Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Midea-та е јака до 4,7Kw и до 16,000 Btu и наменета е за 40м2, COP 3.62 затоа потрошувачката е нешто поголема... инаку ми се чини одличен избор!

Kopajci onaka po internet, taa dai-ichi (numero uno :)) GTF12-360INV ima mnogu slicnosti po site karakteristiki so Carrier 38RUVH/42RUVH032K, osven COP-ot i EER-ot sto ne stima, sto nemora da znaci deka e i realen na edna od klimite, drugite do brojka se slozuvaat, plus i dvete klimi se prodavaat masovno vo grcija. Samoto kuciste isto do nekade asocira deka e ista
http://energija.com.mk/doc/klima3/42RUVH.pdf
http://www.01aeraaa.gr/el//proionta/klimatismos/toixou/daiichi_gtf12360inv.html
carrier-42ruvh032k---38ruvh032k$1.jpg

dai-ichi_GTF12_280INV.jpg

Kopajci onaka po internet, taa dai-ichi (numero uno :)) GTF12-360INV ima mnogu slicnosti po site karakteristiki so Carrier 38RUVH/42RUVH032K, osven COP-ot i EER-ot sto ne stima, sto nemora da znaci deka e i realen na edna od klimite, drugite do brojka se slozuvaat, plus i dvete klimi se prodavaat masovno vo grcija. Samoto kuciste isto do nekade asocira deka e ista
http://energija.com.mk/doc/klima3/42RUVH.pdf
http://www.01aeraaa.gr/el//proionta/klimatismos/toixou/daiichi_gtf12360inv.html
carrier-42ruvh032k---38ruvh032k$1.jpg

dai-ichi_GTF12_280INV.jpg

Ако веќе го споредуваш Кинезов со нешто, тогаш би било подобро да биде тоа некој постар модел од Тошиба, наместо Кериерот.
Моделот користи и Тошиба компресор, плус се изработува во фабриката на Мидеа каде што мислам дека веќе се релоцира Тошиба и се собираат таму климите.
Не можам да дадам мислење дали е лош или добар, но никако не очекувај дека компонентите што се вградени во овој модел се идентични или од истиот квалитет како првокласните брендови.

@Windfucker
Se slozuvam apsolutno deka nema da bide najnova toshiba, predhodno imase nekoj pisano deka dacia nema da bide nikogas reno i seat volkswagen, toa mi e jasno, samo edna stvar ne mi se dopadja a toa e da kupam roba koja nema svoj sajt. Vie velite deka dai-ichi e midea ama toa jas samo ovde go procitav i nikade povece, a da i set taka tvrdi. Drugo, mrazam ne transparentno info na nekoji sredni klasi na marki kade sto ne mozes na primer da procitas do koj minus raboti ili dali ima greaci na kompresor i kondezator, takov na primer e LG, na oficijalniot sajt ne se spomenuvaat nikakvi grejaci tuku samo do -10. Bugarite od setcombg i za toa stavaat matematika, dva grejaci po ~100w = na tolku povece potrosuvacka. Do sega najtransparentni se od "no name" hrvatskiot vivax (predhodno nas Pakom), se do tencina e napisano kaj niv, e toa mi se dopadja...

@Windfucker
Se slozuvam apsolutno deka nema da bide najnova toshiba, predhodno imase nekoj pisano deka dacia nema da bide nikogas reno i seat volkswagen, toa mi e jasno, samo edna stvar ne mi se dopadja a toa e da kupam roba koja nema svoj sajt. Vie velite deka dai-ichi e midea ama toa jas samo ovde go procitav i nikade povece, a da i set taka tvrdi. Drugo, mrazam ne transparentno info na nekoji sredni klasi na marki kade sto ne mozes na primer da procitas do koj minus raboti ili dali ima greaci na kompresor i kondezator, takov na primer e LG, na oficijalniot sajt ne se spomenuvaat nikakvi grejaci tuku samo do -10. Bugarite od setcombg i za toa stavaat matematika, dva grejaci po ~100w = na tolku povece potrosuvacka. Do sega najtransparentni se od "no name" hrvatskiot vivax (predhodno nas Pakom), se do tencina e napisano kaj niv, e toa mi se dopadja...
Се согласувам потполно дека нашите, а богами и дел од странските увозници и сајтови не ја кажуваат комплетната спецификација и се обидуваат да ги скријат недостатоците.
Но тоа лесно се проверува како што ти си направил.
Уште поискрено добар дел немаат ниту поим што продаваат, посебно фирмите каде што белата техника и апаратите за домаќинство им се приоритет,
Навистина не знам за Dai-Ichi дали е продукт на Мидеа или пак само Сет ја продава како нивни бренд.
Земи ја во обзир и понудата на Daikin ако можеш да си дозволиш нешто поскапо. Нема некој голем COP и EER но се работи за реномиран производител на клима уреди.
Тука ти е секако во опција и Фјуџитсу за иста цена која нуди подобри перфоманси што се однесува за тоа.
Јас искрено ќе земам Мидеа која има подобри штедливи перформанси од Даикин-от, да бидам искрен разликата од 15.000 ден. не е за потценување.
Инаку ако ми останат некој динар вишок сигурно ќе одам со Фјуџитсу кој е околу 42000 ден. со комплетна монтажа и ќе ја прежалам разликата од 13.000 ден. со Мидеата.

без претеруење сеа, акциони можеби, во глобала не.
Ете гледаш грешка. Сум пропуштил збор. One word - one world. Благодарам што ме потсети, се усрамив со постот :oops: . На ова ладно време да поцрвениш ...:)

Дајте бе сабтајтл за Argo, webrip верзијата... Англиски, Српски, сеедно. Зборуваат Персијски на моменти не знам што велат. Не можам да средувам друг превод со Сабтајтл Воркшоп без да се спојлерисам...
Отвори го преку БС плеер, самиот плеер ќе ти најде сабтајлт.
Ако БС-то не ти најде, тогаш немат.

За момент помислив дека збориш за луѓево од форумов :D

Нели Pluh ?
Yep :D
Такви се сите на форумов, освен тие како тебе без факултет шо не можат да го сфатат паметниот хумор

@Windfucker
Mnogu mideata mi izgleda mizerna izrabotka, denes bas vo palma tetovo ja gledav vnatresnata edinica na midea msr-12hrdn1 (r17), nekako, ne znam sto da napisam ama izgledase bedno izrabotena, sitna/malecka, sepak ce se otkazam od ovie kineski firmi i ce odam na varijanta koja mi odgovara od t-home ako seuste ja imaat vo ponuda LG S12AF http://www.t-home.mk/mk/107/920/188/Korisnichki_uredi/Bela_Tehnika/Klimatizeri/LG S 12 AF/CS 12 AF.html i toa ce ja zemam na 3 naredni smetki, bas taka i mi odgovara. Sledna opcija bi bila Fujitsu-to sto go spomena, pogotovo ako e so montaza 42000 den.
pozz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom