Препораки за игри

Член од
21 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
8
ja би ти кажал Мафија пошо ја савртев и интересна беше.
мада мнооооогу ја имаат направено врз база на THE GOTFATHER бар кецот зашо 2ката ја неам играно.

а чак што више па овие 2 игри ненако на мене не ми се баш за споредување.......

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Мафија 2 или F1 2010?
Ако оставаш индустријата да ти го прави изборот си свршил работа. Немора секој блокбастер веднаш да се изигра. Барај наоколу, барај и нешто помалку познато, и постаро и поново. И така случајно ќе налеташ на нешто интересно.

Ако мора меѓу двете, тогаш следи го ова: ако немаш волан, F1 ја исклучуваш, ти останува Мафија 2. Ако имаш волан фрлај паричка.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ако оставаш индустријата да ти го прави изборот си свршил работа. Немора секој блокбастер веднаш да се изигра. Барај наоколу, барај и нешто помалку познато, и постаро и поново. И така случајно ќе налеташ на нешто интересно.

Ако мора меѓу двете, тогаш следи го ова: ако немаш волан, F1 ја исклучуваш, ти останува Мафија 2. Ако имаш волан фрлај паричка.
Зависи што бараш од игрите и што игри бараш, а додека бараш, еве ти 2 неделен бан од темава :)

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
дали некој знае дали се пушта играта на XP sp2 зошто пишува SP3? (zamunda)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Човек симни си сервис пак 3.Тој ти треба за сите понови игри.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Симнав веќе ф1.Немам волан но планирам да купам следниот месец најдоцна имам неколку добри игри кој мора да ги изиграм со волан.А мафија ќе почека до следниот месец веројатно.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Кажете некој добар шах,ама да можам да играм и во tournament mode,или да има како ранкинг нешто,пошто ми се здосади обичниот шах од windows.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Кажете некој добар шах,ама да можам да играм и во tournament mode,или да има како ранкинг нешто,пошто ми се здосади обичниот шах од windows.
Ubisoft Chessmaster XI е можи најдобар избор. Добро е нашминкан, има едно 50тина виртуелни непријали секој со различен рејтинг кои всушност се предефинирани поставки за енџинот, и има нерангирани, рангирани и турнирски игри со нив. Има голема база на лекции за учење, од почетнички до напредни. На најтешко, енџинот што го користи Chessmaster, The King, е проценет на рејтинг нешто над 2700. Со овај играв одреден период, и тоа со 10ката, ама прекинав. 11ката ја имам само ѕирнато.

Има и професинални шаховски програми, а таква е ChessBase Fritz 12. Има некои функции како анализатор на игри, па на завршни позиции, брзо снимање и отварање на изиграни партии. Има помоќен енџин, со рејтинг над 2800. Но не е толку нашминкан и нема предефинирани непријатели, треба сам да си ги поставуваш.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Ubisoft Chessmaster XI е можи најдобар избор. Добро е нашминкан, има едно 50тина виртуелни непријали секој со различен рејтинг кои всушност се предефинирани поставки за енџинот, и има нерангирани, рангирани и турнирски игри со нив. Има голема база на лекции за учење, од почетнички до напредни. На најтешко, енџинот што го користи Chessmaster, The King, е проценет на рејтинг нешто над 2700. Со овај играв одреден период, и тоа со 10ката, ама прекинав. 11ката ја имам само ѕирнато.

Има и професинални шаховски програми, а таква е ChessBase Fritz 12. Има некои функции како анализатор на игри, па на завршни позиции, брзо снимање и отварање на изиграни партии. Има помоќен енџин, со рејтинг над 2800. Но не е толку нашминкан и нема предефинирани непријатели, треба сам да си ги поставуваш.
Ubisoft ми е поинтересен од овие 2 :).А да не ти текнува како се викаше една друга игра мислам дека беше со Гари Каспаров и на времето одеше со Ентер списанието на цеде?Ја барам таа,ама никако не ми текнува името.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ubisoft ми е поинтересен од овие 2 :).А да не ти текнува како се викаше една друга игра мислам дека беше со Гари Каспаров и на времето одеше со Ентер списанието на цеде?Ја барам таа,ама никако не ми текнува името.
Епа од тие двете првата е од Ubisoft. Иначе таа со Kаспаров во името се вика Kasparov chessmate. За останати програми, на википедија имаш листа http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_chess_software

Kajgana Shop

На врв Bottom