Предлог: Квалитетна храна низ Македонија

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
М

Мартин`

Гостин
Шарска: Парк Гиновци (К.Паланка)
Пастрмајлии: Снупи (Велес)
Не е ништо посебна шарската во Гиновци ама ајде ве разбирам Скопјани сте кај вие имате асална скара, дури во Велес на бродот поарна шарска прават (барем според мене..) и за второво пак си грешка, следен пат кога ќе идеш во Велес пробај од кај Баже Пити 5x подобри се од Снупи.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Не е ништо посебна шарската во Гиновци ама ајде ве разбирам Скопјани сте кај вие имате асална скара, дури во Велес на бродот поарна шарска прават (барем според мене..) и за второво пак си грешка, следен пат кога ќе идеш во Велес пробај од кај Баже Пити 5x подобри се од Снупи.
И трето......за вкусови не се расправа :pipi:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Точно ама тука неможеш да утнеш, имаш пробано чисто за споредба да видиш Снупи/Баже Пити или кажуваш онака ?
Не сум пробала, што не значи дека нема да пробам. Чим ги фалиш толку, ќе мора да се проба :pos:
Сум јадела неколку пати во Снупи, баш поради тоа што ме бендисале од прва иако викаат дека во последно време ги расипале пастрмајлиите :(

М

Мартин`

Гостин
Не сум пробала, што не значи дека нема да пробам. Сум јадела неколку пати во Снупи, баш поради тоа што ме бендисале од прва иако викаат дека во последно време ги расипале пастрмајлиите :(
Епа следна прилика пробај дефинитивно подобри ќе бидат од Снупи, на времето беа добри и во Снупи сепак биле и се сеуште барем ниво помалце од Баже Пити. Инаку сега не само питите во Снупи се е расипано, готово пропадна заедно со се газдата ..

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Епа следна прилика пробај дефинитивно подобри ќе бидат од Снупи, на времето беа добри и во Снупи сепак биле и се сеуште барем ниво помалце од Баже Пити. Инаку сега не само питите во Снупи се е расипано, готово пропадна ..
Чув и за тоа :(

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.196
Јагнешко во Мрзенци. Мај Гад колку е само добро.

ДМ во Дебар Маало скоро се. Нема промашај за било што.
Свети Никола во Струга на кеј. Скара одлична-најодлична.
Лас Америкас во Охрид на кеј за пица. Пица печена во фурна на дрва ми е еден од топ 3 фетиши за храна. Во Скопје не сум нашол подобра пица до сега.
Во Бел Рај-Радожда на рибни специјалитети.
Во Фук-Так-Дојран на рибни специјалитети, посебо крап, сом, икра, чорба.
Во Фурна Чаир на афтерпарти во 4 сабајле.
Ќебапчилница Пчела-Чаир.
Ќебапчилница Турист-Стара Чаршија
топено сирење во Метро-Битола
На скара во Дукат-Струмица
На традиционални специјалитети во Колешино заборавив како се викаше местото.
Во Гроф(о) и Ајриш бар на пастрмајлија во Штип. Швајцувана. Абе грее.
На качамак, пита и кисело млеко во Маврови Анови.
Во Корнер на скара-Куманово
Исто во Куманово бурек во Маринела.
Во Приел на Македонка (како шарска ама со цел кашкавал место во коцки). И тоа секаде ги прават добри, Кај Кумата итн...
Пилешки прсти во Ганза-Скопје.

Следно за посетување, некоја кафана што сите ми ја зборат во Шишево била ептен хард кор наводно, и рибникот во Вруток-Гостиварско.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Пица: Дал Фуфо-Галија (на Водно) или сега по ново се вика La Pizzeria, нема промашај.
Бела Миа - Тетово

Скара: Ресторан Фортуна - Охрид
Ресторан Евро - Прилеп
А за излагање со друштво дефинитивно Кај Злате, највкусна скара и ракија :))

Бурек: Зоки Крајче - Тетово

Знам уште добри места за јадење ама не се сеќавам на нивните имиња, ако се сетам ќе дополнам.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Најдобар ресторан севкупно: Енрико, Лептокарија. Соленки цени ама нема промашај освен пицата што ја зезнаа.
Најдобра пица во градот: Гиго, Порта Влае. Тип што има јадено цел живот во Балила после 2 пици од Гиго призна дека Гиго е боље па сеа видете :)
Најдобра скара: DM Дебар Маало, и онаа накај Сарај кај што снимаа к-15.. не сум бил ама ми ја фалат многу, специјално за салатите.
Најдобри пилешки прсти: Irish Pub, ГТЦ.

Според мене, се разбира.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Значи најдобра пицерија и ресторан според мене е Енрико во Лептокарија, Скопје...Стварно е поскапо али квалитетно јадеш и вкусно, а плус локалот е многу чист...Имаат преубави панцероти со сирење и мојата омилена пица со кулен, сирење и зелена пиперка ја прават екстра ммммм...
Иначе летно време во Палма дремам во Аеродром и сладоледот стварно е топ таму...Јас не поднесувам млеко, слатко а сакам сладолед и единствено во Палма не ми се лоши од сладоледот...Не знам какво е млекото што го ставаат во сладоледот...
Друга дестинација што ми е ок е Еквестриан исто во Аеродром карши Палма...Убави палачинки прават таму...
Мелено месо не јадам по ресторани, али во Скопје мислам дека најдобрите ќебапчиња се кај Дестан...Доколку одам на ќебапчиња, одам таму...
Во Балила пиците се многу јаки, прекалорични и мрсни...Не ми се баш ок...
И во Специјал одам, кога сакам бели пецива и морам да го спомнам моето омилено - баварски перек со морска сол одозгора и вкус на квики (НЕМАТЕ ПОИМ КОЛКУ Е ВКУСНО :vozbud: ) и исто така убави крофни со чоколаден крем прават...

Моментално на овие места ми текнува :cool:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Најдобра пица и една од најстарите пицерии во градот, Мечос (Скопје, Ленинова).
Најдобар сладолед прават Малага (на рекорд) и Палма (Рамстор, Карпош , Аеродром).
Најдобро гиро прават....нигде. Само Грција, овде не го бива.
Најдобри кебапчиња во Македонија....Струмица (било која кебапчилница).
Најдобра пилешка чорба прават во Национал (спроти ГТЦ од страната на Соравиа).
Најдобра скара прават во Порта влае во Куќа за скара 119 (мислам дека 119 или 109 беше некако, кај што Цацко јаде).

Тоа се според мене The Bests!!!

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Секогаш кога одам за Скопје зимам пица од Жу-Жу пред влезот на ГТЦ стврано многу убави пици праат(y)
За пица би ти ја препорачал пицеријата Занзибар во Градски Парк.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Предлог за луксузен ресторан во Скопје и воопшто во Македонија?

Kajgana Shop

На врв Bottom