Протест против смена на името - Плоштад Македонија, 8 септември 12:00 ч.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Датум: 08 Септември 2011
Време: 12:00 часот
Место: Плоштад Македонија

На денот на независноста на нашата Македонија со протест за заштита на името на оваа држава да излеземе да ги потсетиме дека пред можен референдум за името ние сме ПРОТИВ БИЛО КАКВИ ПРОМЕНИ.

Ова е протест за заштита на името на оваа држава за која гинеа нашите предци. Протест за прекин на преговорите за обезличување. Протест за заштита на правата за национална јазична и културна самоидентификација гарантирани од меѓународната конвенција за човекови права на Обединетите Нации, меѓународната конвенција за човекови права на Европската Унија и многу други меѓународни договори и организации кои го бранат основното човеково право на дигнитет и достоинство.

R(E)VOLUTION

All Macedonians from every part of the Earth in one place with one message to the World:
Macedonia
Macedonian
Macedonians
Only that we recognise.

Пренесете ја веста. Проширете го манифестот. Поканете ги сите. И пријатели и непријатели. Доколку вистински си ја сакаме оваа земја време е да се обединиме и да не дозволиме да не обезличат и распарчат на милион безимени парчиња.

When injustice becomes a law
Resistance becomes a duty

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.091
Еден од начините за да си ја одбраниш татковината е и користење на литературниот јазик .

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Еден од начините за да си ја одбраниш татковината е и користење на литературниот јазик .
Признавам грешка, опрости извини ;-) поправено.
Та едно искочиме ако ве одвраќа од целата акција тогаш да зеам да се обесам за лустеров над мене :Д
Знаеме дека терањето сеир и исправањето криви дрини му е посилна страна на Македонецот но тие негови квалификации го дотераа до каде што е денеска. Време е да се разбудиме од повеќегодиншната хибернација. Од еволуција до револуција.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Подршка за иницијативата!

Потребно беше вакво нешто и се надевам да биде најмасовен протест за одбрана на името досега.

K

kalimer0

Гостин
Добро е да им се даде до знаење на некои дека доколку се смени името, државава ќе биде во пламен затоа што народот не сака промена на името, а со народот не се игра.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.718
Поени од реакции
1.123
Многу тешко се буди националната гордост и свест кај Македонците ... Досега на филмови во1903 имам видено и после Вејце 2001 т.е од кога ќе се изгориме тогаш го бараме крајот а пред тоа превентивата каде е !?!?!

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.207
Mislam deka idejava e za pozdrav i treba da se podrzi, protes treba da se napravi sega pred da se smeni imeto, posle ke bide kasno, treba da se spreci a ne da se leci.

p.s. tie sto ke probaaat da ja spamiraat temava i da ja nasocat vo drug pravec ignorirajte gi, neka si zboruvaat sami

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Супер... европски знамиња за палење да си земеме од дома или таму ќе се даваат? :D

И овој пат е добро што има време да се рашири збор за протестот не како претходните се организираат од денес за утре и нормално дека ќе има малку луѓе.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Да ставиш и некои кинески букви . Англискиве фрази + тоа ќе биде по кул....
Протестов за Македонци е наменет.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Бре бре бре, ајде уште некоа мана не можете да најдете, ајде предавници, проклетници...

Подршка, секако таму ќе бидам, одличен термин, се поклопува со отварањето на споменикот

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Кој е организатор на протестот?

Некако ми здосадија „протести“ кои започнуваат затоа што на некое дете му се сонило да организира протест, а потоа не презема никаква акција околу организацијата и остава се да заврши само со некоја тема на форум и Facebook fan page со 32 членови, од кои ниту еден нема да присуствува на протестот...

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Се надевам сериозно е сфатена работава од организаториве и ќе има следниве денови промоција на настанов... Ваљда не се очекува само преку расипан телефон да се организираат луѓе ?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Поздрав и поддршка за иницијаивата. Се надевам на добра организација и масовност слична како на Пела.
Тој ден треба да се отвара „Воинот на коњ“ и музејот „Македонска борба“ (музејот на ВМРО и жртвите на комунизмот). Што значи дека државниот врв ќе има шанса да види и слушне што сакаат протестантите да им кажат. Исто и се надевам дека нема да има нереди нити судир со полиција.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
И на верниците и на неверниците им порачуваме енергијата што си ја трошат на исправање криви дрини и фаќање сеир да ги потрошат на друго место и просто проширено да не одмагаат.

Вие другите кои вистински сакате да помогнете испраќајте го следново писмио до македонските медиуми со цел првично да се омасови целата идеа и акција.

Ги информираме македонските медиуми дека на ден 8 Септември во 12:00 часот на Плоштад Македонија, на денот на независноста на нашата единствена татковина со протест за заштита на името на оваа држава ќе излеземе да ги потсетиме сите од обични граѓани до највисокиот државен врв дека пред можен референдум за името ние Македонците сме ПРОТИВ БИЛО КАКВИ ПРОМЕНИ.

Ова е протест за заштита на името на оваа држава за која гинеа нашите предци. Протест за прекин на преговорите за обезличување. Протест за заштита на правата за национална јазична и културна самоидентификација гарантирани од меѓународната конвенција за човекови права на Обединетите Нации, меѓународната конвенција за човекови права на Европската Унија и многу други меѓународни договори и организации кои го бранат основното човеково право на дигнитет и достоинство.

R(E)VOLUTION

All Macedonians from every part of the Earth in one place with one message to the World:
Macedonia
Macedonian
Macedonians
Only that we recognise.

Пренесете ја веста. Проширете го манифестот. Поканете ги сите. И пријатели и непријатели. Доколку вистински си ја сакаме оваа земја време е да се обединиме и да не дозволиме да не обезличат и распарчат на милион безимени парчиња.

When injustice becomes a law
Resistance becomes a duty

КОГА НЕПРАВДАТА СТАНУВА ЗАКОН
ОТПОРОТ СТАНУВА ДОЛЖНОСТ

ЕВОЛУЦИЈА ВО РЕВОЛУЦИЈА

ДОСТА БЕШЕ - РАЗБУДИ СЕ - НЕ СПИЈ ТИ

Kontakti:

desk@kanal5.com.mk; info@kanal5.com.mk; editor@kanal5.com.mk; info@kurir.mk; netpress@netpress.com.mk; kirilica@kirilica.com.mk; makfax@makfax.com.mk; editor@on.net.mk; trendo@blog.mk; kontakt@tocka.com.mk; contact@maknews.com; info@time.mk; contact@itea.mk; contact@inpress.com.mk; kontakt@idividi.com.mk; contact@utrinski.com.mk; latas@vecer.com.mk; ivona@vecer.com.mk; vesna.bozinovska@vecer.com.mk; penev@vecer.com.mk; dnevnik@dnevnik.com.mk; nm@novamakedonija.com.mk; saso@novamakedonija.com.mk; ratko.l@novamakedonija.com.mk; zoran.a@novamakedonija.com.mk; stojanka.m@novamakedonija.com.mk; zorica.d@novamakedonija.com.mk; aleksandar@makedonskosonce.com; elizabetaa@makedonskosonce.com; redakcija@makedonskosonce.com;

Kajgana Shop

На врв Bottom