Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чорбаџија што велиш сега?
Шо не ти е јасно?
"those who have faith are children of Abraham" [Gal. 3:7]Нема да погрешам. Едноставно таква е вистината. Само евреите и дел од арапите се потомци на Авраам.
Е ок де, кој збор од таа реченица не ти е јасен? Не знаеш што се тоа „потомци“? descendants се викаат на англиски.
"those who have faith are children of Abraham" [Gal. 3:7]
Токму така, исламот е упдејт на христијанството, според исламот....а Мухамед е последниот пратеник на Аллах, така решил самиот да биде најважниот пратеник.....
Не го забележав овој дел, дека со помали букви со го напишал (како потпис ми се виде).
Овде не се мисли за вистински (крвни) деца/потомци, туку деца/потомци по вера. Значи дури и оние кои не му се деца (потомство, правнуци) на Авраам, а сепак ја имаат верата на Авраам, се сметаат за потомци по вера. Павле метафорички го користи зборот деца/потомци.
Нека ти објаснат христијаните, што за нив претставува Аврам.
За мене целата нивна религија е глупост, и тројството и се останато.
Тројството за кое се фаќате како слеп за стап воопшто не е нешто несватливо. Има безброј примери каде една суштина се манифестира во три или повеќе форми. Еве ти еден најпрост пример - дали хемиското соединение H2O е мраз, вода или пареа? Или можеби сите три?Значи кога во библијата ќе сретнеме дека Исус е наречен Син Божји тоа уствари значи дека е метафорички употребен зборот бидејќи во библијата повеќе Божји пратеници се наречени Божји чеда
Нели![]()
Тројството за кое се фаќате како слеп за стап воопшто не е нешто несватливо. Има безброј примери каде една суштина се манифестира во три или повеќе форми. Еве ти еден најпрост пример - дали хемиското соединение H2O е мраз, вода или пареа? Или можеби сите три?
Значи кога во библијата ќе сретнеме дека Исус е наречен Син Божји тоа уствари значи дека е метафорички употребен зборот бидејќи во библијата повеќе Божји пратеници се наречени Божји чеда
Нели![]()
Абе види, ако тебе не ти фаќа црпката, незначи дека аргументација нема. Ете, ти дадов конкретен пример кажи ми дали соединението H2O е мраз, вода или пареа? Што е?Многу јака аргументација,секоја чест
Јас упатувам совет до муслиманите да не расправаат со христијаните за тројството,кога и на христијаните ќе им се разјасни тројството тогаш ќе дискутираме.
Абе види, ако тебе не ти фаќа црпката, незначи дека аргументација нема. Ете, ти дадов конкретен пример кажи ми дали соединението H2O е мраз, вода или пареа? Што е?
Аргументот во видеото е дека небила иста работа бидејќи духот неможел да се опипа а телото е опипливо и затоа неможело да биде исто, остатокот е кокодакање. Е сега, што се однесува до "Аргументот" - и пареата неможеш да ја опипаш, а мразот можеш! Значи според логиката на видеово, мразот неможе да биде исто што и пареата.Ти одговорив погоре![]()
Аргументот во видеото е дека небила иста работа бидејќи духот неможел да се опипа а телото е опипливо и затоа неможело да биде исто, остатокот е кокодакање. Е сега. што се однесува до "Аргументот" - и пареата неможеш да ја опипаш, а мразот можеш! Значи според логиката на видеово, мразот неможе да биде исто што и пареата.