kralot
Вистина!!
- Член од
- 9 април 2008
- Мислења
- 466
- Поени од реакции
- 72
kralot, многу скокаш од тема на тема. Јас ич не сакам разводнети и растегнати дискусии, туку сакам фокусирани и аргументирани дискусии. Ние зборевме за Инџилот и Тевратот, за веродостојноста на нивното постоење и ти поставував валидни прашања во врска тоа што што Мухамед го кажува за нив во Куранот - бидејќи оваа тема е „Прашања за Исламот“.
А ти сега тука, на средината на тековната дискусија, ми поставуваш прикаски за некој свештеник и ме прашуваш да ти одговорам за „неговиот глас“За вакви дискусии те пренасочувам кај православците бидејќи тие имаат илјадници (буквално илјадници) вакви прикаски (житија на светци, деланија на монаси и сл.), па споредувајте си ги кое е поинтересно и сл.
А јас ќе почекам ако има некој со кого би можел да си ја довршам горната дискусија.
Поздрав!
Кога ги цитираш аетите, треба да знаеш што они кажуваат, они не се однесуваат до нас, туку до вас, кои не верувате дека им е објавена книга директно на Исус!! тука ни препорачува да веруваме дека е објавена книга и до претходните пратеници, а можам да ти извардам уште еден куп извадоци од Куран каде што Бог кажува дека тие се исповртени и изменети о прикривани се вистините во нив!!
А кои биле овие кои кажувале кој се валидни а кој не се валидни евангелија??
По што ги отценувале?? тоа е повторно дилема!! бидејќи тоа се книги кои се раскажани, а прикаската е раскажување, а раскажувањето не може да биде Божјо слово!!
--- надополнето: 9 септември 2013 во 17:20 ---
кој ја запишал таа случка?
А значи завис кој ја запишал? ако не ја запишал некој поддржувач на идеата за светото тројство и ако не го одбивал Мухаммед како пратеник он не е веродостоен нели??