Проблем со USB

• Креатор на темата Креатор на темата vizzix
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 мај 2013
Мислења
115
Поени од реакции
68
Поздрав дечки се извинувам што отварам нова тема, ама USB-во ми треба итно, а има некои проблем :(
Значи компјутеров го чита USB-во и ми го дава во My Computer, но иконата е бледа, и кога пробувам нешто да снимам на него, ми вели дека фајлот кој пробувам да го снимам не постои,. Пробав и со други фајлови истото се случува. Пробав и да го форматирам ама ништо не се случува по кликнување на копчето Format.
Еве како го дава во My Computer:
m0LlHxQ.jpg

Поздрав дечки се извинувам што отварам нова тема, ама USB-во ми треба итно, а има некои проблем :(
Значи компјутеров го чита USB-во и ми го дава во My Computer, но иконата е бледа, и кога пробувам нешто да снимам на него, ми вели дека фајлот кој пробувам да го снимам не постои,. Пробав и со други фајлови истото се случува. Пробав и да го форматирам ама ништо не се случува по кликнување на копчето Format.
m0LlHxQ.jpg

Формат со HP format utility...aко не сака најди го процесот што е стартуван од УСБ-то и енд таск.....ако нејке имаш вируси у ПЦ-то. Симни си антивирус :)
--- надополнето: 12 декември 2013 во 00:22 ---
Отвори внатре во УСБ то со ова и види што чуда има
http://www.xyplorer.com/index.php

Прво рестартирај го компјутерот па пробај пак, после пробај преку Properties/Tools/Check Now.

Формат со HP format utility...aко не сака најди го процесот што е стартуван од УСБ-то и енд таск.....ако нејке имаш вируси у ПЦ-то. Симни си антивирус :)
--- надополнето: 12 декември 2013 во 00:22 ---
Отвори внатре во УСБ то со ова и види што чуда има
http://www.xyplorer.com/index.php

Вика There is no media in the specified device :(

Симни си Malwarebytes Anti-Malware исчисти го USB-то или подобро целиот компјутер, форматирај го (USB-то) и стави си го фајлот :D

кога ке одиш на формат стај на FAT32 пробај да го форматираш

m0LlHxQ.jpg

Моја претпоставка е дека си зезнал нешто кога си го форматирал.
Симни го програмов.
http://download.cnet.com/EaseUS-Partition-Master-Free-Edition/3000-2248_4-10863346.html
И преку него подеси го.
И мене ми се има вакво нешто десено мислам дека истиот проблем го имаш.
Доколку не се снајдеш кратко упатство.
Пушти го програмот.
Најди го усб то.
Десен клик и цреате партитион и после иди горе на аплај па рефреш.
Доколку не се разбираш многу не чепкај ништо друо да не заебеш работа.
Мој совет е побарај помош од другарче што се разбира ако е тоа што мислам нецели две минути работа е.

П.С Никогаш не е лошо да провериш и вируси веќе спомнаа и други за тоа.

По сликата, Мислам дека имаш Windows 7. Ако е и 8ца, методот работи, ако е ХР, барај компјутер со 7ца или 8ца.
Стартувај го команд промпт како администратор (со десен клик на command prompt, Run as administrator)
Пишувај ги командите по ред (или копрај ги од тука).

diskpart
list disk
select disk X (наместо X стави ја бројката од USB-то, внимавај можеш да си го форматираш дискот, ако имаш само еден диск треба да е 1, погледај што ќе ти даде list disk)
clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=fat16 quick
exit

По сликата, Мислам дека имаш Windows 7. Ако е и 8ца, методот работи, ако е ХР, барај компјутер со 7ца или 8ца.
Стартувај го команд промпт како администратор (со десен клик на command prompt, Run as administrator)
Пишувај ги командите по ред (или копрај ги од тука).

diskpart
list disk
select disk X (наместо X стави ја бројката од USB-то, внимавај можеш да си го форматираш дискот, ако имаш само еден диск треба да е 1, погледај што ќе ти даде list disk)
clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=fat16 quick
exit

8ца му е

Моја претпоставка е дека си зезнал нешто кога си го форматирал.
Симни го програмов.
http://download.cnet.com/EaseUS-Partition-Master-Free-Edition/3000-2248_4-10863346.html
И преку него подеси го.
И мене ми се има вакво нешто десено мислам дека истиот проблем го имаш.
Доколку не се снајдеш кратко упатство.
Пушти го програмот.
Најди го усб то.
Десен клик и цреате партитион и после иди горе на аплај па рефреш.
Доколку не се разбираш многу не чепкај ништо друо да не заебеш работа.
Мој совет е побарај помош од другарче што се разбира ако е тоа што мислам нецели две минути работа е.

П.С Никогаш не е лошо да провериш и вируси веќе спомнаа и други за тоа.

друже му го дадов на еден пријател демек да го форматирал компјутерот и демек ќе ставал windows 7 инсталација на него ама којзнае што има зезнато... пробувам со ова програмчево ама сега не ми го чита USB-то компјутеров :/

друже му го дадов на еден пријател демек да го форматирал компјутерот и демек ќе ставал windows 7 инсталација на него ама којзнае што има зезнато... пробувам со ова програмчево ама сега не ми го чита USB-то компјутеров :/

Зависи колку се разбира.(Не дека е некоја философија)
Копирај си документи на страна(а.к.а слики, видеа итн) па форматирај го. Форматирањето често е добар почеток ако не друго побрз ќе ти биде.

П.С Не знам сега детали за ПЦ-то ама може и хардверски да е проблемот ако воопшто не го чита т.е USB то или портот да ти е расипан.

Пробај стави друго USB или друга периферија со USB приклучок(звучници, маус, полнач од мобилен...) да провериш прво дали е до ПЦ - то или до USB - то.

Исто така провери можно е и проблем со драјверот да имаш т.е иди во Device Manager ако нешто не е во ред ќе има извичник.

Ај да не отварам нова тема овде ќе пишам. Значи вака имам фајлови на усб кој не можам да ги избришам. Кога ке одам на формат излегва ерор и фајловите не се бришат. Чаре?

Ај да не отварам нова тема овде ќе пишам. Значи вака имам фајлови на усб кој не можам да ги избришам. Кога ке одам на формат излегва ерор и фајловите не се бришат. Чаре?
Пробај со "Unlocker" - програма која може да избрише фајлови кои не се бришат (исто така да ти каже и што ги користи) ако успеј ок ако не не знам друго чаре... :/

http://download.cnet.com/Unlocker/3000-2248_4-10493998.html

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom