Отпишаните скорпиони од АРМ масовно вадат бугарски пасоши и заминуваат на печалба низ Европа

Статус
Затворена за нови мислења.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Денеска негде по охридскиве медиуми читам пратеникот Александар Николоски пишал колумна во смисла срам да ви е, не одите во Охрид, а одите кај јужниве комшии.Истиот тој секоја година е таму на одмор.Истиот тој гласаше за амнестија на терористи и за министер терорист, истовремено арогантно и зајадливо одговараше на новинарски прашања пред гласањето.ГРЕВ!

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Денеска негде по охридскиве медиуми читам пратеникот Александар Николоски пишал колумна во смисла срам да ви е, не одите во Охрид, а одите кај јужниве комшии.Истиот тој секоја година е таму на одмор.Истиот тој гласаше за амнестија на терористи и за министер терорист, истовремено арогантно и зајадливо одговараше на новинарски прашања пред гласањето.ГРЕВ!

Леле да направат да мора секој пратеник да претставува одреден регион и само тој регион наместо сегашниве изборни единици.Би имало чистење на парламентот од ѓубрето во рок од едни избори.Тогаш да ги видам дали би можеле да гласаат по директ на партија.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Знам на што мислеше цурице, вчера кога се цитиравме, јасно ми е.
Мене лично не ме третирала како стока, тоа сакав да ти го кажам. А овие требало на време да реагираат кога им биле ветени „бенефициите“ кои до ден денес не ги добиле. Што чекале до сега? Не ја оправдувам државата во никој случај, дури и ја плукам за вакви работи.
Лично имам пријател кој беше дел од Скорпиониве. Дечкото сега работи на граница како дел од воена полиција. Како тој можел да се снајде и да не дозволи државата да го третира како граѓанин од втор ред? И да додадам, типот не е партиско пионче.
Нештата кои треба да го добиеш, не треба да чекаш сами да ти дојдат пред врата, додека ти лежиш 4 години дома. Треба да реагираш и да дејствуваш, ако сакаш да го добиеш тоа што ти е ветено и што ти следува. Бар кај нас ветувањата, па посебно од државата, не ти се исполнуваат ако не запнеш со сите сили да ги добиеш.
Абе девојче џабе ти посочувам да сфатиш самата, не ми кажувај ти на мене другар си имала од скорпионите си немала, се снашол и не се снашол ама ај ќе морам да ти цртам тогаш.

Другарот твој од скорпионите е распуштен за да се стават рамковните на државен платен список, надреден му е човек кој наредуваше да бидат пукани куршуми во него и неговите колеги бранители, дали сега ти е појасно? Фамилии на бранителите требаше да враќаат пари додека надредениот на другар ти и колеги негови се поклонуваа на споменик од паравоените групации што пукаа куршуми над Македонци. Кажи ми дали ова е понижување или не е? За сите Македонци е ова индиректно понижување, немој да ми реплицираш само ти сега никогаш не си дозволувала државата да си игра со тебе кога веќе те изиграла за сите пари.

Ако не е, немам повеќе коментар.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Абе девојче џабе ти посочувам да сфатиш самата, не ми кажувај ти на мене другар си имала од скорпионите си немала, се снашол и не се снашол ама ај ќе морам да ти цртам тогаш.

Другарот твој од скорпионите е распуштен за да се стават рамковните на државен платен список, надреден му е човек кој наредуваше да бидат пукани куршуми во него и неговите колеги бранители, дали сега ти е појасно? Фамилии на бранителите требаше да враќаат пари додека надредениот на другар ти и колеги негови се поклонуваа на споменик од паравоените групации што пукаа куршуми над Македонци. Кажи ми дали ова е понижување или не е? За сите Македонци е ова индиректно понижување, немој да ми реплицираш само ти сега никогаш не си дозволувала државата да си игра со тебе кога веќе те изиграла за сите пари.

Ако не е, немам повеќе коментар.
А зошто се ставени Албанците на платен список? Кој е крив поради тоа?
Каде бевте да се излезе на протести и да се организираат граѓански незадоволства за да не се примени рамковниот? Каде бевте 2004 да излезете на референдум и да го дадете својот глас? Не можеше ни 51% население да излезе на референдум.
Дома бевте, седевте и ќутевте. А државата тогаш ама ич не ве си играше со вас, не никако. Ептен беше фер спрема вас. И добивте се што посакавте од неа.

Е па сега од кога добија се што бараат, не треба да кукате. Пак седете си дома и ќутете ако сакате, ама прифатете ја реалноста. Јас ја прифаќам и се учам да живеам со неа. Оти кога еднаш си им го дал тоа што го сакаат, тешко дека ќе им го земеш назад. Јас сега гледам напред, а не назад. Се трудам да работам на соживот и да го остварувам тој соживот секојдневно. А ако се навраќам постојано на 2001 и на сите испукани куршуми, никогаш нема да продолжам напред, за да можам да живеам во општество и држава која ќе работи за мене и моите интереси и интересите на обичниот смртник. И за да не не ј*бе државата у здрав мозок, треба сите заедно да дејствуваме, не е битно дали сме Македонци, Албанци, Власи, Срби, Бошњаци или не знам ти што не. Се додека бидеме поделени по етникуми, државата ќе свири и ќе игра со нас како сака. Треба да живееме заедно во ова државиче како македонски граѓани и да се слагаме едни со други и правата и обврските да бидат исти за сите. Јас таква Македонија сакам да видам. Не знам за вас.

Треба да се надмине гневот од 2001, за да можеме да продолжеме да живееме заеедно. Тука сме никој нема да си оди, ни ние, ни тие. Ако продолжиме со меѓуетничка одмазда секојдневно, ништо не сме научиле.

На крај да додадам дека имам преголема почит за сите кои 2001 изгубија живот за оваа држава. Само криво ми е што поголемиот дел од нашето македонско население ја нема таа почит. Да ја имаше, ќе превземеше нешто, за да не бидат залудно дадени нивните животи.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Каде бевте да се излезе на протести и да се организираат граѓански незадоволства за да не се примени рамковниот? Каде бевте 2004 да излезете на референдум и да го дадете својот глас? Не можеше ни 51% население да излезе на референдум.
Дома бевте, седевте и ќутевте. А државата тогаш ама ич не ве си играше со вас, не никако. Ептен беше фер спрема вас. И добивте се што посакавте од неа.

Е па сега од кога добија се што бараат, не треба да кукате. Пак седете си дома и ќутете ако сакате, ама прифатете ја реалноста. Јас ја прифаќам и се учам да живеам со неа. Оти кога еднаш си им го дал тоа што го сакаат, тешко дека ќе им го земеш назад. Јас сега гледам напред, а не назад. Се трудам да работам на соживот и да го остварувам тој соживот секојдневно. А ако се навраќам постојано на 2001 и на сите испукани куршуми, никогаш нема да продолжам напред, за да можам да живеам во општество и држава која ќе работи за мене и моите интереси и интересите на обичниот смртник. И за да не не ј*бе државата у здрав мозок, треба сите заедно да дејствуваме, не е битно дали сме Македонци, Албанци, Власи, Срби, Бошњаци или не знам ти што не. Се додека бидеме поделени по етникуми, државата ќе свири и ќе игра со нас како сака. Треба да живееме заедно во ова државиче како македонски граѓани и да се слагаме едни со други и правата и обврските да бидат исти за сите. Јас таква Македонија сакам да видам. Не знам за вас.

Треба да се надмине гневот од 2001, за да можеме да продолжеме да живееме заеедно. Тука сме никој нема да си оди, ни ние, ни тие. Ако продолжиме со меѓуетничка одмазда секојдневно, ништо не сме научиле.

На крај да додадам дека имам преголема почит за сите кои 2001 изгубија живот за оваа држава. Само криво ми е што поголемиот дел од нашето македонско население ја нема таа почит. Да ја имаше, ќе превземеше нешто, за да не бидат залудно дадени нивните животи.
соживот со тие што протестираа за да се ослободат убијците од смилковксо езеро
соживот со луѓе кои сексулано малтретираа , физички малтретираа ,живи луѓе палеа во 2001
немој да ме јебеш бре :tapp:

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
соживот со тие што протестираа за да се ослободат убијците од смилковксо езеро
соживот со луѓе кои сексулано малтретираа , физички малтретираа ,живи луѓе палеа во 2001
немој да ме јебеш бре :tapp:
ајде тогаш што е решение за тебе? да се пукаме и да се тепаме на улица? да гинат невини жени и деца?
не ме разбирај грешка, јас сум да се казнат убијците на децата од смилковско, дури и да се убијат, штета само што кај нас нема смртна казна. и тие што палеле живи луѓе 2001, исто и за нив.
ама мора да изнајдеме начин да живееме заедно. нема друг излез, тука сме сите, на едно парче земја.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
ајде тогаш што е решение за тебе? да се пукаме и да се тепаме на улица? да гинат невини жени и деца?
не ме разбирај грешка, јас сум да се казнат убијците на децата од смилковско, дури и да се убијат, штета само што кај нас нема смртна казна. и тие што палеле живи луѓе 2001, исто и за нив.
ама мора да изнајдеме начин да живееме заедно. нема друг излез, тука сме сите, на едно парче земја.
разбери и јас си го спомнувам истото но со таков лој од народ не се живее
решение звукот на пушката

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
Решение нема,само се лажете дека има спиејки со приказната на секоја власт до сеа.Коа ќе дојде моментот да си во ситуација како децата кај смилковско ќе ти пројде се за 5 секунди низ глава,ќе ти текне дека проблемов не е од завчера.Прочитајте ја Сердарот од Прличев, ништо не е сменето освен што нашите сердари државата и народот ги спушти на дното.
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 22:32 ---
Абе таман си е,сите што не ни чини нешто во државава,(пошто е совршена за грото од населението)ќе си одиме.Па да ги оставиме бре луѓето да живеат во хармонија,супер им е.
Нема ништо поубаво од тоа да си меѓу твоите,тоа е проблемот..Ја радо би останал тука а они да си идат,али тоа е тоа со самото раѓање тука си заебан у старт.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400

„Svet je ljep kada sanjamo“

Кај сме биле?
А ти кај си била?

Па ти со самото тоа што се „залагаш“ за тој соживот, не ги почитуваш бранителите што погинаа, кои беа масакрирани од мирољубивото племе.
Не ми е јасно како има уште луѓе што размислуваат како тебе :eek: Што навиваат за некаков соживот :facepalm:

За мене последната трошка „надеж“ дека ќе се изгради некаков соживот умре после случувањата на Кале, а тоа на Смилковско езеро само ја прели чашата...

Што е до мене, да можеше така лесно да се вадат документи за во странство, уште утре би фатил штикла од НЕ државава, и да ти кажам со кејф, би те гледал тебе и тие што размислуваат како тебе, како го градите соживотот.
Само да не ќе треба утре здравје на син ти да му организираш сунет против твоја воља :)

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
„Svet je ljep kada sanjamo“

Кај сме биле?
А ти кај си била?

Па ти со самото тоа што се „залагаш“ за тој соживот, не ги почитуваш бранителите што погинаа, кои беа масакрирани од мирољубивото племе.
Не ми е јасно како има уште луѓе што размислуваат како тебе :eek: Што навиваат за некаков соживот :facepalm:

За мене последната трошка „надеж“ дека ќе се изгради некаков соживот умре после случувањата на Кале, а тоа на Смилковско езеро само ја прели чашата...

Што е до мене, да можеше така лесно да се вадат документи за во странство, уште утре би фатил штикла од НЕ државава, и да ти кажам со кејф, би те гледал тебе и тие што размислуваат како тебе, како го градите соживотот.
Само да не ќе треба утре здравје на син ти да му организираш сунет против твоја воља :)
Јас и потпис ставив за да се одржи референдум и гласав на референдум. А ТИ? Направи нешто од тоа?

Јас ги почитувам повеќе од тебе (сигурна сум во тоа, оти јас не сакам да бегам од државата за која тие дале живот, за разлика од тебе) и оти не сакам да се повтори ситуацијата 2001 и да треба пак да почитувам некој кој ќе го изгуби својот живот, се залагам за соживот. Значи не навивам, го остварувам тој соживот.

Мене пак не ми е јасно како има луѓе како тебе, кои сакаат пак да се гине, да се пука, да умираат невини жени и деца. Затоа што спротивно од соживот е војна. Ако не си за соживот, тогаш си за војна.

Мислам дека со ова се е јасно, кој си и што си.
Со среќа со вадењето документи, ти посакувам побрзо да си заминеш од земјава. :)

А мојот син нема да има сунет. Ама би имал синот на мојата драга пријателка муслиманка, на кој настан радо би отишла да присуствувам и би ми било чест да одам, за да видам како и на што се радуваат и слават луѓето кои имаат различна религија од мојата.

L

Luki Junior

Гостин
Да са живи и здрави и да носат девизи. На еден или друг начин бранат ја државата. Еднаш со пушка, сега со држејне стабилен денар.

Добро са истренирани и мотовирани. А бугарскио пасош е само некаков синтаксички шиќер. Епизода. :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.147
Поени од реакции
83.847
А мојот син нема да има сунет. Ама би имал синот на мојата драга пријателка муслиманка, на кој настан радо би отишла да присуствувам и би ми било чест да одам, за да видам како и на што се радуваат и слават луѓето кои имаат различна религија од мојата.
Ќе има и твојот син сунет. Немај гајле. Твојот - 100%.

M

MrzaRules

Гостин
Е не ќе чекаат од оваа пропадната држава со години да го реши нивниот статус. Секој од нив има фамилија дома за гледање, таа фамилија не се гледа од љубов, нормално дека ќе си бараат решение.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Јас и потпис ставив за да се одржи референдум и гласав на референдум. А ТИ? Направи нешто од тоа?

Јас ги почитувам повеќе од тебе (сигурна сум во тоа, оти јас не сакам да бегам од државата за која тие дале живот, за разлика од тебе) и оти не сакам да се повтори ситуацијата 2001 и да треба пак да почитувам некој кој ќе го изгуби својот живот, се залагам за соживот. Значи не навивам, го остварувам тој соживот.

Мене пак не ми е јасно како има луѓе како тебе, кои сакаат пак да се гине, да се пука, да умираат невини жени и деца. Затоа што спротивно од соживот е војна. Ако не си за соживот, тогаш си за војна.

Мислам дека со ова се е јасно, кој си и што си.
Со среќа со вадењето документи, ти посакувам побрзо да си заминеш од земјава. :)

Предавник сум зошто сакам да си одам од мизеријава така наречена држава? :sleep:

Јас што сум направил сум направил, не чуствувам потреба да ти дробам на тебе што и како ;)
Ти чим ми лупеташ глупости за соживот, ти не си осетила ништо на своја кожа, така да немаш право да предаваш филозофии, и крвивицата да ја префрлаш кај македонскиот народ.

Додека има овци, ќе има и волна, пример за тоа си ти ( не го сфаќај ова како навреда, жива вистина е ;))

У војна се ебеме директно, овака они не ебат индиректно, твој е изборот.

И немој да ми попуваш за бранителите, дали јас сум ги почитувал, не планирам ни на тоа поле да си ги меериме. Колку за информација, татко ми бил бранител, и уште е бранител на оваа скапана држава, и само мајка ми знае какви трауми преживеала во 2001, сама остаена со 2 деца.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom