B
Blade Torch
Гостин
Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny
To hype or not to hype ?
To hype or not to hype ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
kolku ????plocata so displej i daljinsko ???? i daljinskoto od vivax ???? = ????na koj mu treba maticna ploca,displej,motorce za perkite od vnatresna edinica Gorenje klima
![]()
imam i nekolku dalecinski upravuvaci:
![]()
Dali 30 ili 60000 zavisi kolku m2 e dnevnata i koja visina se tavanite?Zdravo,
Potrebna mi e mala pomos okolu klima ured. Za nekoj mesec ke se selam vo nov stan pa potrebno mi e mislenje kakov klima ured da kupam za dnevnata, dali on/off klima ili inverter? Za stanovite od Adora se imam licno osigureno deka zimno vreme so parno e pretpolo vnatre pa bi sakal da me sovetuvate dali ima potreba od kupuvanje na inverter a ako ima da mi preporacate nekoja do 30-35000 bidejki sepak postoi mozno prva godina da nema kvorum za parno a doma ke bideme so dve mali deca.

Drugari, vase mislenje za modelov? Kako bi se kotiral ovoj vo sporedba so na pr. Hansol 12kbtu koj e ~9000den poskap? Demek vredi da se dadat tie pari ili ne mi e muabetot.

Drugari, vase mislenje za modelov? Kako bi se kotiral ovoj vo sporedba so na pr. Hansol 12kbtu koj e ~9000den poskap? Demek vredi da se dadat tie pari ili ne mi e muabetot.
Edit: ah, da, detska, 16m2, visina 2.7m, juzna/zapadna strana, sendvic zid + termopan vo saglam drvena ramka sto ne duva od nigde![]()
Drugari, vase mislenje z...
Edit: ah, da, detska, 16m2, visina 2.7m, juzna/zapadna strana, sendvic zid + termopan vo saglam drvena ramka sto ne duva od nigde![]()
Za 16m2, detska soba. Nikako 12-ka. I 9-ka e mnogu. Za vakva soba bi bila odlicna edna 7-ca. Ti si znaes kolku e ladna sobata, dali e na kosh na zgrada. No mislam deka sosema dovolna e 7-ca, max 9-ka, nikako 12-ka. E sega 7-ca kaj nas nema. A 9-kite iako se samo 2-3 iljadi razlika vo cena so 12-ki, pa malku li se 50eur ako ustedis?Drugari, vase mislenje za modelov? Kako bi se kotiral ovoj vo sporedba so na pr. Hansol 12kbtu koj e ~9000den poskap? Demek vredi da se dadat tie pari ili ne mi e muabetot.
Dali 30 ili 60000 zavisi kolku m2 e dnevnata i koja visina se tavanite?
Klima gree vozduh a toa se kubici taka da brojka treba za da ti se odgovori tocno. Za netocno eve imas neostvarena zelba na nekoi od forumgiive za 30k a dali ke ti vrsi rabota nemozam da ti kazam bez podatok za kvadratura![]()
Standard e 2,5~2,6 a 3m e vekje visoko, no lesno ke izmeris.@Strelec zaboraviv da pisam se raboti za dnevna so kujna okolu 30m2 a visinata na tavanite e standard okolu 3m.