Предлог-униформите за гардистите: кич и плагијатерство

Ви се допаѓа?

• Да

Гласови: 12 19,4%
  • Не

Гласови: 18 29,0%
  • Нека си остане старата

Гласови: 37 59,7%

• Вкупно гласачи
    62
L

Liberation

Гостин
Во Домот на Армијата на Република Македонија, денеска беше одржана презентација на прототипите од идејните решенија за униформите кои се наменети за припадниците на Батаљонот за почести и опслужување.

Убеден сум дека овие униформи се во целосна компатибилност со веќе постоечката униформа, и дека таа ќе потикнува чувство на гордост кај секој граѓанин на Република Македнија, изјави Коњановски.

Бугарската гарда:

И секако, неизоставната бугаро-татарска шубара:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Што слично виде со бугарите?

Инаку прилично освежување од досегашната "традиционална" иако малку може да размислат за изборот на бои.

L

Liberation

Гостин
Постојната македонска свечена гардиска униформа, за која многу странски дипломати и воени лица имаат изјавено дека е меѓу најубавите во светот, инспирирана директно од комитската облека во турско, опкружена со новите а-ла бугаро-татаро-кафкаски хибриди со кравата!

А ова би требало да биде една од капите на гардистите:

L

Liberation

Гостин
Идејните решенија се сублимат на историјата и на современото време и го изразува мултиетничкиот карактер на Македонија, а истовремено и нашата воена историја, истакна во обраќањето министерот за одбрана Зоран Коњановски.

Ова е врвот на мојата кариера -изјави Ношпал, креаторот на дизајните.
Очигледно, премногу си дозволил со својата имагинација.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634

1.на педер не се дава да дизјнира АРМИСКА униформа

2. куклите се од старата стоковна Типо!!!! :vozbud:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Може да направат најубави униформи во свет ,џабе им е .Униформата треба да биде само украс на чуството дека си горд македонец ,а не само декор на еден празен ,збунет и разочаран човек на кого секојдневно му се уништува свеста и гордоста за тоа што е :toe:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
ја бев гарда 2001-2002, бев у почесна гарда и у 3-ти вод за брза интервенција. Ја носев свечената униформа 2 месеца. Иначе униформата е добра како што ја знам, а оваа новата што гледам на слики не ми се свиѓа ич.

Kajgana Shop

На врв Bottom