Убаво забегавме од муабетот.
Муабетот околу Арангел е потрошен, а ми се свиѓа твојот сомнеж околу Скорпионс. Бенд кој има постава за која 98 посто од бендовите кои имаат ванвременски гитаристи, текстописци пејачи и слично можат да сонуваат. Вокалот, well, му носат вода 7 кома нешто милијарди на планетава.
Или толку ги познаваш Скорпиите, или друго нема. Освен онаа дијагноза што ја давам јас многу често - онаа Виејџуан познавателка на бендови.
„да бе, ги имам слушано, ама шо е она море rock you like a hurricane, многу е лејм“ „Прееска на Vh1 ја даваа“.
Да, пиф паф пуф е длабока песна. Исто ко rock you like a hurricane. Но, не мора да ми дообјаснуваш зошто се сомневаш окоу Скорпиите. Такви муабети сакам само во живо. Вака не. Џабе е.
Репликата ти беше лејм прееска, а сега веќе не е ни реплика. појќе ко на фрустрација ми личи. И корен на некој твој проблем.
Од мојот муабет кој веќе мора да го напишам на клингонски за да го разбереш, ти се зафаќаш за мојата можна лага околу литературата и твоето константно напинање зошто не сум се појавил на форумов низ литература за да покажам на таквите ко тебе дека сепак сум литературно поткован и, она што те боли најмногу, признат. Значи, од аргументот дека квалитетот не важи од поднебјето, ти отиде на тој муабет. Инстантно.
Дали сум дал некој показател или не, ме заболе. Знаеш колку? Многу.
Дали ќе ми веруваш ти, ме заболе. Знаеш колку? Ептеееен. Онака со звонечко ептееен во сечиии уши.
И за крај, на постов.
Зошто ми веруваш за Зепелин, кога се немам произјаснато на Форумов? Зошто?
Зепелин се слаб залак за литература? Нешто ме тера да мислам дека не си баш некој познавач на делото на Зепелиновци, но на крајот - ме заболе.
Иглс, ако ги знаеш, праам циркумцизија на старост. И тн и тн.
И како поврзуваш познавање на литература со слушање музика, ме фасцинира.
Нешто налик 15 годишно детенце кое јаде ќотек од другарите (if any) и јаде контениери оти сака да фаќа риби кои поминале пубертет со реплики од World of Worldcraft.
Сакаш да најдам на Форумов литературно докажани (според тебе) момци и девојки кои имаат вкус за музика ко евреин што има предиспозиции за спорт?
И како го објаснуваш мојот музички вкус?
И што ако јас се занимавам со литература, и сум напишал книга за Доплеровиот ефект?
Или за тебе е литратура само опишување на кафеава врата на 76 страници, веднаш пред заплетот, каде што ќе има ходник со металик плочки?
So many questions, so little time.
lame, lame...