Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Дајте некој совет да го исчистам компјутерот.Веќе почнав да бришам некои работи со антивирус бришав што најде ама пак е малку барен.Што ќе кажете за ова ? :)
преинсталирај го инаку нема подобро чистенје ма вируси и останати малвери ,тројанци и тн или направи ботабилно цд од некој анти вирус и пусти го да скенира од биос
мада јас да се прасувам преинсталација
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 10:56 ---
Дајте некој совет да го исчистам компјутерот.Веќе почнав да бришам некои работи со антивирус бришав што најде ама пак е малку барен.Што ќе кажете за ова ? :)
преинсталирај го инаку нема подобро чистенје ма вируси и останати малвери ,тројанци и тн или направи ботабилно цд од некој анти вирус и пусти го да скенира од биос
мада јас да се прасувам преинсталација

Кажете како да инсталирам Хп на Dell latitude 2100 преку УСБ. Збеснав. Правам бутабилно усб, F12, избирам УСБ и ...... ташак. Нејќе да се покрене инсталацијата. Помагајте додека не сум го искршил.

???

Кажете како да инсталирам Хп на Dell latitude 2100 преку УСБ. Збеснав. Правам бутабилно усб, F12, избирам УСБ и ...... ташак. Нејќе да се покрене инсталацијата. Помагајте додека не сум го искршил.

???

Стави 7 Starter, исто троши ресурси како XP

Скенирав еден документ во пдф формат. На компјутерот со којшто беше поврзан скенерот, фајлот без проблеми се отвараше (на тој компјутер има win xp), кога го копирав дома на мојот (win 7) ми дава: file cannot be opened, damaged or corupted...
Има ли некој (слично) вакво искуство со ваков проблем ?

Скенирав еден документ во пдф формат. На компјутерот со којшто беше поврзан скенерот, фајлот без проблеми се отвараше (на тој компјутер има win xp), кога го копирав дома на мојот (win 7) ми дава: file cannot be opened, damaged or corupted...
Има ли некој (слично) вакво искуство со ваков проблем ?

Можно е да се "оштетил" при пренос од комп на комп преку усб. Земи го пак, би требало да го даде

Можно е да се "оштетил" при пренос од комп на комп преку усб. Земи го пак, би требало да го даде

Помислив дека е можно да е нешто до преносот, но проблемот е што документот (уверение за испити) го скенирав во една книжара пред едно 10тина дена, а оригиналот веќе го предадов...

Помислив дека е можно да е нешто до преносот, но проблемот е што документот (уверение за испити) го скенирав во една книжара пред едно 10тина дена, а оригиналот веќе го предадов...

Пробај со Internet Explorer, може ќе ти успее. Ако одиш со Adobe, некогаш знае да зеза

Дали ќе може некој да ми помогне. Не знам точно каква грешка имам направено и сега кога ќе го оклучам компјутерот ми се појавува следново: Boot from CD/DVD.

Да не имаш приклучено некое USB или да имаш CD/DVD ставено во DVD-ROIM?

Извади CD и USB од компјутерот и пробај пак.

Ми беше ставен кабелот од телефонот, го извадив, пробав пак и пак исто.

Ми беше ставен кабелот од телефонот, го извадив, пробав пак и пак исто.

Оди во BIOS, види дали ти го препознава хард дискот. И таму најди во BOOT OPTIONS намести хард дискот да ти е First Boot Device.

Упс. Како да го направам сето тоа. Може малку по описно?

Влези во BIOS (стискај DEL копче од тастатурата додека се уклучува РС)
Таму побарај BOOT OPTIONS или нешто такво со BOOT
Отиди кај First Boot Device и смени го (ќе ти пишува како се менува, најверојатно доле или десно на екранот)
Зачувај и рестартирај.

Влези во BIOS (стискај DEL копче од тастатурата додека се уклучува РС)
Таму побарај BOOT OPTIONS или нешто такво со BOOT
Отиди кај First Boot Device и смени го (ќе ти пишува како се менува, најверојатно доле или десно на екранот)
Зачувај и рестартирај.

Нема ништо со Boot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom