MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Високо чело?
Не: мислев на она кое го прашувам, односно, ако атеизмот НЕ Е (тоа и тоа...) тогаш што Е?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Високо чело?
Е неверување во богови.Не: мислев на она кое ги прашувам, односно, ако атеизмот НЕ Е (тоа и тоа...) тогаш што Е?
Никаде не е напишано НЕ Е тоа и тоа. Тоа се твои нелогични конструкции.Не: мислев на она кое ги прашувам, односно, ако атеизмот НЕ Е (тоа и тоа...) тогаш што Е?
Ај по 1.283.417ти пат
Атеизмот Е неверување во богови.
Ако ќелавоста значи немање на коса, тогаш тоа е имање на што?!
Од прилика би дошла аналогијата.
Не мора да е верување во ништо. Зошто во нешто мора да се верува? Кај тоа пишува.Ако Е НЕверување во богови, тогаш Е верување...во што?
Не мора да е верување во ништо. Зошто во нешто мора да се верува? Кај тоа пишува.
Не мудрувам, си правиме муабетА
Ај продолжи да мудруеш и подобјасни ми: како можаш да верувам во нештато кои ми се сетилно и рационално спознатливи?
И конечно, знаеш ли уопште што значи поимот „верувам„?
Нетаќе. Таќе како што пишав јас, не како што пиша ти.Еве, јас така пишувам: ако НЕ верувам во одредени нешта, тогаш во што верувам?
Или, можам да НЕ верувам, ама забрането ми е да верувам, оти сум атеист, таќе?
Глупости...Еве, јас така пишувам: ако НЕ верувам во одредени нешта, тогаш во што верувам?
Или, можам да НЕ верувам, ама забрането ми е да верувам, оти сум атеист, таќе?
Не ти го разбрав ова: како можаш да верувам во нештато кои ми се сетилно и рационално спознатливи?
Себе се прашуваш или мене ме прашуваш?
Можам да верувам се додека не спознаам и не стекнам искуство.Вала, прашањето до Тебе го упатив, нели?...
Ти велам атеист може да верува во сешто во врска со светот, но не може да верува во богови како реални ентитети.
Не е така.Значи, атеистот може да верува и во Дедо Мраз, така?
Може да верува во секое „нешто„ кое некој ќе му го сревира како вистина, која е лично непроверлива, така?
Али што е то битно, битно е дека атеистот верува, така?
Нетаќе. Таќе како што пишав јас, не како што пиша ти.
Не е така.