- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.671
- Поени од реакции
- 7.544
Еве номенклатура за Грее од 2013та и како пдф и (овде) и како јпг.@salermo
Pa zarem ne gledas deka se tie pozbuneti od mene koga se raboti za GREE HANSOL ? Finskiot i makedonskiot HANSOL da ne se slucajno ednakvi? Duri ovie i ovde sto se nudat imaat ogromni razliki pomedju sebe. Na primer GWH12TB-S3DNA1B ima max COP od 4.4, a GWH12TB-K3DNA1B ima COP OD 3.88!!!!!I dvete se HANSOL. Razlikata e vo bukvata "S" ("K"). Drugoto e se isto.
Kolku sto znam bukvata na toa mesto vo oznakata ja oznacuva samo vrednosta na naponot za napojuvanje: A=115V, D=208/230V. oD KADE SEGA TUKA "S" I "K". I od kade sega pak toa vlijae na vkupniot COP i potrosuvackata na energija. Ove mene se povece me odalecuva od kupuvanje na ovoj model zatoa sto ne sakam da kupam macka vo vreca. Inace za volja na vistinata tuka se nudi i HANSOL so oznaka GWH12TB-S3DNA1D koj e po oznakite e vred, no cini 47.000 den bez montaza, sto vleguva vo edna druga sfera na moznosti za kupuvanje na klima ured za greenje....
K= 1Ph,220-240V,50Hz
S= 240V, 50Hz/60Hz
Инаку за да не луташ најдобро прашај си тука кај нас во Грее која точно ознака ја имаат тука донесено на лагер, пошто можеш да се изгубиш да симнеш десетици сервисни со разни ознаки за температурни зони и држави, а и со годините Грее ги мења ознаките како што го менува производот. Битно ознаките им идат у пар т.е нема различни означувања за индоор и оутдоор единицата, на крај додаваат /I ili /O. Уште овие 2 документа (1,2)разгледај ги тука се дадени па ознаките за европски пазар како што се во грчка.
За хансолот у грчка носат вакви ознаки:
GRS 121 EI/JSH-N2 = GWH12TB-S3DNA1B
GRS 181 EI/JSH-N2 = GWH18TC-S3DBA1B
За овие има пдфи по нет кај што ги има двете ознаки, но има и некои со ознаки GRS 121 HI/JSH - N2 (ваква има земено еден член од форумов) ама немам најдено кои се еквиваленти на овие со HI.
Attachments
Последно уредено: