Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
xaxaxaxa dobro upaten 4ovek![]()
Ме интересира дали некој знае како и што треба, значи се што треба за промена на лично име. Благодарам.
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:pgVAlzRyDzcJ:www.uvmk.gov.mk/files/zakoni/licno%2520ime/Licno_ime.pdf+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%B8%D0%BC%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B5&hl=mk&pid=bl&srcid=ADGEESjmmR63i0huI0uGYdwrKOydQbIemulU1LVCJUdCDs_Xq0pjupOPGy90imGGDNQrB1YynPOvZRMEsjd2l-mOXAXoBBSUyml31VtKl812uohwaHhaX93YaqyWeAtMW6Tkfc5prSfX&sig=AHIEtbSwT20-M4l6pdW4Kl3ln7Sa2oiHIgВе молам да ми одговорите- Која е постапката за промена на личното презиме, во ситуација што не е поврзана со склучување на брак?
Благодариме што го постивте нашиот веб портал. Промената на личното име, односно само името или презимето се уредува со Законот за личното име (»Службен весник на РМ« број 8/95). За да се промени личното име односно само името или презимето, потребно е граѓанинот да поднесе барање до подрачната единица на Министерството за внатрешни работи на Република Македонија, според неговото место на живеење. Покрај барањето потребно е да приложи и: извод од матичната книга на родените, уверение дека против него не се води кривична постапка за кривично дело кое се гони по службена должност и документ за идентификација. Со почит.
Де бре, ме направивте гркНе сум ни АКСИЛИОН ни ЖЕЛБОМИР. Слободан ми е правилното име...
Де бре, ме направивте гркНе сум ни АКСИЛИОН ни ЖЕЛБОМИР. Слободан ми е правилното име...