Некои коментари за климите на Haier?
(овде ги има моделите)
Vo edna prilika koga za mene barav klima ured vo konsultacija so eden od poiskusnite clenovi na forumov mi beshe sugerirano da se obrni vnimanie na slednovo:
Intelligent inverter клима уред
греење: од -20°C до +24°C; ладење: од -10°C до +43°C
Капацитети од 3,5 kW
A++ / A++
Jas ne znam shto marka e ova, mozebi e najdobrata mozebi e najloshata. Poentata mi, bidejki generalno site nie klimite gi zemame za zatopluvanje kako primarna dejnost a ne za ladenje, od site modeli za greenje samo Intelligent modelot e so A++ i za ladenje i za greenje. Ne znam kolku pari koshta i kolku se verni podatocite. Eurovent sertifikatot, dokolku ne e nekoj tezok marketing taa ako ne se lazam francuska laboratorija, moze da ti dade potkrepa za toa dali e A+ ili +++ ili tako dalje.
Jas licno bev zainteresiran za Suzumu plus ali koga mi posocija deka akcentot na snagata na taa klima e frlen na ladenjeto a ne na greenjeto se predomiklsiv i sekoja cest na clenovite na forumov koi toa mi go ukazaa.
Ushte samo ovaa slucka da vi ja prenesam: Vo Neptun...mislam deka za nekoj model na Samsung se raboteshe... na livcinjata shto se zalepeni na samite klimi so tehnicki podatoci gledam COP 3.6 a odma podolu na istoto livce pishi VISOKA ENERGETSKA KLASA A++. E ajde sega da te vidam? Mozebi za ladenje ima visok koeficient ali treba energetskata klasa da bide navedena i za ladenje i za greenje.