејќи сум свесен дека некои личности сами си се лимитираат и ставаат блокади на својот разум.За нив разумно е да прифатат дека и мазгата зборувала со човечки глас,само затоа што тоа била Божја волја.Суштината на постоењето на Месечината и звездите за да му светат на човекот ноќе,и човекот е створен заради Божјите потреби за да ја чува и одржува Еденската градина,јас тука не гледам разумен одговор на вечното прашање ЗОШТО ПОСТОИМЕ.

Во Библијата имаш и упатства и наредби како и кога и кој да убиеш, чоек кој работи во сабота, еретик,идолопоклоник, хомосексуалец, ороспија...
И тоа ли е темелот на Чистотата и Мудроста божја

Ти зборуваш за стариот завет, кој е од БОГА даден за да му се отворат очите на човекот за гревот кој што го прави!

Гревовите коишто ти погоре ги наброи (похлепа дури и на празник, крива вера, идолопоклонство, перверзна сексуалност, ...) се всушност тие кои што убивале и убиваат милиони луѓе! :(
Баш затоа БОГ во стариот завет енергично ни покажува дека гревот како грев е нешто опасно кое што би требало да се искорени од срцето на луѓето, бидејќи - како што погоре пишавме - е многу штетно и опасно за човекот и човештвото!

Во отелотворениото на Мудроста БОЖЈА (Христос), БОГ лично ни ја покажа неговата надприродна Љубов која несака никој да загине по патот на гревот, но ни покажа и потврди дека Тој иако го сака грешникот, воопшто не го сака гревот, кој ги роби, мачи и убива Неговите сакани!

Многу подобро, попаметно и поправилно би било за целото човештво да се концентрира и да Го фали Единствениот Вистински и Совршен БОГ, Кој својата Мудрост (Милост) за спасение на сите Ја отелотвори во Исус Христос, бидејќи нити католиците, нити протестантите, нити православните, нити анкликанците, нити баптистите, нити адвентистите, нити евреите, нити муслиманите, нити будистите, нити хуманистите, нити кумунистите, нити капиталистите ... не Го понесоја Голготскиот спасителен Крст и гревовите на светот, туку Исус Христос во Кого лично беше (и е’) Совршениот БОГ!

“Кој се фали, со Господа да се фали!”
Зашто, не оној, што се фали сам, е достоен, туку оној, кого што Господ го фали.

(2 Коринтј. 10:17)

.
472fda956c6c2b40a3a4037c310863be.jpeg

Спиро,

оваа икона се однесува на настанот од тројното искушение Христово во јорданската пустина? Не сум го видел овој иконопис до сега...

Можеби зошто е прекуморски? o_O

http://en.wikipedia.org/wiki/Duccio_di_Buoninsegna
http://en.wikipedia.org/wiki/Maestà_(Duccio)

п.с. Мики, те молам простими што следново ти го пишувам (небаре сум поарен од било кого), но сакам само да подсетам дека Господ Исус Христос - нити една друга Света личност кои можат да се видат на иконописите - никогаш не заповедал, нити од нас барал да бидат ставани на иконописи (цртани на икони) и како такви да бидат обожавани, туку да се љубиме еден со друг како Тој што не’ возљуби!

Нова заповед ви давам: да се љубите еден со друг; како Јас што ве возљубив,
така и вие да се љубите еден со друг!
(Ев. Јован 13:34)

Ова е Моја заповед: да се љубите еден со друг, како што ве возљубив Јас!
.(Ев. Јован 15:12)

Оваа заповед ви ја давам: да се љубите еден со друг!
(Ев. Јован 15:17)

.

Тој иако го сака грешникот, воопшто не го сака гревот, кој ги роби, мачи и убива Неговите сакани!
Тогаш зошто допуштил да постои гревот како опција или можност бре spiros? :) Зборуваме за битие кое е семоќно и сезнајно, зошто допуштил постоење на нешто кое е непотребно? Кое е промашување?

Тогаш зошто допуштил да постои гревот како опција или можност бре spiros? :) Зборуваме за битие кое е семоќно и сезнајно, зошто допуштил постоење на нешто кое е непотребно? Кое е промашување?

Совршениот не е диктатор туку Вистинска Љубов, а Вистинската Љубов подразбира и слобода на избор!

п.с. Човекот кој што е инфициран со гревот, нити знае за Единствениот Вистински и Совршен БОГ, нити за Неговата Вистинска Љубов, нити за Неговата Вистинска Слобода и слободен избор, туку му робува на гревот!

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom