С
Сатори
Гостин
Вистина
Во сите мои хиперболизирани приказни и светлечки реклами кои што продаваат упатство за користење и далечински управувач за да бидам лесно подложна, заборавам да напоменам дека кодовите за употреба се менуваат секоја следна прилика.Го наоѓам за фасцинантно тоа што дури самата јас не знам правилно да се користам.Длаб(инската)оката себе-анализа изгледа комплетно бескорисно кога не можам да си пронајдам траума од детството или некоја тешка сексуална фрустрација, за да се утешам себе дека дури и ако не успеам да ескалирам во професијата која што сум ја одбрала тоа ќе биде во ред, зашто сум производ на лоша општествена адаптација.Но затоа сум лампион на распродажба сред Божиќни празници кога добивам одобрение од академската маса на себепрокламирани интелектуалци, затоа што тоа значи дека во суштина сум квалитетна и способна.Вистината е дека ги мразам сите соништа и Дизни приказни, дека сум исплашена од пост-модернистичките и алтернативните движења кои што креираат суб-култура каде и да се завртам, како лоши трговци се обидуваат да се дистанцираат колку е можно подалеку за да му бидат блиски на законот, за да бараат причина за еднакви можности и шанси во капиталистичко општество без футуризам и егзистенцијална програма кога ќе дојде ред на нова поплава.И се смеам како лудак затоа што тоа ми е бесмислено, комплетно патетично и дури и кога го практикувам затоа што утрото сум била лошо расположена сепак се смеам во секоја дадена прилика и го навредувам конзумеризмот и потрошувачката грозница додека купувам чевли и нова долна облека.
Малибу Барби со потреба за интелектуален секс на редовна база.
Веројатно е вистина дека би дала се што имам за да можам да се променам или барем да престанам да посакувам промени.Би го трампала и новиот лак за нокти и рецептите на баба ми за еден ден мир и тишина од кои што ќе полудам и одвај ќе чекам да се вратам во мојот живот.Тоа мене ми е совршена аналогија.Би сакала и да студирав медицина за да можам страствено да го сакам и посакувам правото и дечкото кој што ми беше се да не ме сака повеќе за да можам да го сакам јас него.Посакувам и да се лажев себе дека светот ќе заврши во 2012 и сите проблеми на денешницата се решливи за некој што има предиспозиции да го живее животот во ашрам во Индија, но не можам.Мразам медиокритет и трансилваниски курви исто колку што сакам да бидам паметна.Да живеев по правилата, се горе наведено ќе имаше смисла за оние што ја имаат несреќата да го читаат.
Се сеќавам дека имав еднаш една личност која што ја сакав скоро колку што се сакам себе, слична на мене, но веројатно со многу повеќе сила и среќа во наталната, една прекрасна девојка која што беше дел од мене колку што сега не е.Кога размислувам за сите грешки во мојот живот, она е веднаш зад него, а тоа е многу високо за некој што не признава дека прави грешки.Ја гледам како стои таму сама и бара од мене нешто што не можам да и го дадам, се гледам себе како се обидувам и мизерно неуспевам.Ги пакувам сите сеќавања и ќе беше убаво да можам да и ги подарам, но додека таа брка пантенони во Грција, јас бројам членови и се обидувам да ја рационализирам љубовта.Идентични сме секогаш кога паѓаме на дното од нашата ароганција.Таа е мојата персонифицирана вистина, исто како што нејзината најголема непријателка е мојот личен ангел кога сакам да пијам и да пропаѓам.Сите вистини кои што ги кажуваат политичарите се мојот крст и причина за крусификација, зошто луѓето кои што некогаш ги познавав се лица на екранот во кои некогаш сум била заљубена.Ти си ти сонце, јас сум јас, ние сме во различна димензија.
Ја мразам вистината.
Кон тебе, злато мое, кон тебе сум рамнодушна.