Монтажни куќи

Uste nikoj ne odgovori na ovie prasanja
1.Дали е можно материјалите со кои се составува куќата да предизвикаат алергиски реакции?
2.Na kolku vreme ja ti farbas kucata ?
3.Moe prasanje e neli se vgraduvaat cevki za voda sto ako primer istite protecat vodata i drvo ne e bas dobra kombinacija kako e ova izvedeno kaj montaznite kuci ???
Ко шо глеам ја во монтажните куќи нема интернет па да ни одговори некој. :)

Да пробам да ја оживеам темава за монтажни куќи. дали некој живее во вакво нешто и дали после една до две зими поминати во неа уште мисли дека направил паметна инвестиција?

ДОЛГОТРАЈНОСТ - МИНИМУМ 100 ГОДИНИ
ОДЛИЧНА ТЕРМОИЗОЛАЦИЈА - НАМАЛЕНА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА ЗА ЗАГРЕВАЊЕ И ЛАДЕЊЕ ДО 70%
ЕКОЛОШКИ - ОСНОВЕН ГРАДЕЖЕН МАТЕРИЈАЛ Е ДРВОТО
КУЌА ПО ВАША МЕРКА - ПРОЕКТИРАЊЕ ПО ВАША ЖЕЛБА
ПОДОБРА ИСКОРИСТЕНОСТ НА ПРОСТОРОТ - ЗИДОВИТЕ ЗАЗЕМААТ САМО 10% ОД ПОВРШИНАТА НА КУЌАТА
ОТПОРНИ НА ЗЕМЈОТРЕСИ - ЛЕСНАТА И ФЛЕКСИБИЛНА КОНСТРУКЦИЈА ОВОЗМОЖУВА ПОГОЛЕМА ИЗДРЖЛИВОСТ
ОДНАПРЕД ПОЗНАТА ЦЕНА БЕЗ ДОПОЛНИТЕЛНИ ТРОШОЦИ

ТИП КЛАСИК - 280 ЕУР/М2
НОСЕЧКА КОНСТРУКЦИЈА ГРЕДИ 100х100,
ПОКРИВ ДВЕ/ЧЕТИРИ ВОДИ СО ПВЦ РЕБРОВАН ЛИМ, ОЛУЦИ
ЗИДЕН ПАНЕЛ ДЕБ. 20см СО ТЕРМО СТИРОПОР ФАСАДА И ВНАТРЕШНО СО ГИПСКАРТОН ЗАВРШНО МОЛЕРИСАНО СО БЕЛА БОЈА,
ПВЦ НАДВОРЕШНА СТОЛАРИЈА СО ВЛЕЗНА ВРАТА,
ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЈА КОМПЛЕТИРАНА,
ВОДОВОДНА ИНСТАЛАЦИЈА И ОДВОД КОМПЛЕТИРАНА

Што мислите дали е добро ваква куќа да се изгради или пак Најнормално како што се градат куќите?
прашувам бидејќи треба да градам куќа па сакам да знам и најдобра локација ... моментално имам земјиште околу 2000м2 во Близу Бутел....

Што мислите дали е добро ваква куќа да се изгради или пак Најнормално како што се градат куќите?
прашувам бидејќи треба да градам куќа па сакам да знам и најдобра локација ... моментално имам земјиште околу 2000м2 во Близу Бутел....
Оваа куќа не се гради, едноставно се купува. Јас сум градежник, не ти ги препорачивам. Доколку градиш, изградиси тврда градба(цигли и бетон) нема многу разлика во цена. Не се според нашите стандарди, овие се користат само во Австралија и на такви предели каде е многу топло. Изолацијата нема да биде како што ја опишуваат, имам искуство со овие панели се викаат нови се ама не ми изгледаат како многу практични.
Со кола некој да се удри во неа, ке ти ја растури цела после ке се научиш да составуваш.
Столаријата 100% ке биде турка или бугарска, што се подразбира неквалитетна. Околу водоводот и електрика не се разбирам

ОДЛИЧНА ТЕРМОИЗОЛАЦИЈА - НАМАЛЕНА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА ЗА ЗАГРЕВАЊЕ И ЛАДЕЊЕ ДО 70%
ПОДОБРА ИСКОРИСТЕНОСТ НА ПРОСТОРОТ - ЗИДОВИТЕ ЗАЗЕМААТ САМО 10% ОД ПОВРШИНАТА НА КУЌАТА
ОТПОРНИ НА ЗЕМЈОТРЕСИ - ЛЕСНАТА И ФЛЕКСИБИЛНА КОНСТРУКЦИЈА ОВОЗМОЖУВА ПОГОЛЕМА ИЗДРЖЛИВОСТ

ТИП КЛАСИК - 280 ЕУР/М2
ЗИДЕН ПАНЕЛ ДЕБ. 20см СО ТЕРМО СТИРОПОР ФАСАДА И ВНАТРЕШНО СО ГИПСКАРТОН ЗАВРШНО МОЛЕРИСАНО СО БЕЛА БОЈА,

Ова ти е типична америчка куќа, прднеш и слуша цело маало, дувне ветер отиде кровот. Нема ништо боље од бетон братко, тури му курот на ова, недајбоже имаш бесни деца, ќе се степаат и ќе го фрли брат му низ ѕид, чисто пошто може.

Ова ти е типична америчка куќа, прднеш и слуша цело маало, дувне ветер отиде кровот. Нема ништо боље од бетон братко, тури му курот на ова, недајбоже имаш бесни деца, ќе се степаат и ќе го фрли брат му низ ѕид, чисто пошто може.

:pos: ова повеќе ми изгледа ако сакаш да имаш викендица

Или пак можеш да си направиш куќа бетон се, ама со изолација на ѕидовите, многу од луѓето ги прават со изолации и одлично е зимо топло лето ладно :) оваква куќа не викам дека не е убаво само не е за у град иначе супер е (y)

Или пак можеш да си направиш куќа бетон се, ама со изолација на ѕидовите, многу од луѓето ги прават со изолации и одлично е зимо топло лето ладно :) оваква куќа не викам дека не е убаво само не е за у град иначе супер е (y)

Па не, ние градиме куќа и така си ги фарбаме ѕидовите, сакаме малку промаја де голема работа -.-

luge ziveam vo kukja gradena so blok izmalterisano se napraveno pa ako zakasnam so lozenje vo sporetot zastuduva zamislete samo vo kukja cija konstrukcija e drvo a zidovite se od gips karton so izolacija i se propratno sto treba.... kako prvo drvoto ke istruli (barem sekoja vtora kukja od cvrsta gradba ima potreba od menuvanje na krov na sekoi 20 god i toa GREDI a ne drugo) e sega zamislete vie treba CELA KUKJA partal da ja napravite za da go smenite istrulenoto drvo baska glodari da ne recam gluvci ke se iznapikaat po izolacijata itn.....

ako mislese na izoliranje na fasada na kukja od cvrst materijal togas ok nema zbor ama ova so montaznive kukji...... edinstveno mozat da posluzat kako dukjancinja za nekoj mal biznis kako i toa e toa ama za ziveenje........ iskreno ne bi rekol

ТИП КЛАСИК - 280 ЕУР/М2

Бетон и цигла ти е поевтино... Наместо да ги фрлиш парите за монтажна куќа од 80 квадрати, со истите ќе можеш да направиш куќа од +200м2. Вакво нешто е убаво за викендица во Маврово, Тресонче или Галичник, за место на постојано живеење мислам дека подобра инвестиција би ти била цврстата градба.

Имам едно прашање, сакам да правам викендица, едно 30 тина квадрати, јас сакав бетон и цигла, моиве запнаа монтажна, викаат поубава била, нема многу работа, за кратко време ќе биде. Арно ама викендицата ќе биде на едно 1000 метри надморска висина, незнам колку е паметно. Што мислите Вие?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom