Македонски Stand-Up комичари

Член од
6 февруари 2010
Мислења
90
Поени од реакции
197
Значи што ти е македонче еј... прво мора да "исхејтаме" па после да го прифатиме нештото. :cautious:

Ако добро се сеќавам пред неколку години сите плукаа по Сашко Коцев, особено кога прв пат се појави на Златна Бубамара како замена за Тони Михајловски. Беше нов, не беше воопшто интересен ниту пак смешен, но сега ете после толку години човекот се подобри а луѓево го прифатија најнормално. Истото беше и со Жарко кога прв пат се појави со своја емисија на тв екраните.

Поддршка луѓе, дајте поддршка... и не ја споредувајте Македонијава со Америка!

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.576
Најдобар меѓу најдобрите мислам дека ваков капацитет немаме ко Џамбазов! Нова генерација едноставно не ги сакам никој посебно , а најмогу ми оди на нерви убиецот на Македноските народни приказни Никола Тодоровски или како што го нарековте Охриѓанецот таквите ко него и Владо јас не би ги пуштил никогаш на тв ама нејсе. Мислам дека капацитет за оваа работа се и К-15 посебно Васко и Бранко

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Ништо не ви чини.Се што е странско е подобро за вас.Ништо наше не можете да прифатите.
Аман..
Јас се плашам како излегвет овие нашиве на сцена ,сигурно со некоја или 3-4 жти на екс ,токму поради цитираново.

Настани:
Никола Тодороски во четврток во Охрид (Џез Ин)
http://www.facebook.com/event.php?eid=225535050837463
Никола Тодороски во петок во Струга (Пливалиште)
http://www.facebook.com/event.php?eid=292845517408086
Марјан Ѓорѓиевски во сабота во Гостивар (Дом на култура АСНОМ)

http://www.facebook.com/event.php?eid=226831210708506

В

Вори

Гостин
Во денешно време шема си ако одиш контра на све.Ако контрираш тогаш си различен од останатите во општеството и си главна фаца.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Што има врска каде си роден, живееш, одиш по нужда итн? Ако си смешен си смешен, ако не си - епа не си. Она што треба да се научи од другите е начинот на кој се зборува на сцена. Но ако немаш основна замисла, нешто со смисол што ќе натера некого да се насмее, џабе ти е начинот на зборување. Еве рандом видео од нашиве - зошто сум сингл? Затоа што сум невработен хурр дурр смех хахаха...ова и 200 Луис СиКејовци да ми го кажат нема да се насмеам. Кој к е финтата во оваа "шега"? Најпрво треба да си вградат смисол за хумор па потоа да се посветат на стилот на зборување на сцена.
Тука си во право, ако немаш дарба за комедија џабе ти е се. Е да проблем е и кога ја имаш таа дарба и кога те бива, како ќе ја пласираш шегата. Има народски наречено „цаки“, ама се се учи и треба време.
Прво нешто што треба секој да го помине, ако сака да биде стенд ап комичар, е да се соочи со публиката и со тремата. Немаш појма кое факдап чувство е коа кажуваш шега мислиш дека е смешна, си ја кажал дома, сите се смееле, си ја кажал пред друштво сите се смееле, ја кажуваш на рандом луѓе што не те знаат и ... штама. Почнуваш да ги слушаш голтките на луѓето околу тебе. Е тука ако не се здркаш, на добар пат си, ако успееш да пребродиш преку тоа да не ти се смеат и сепак да останеш на сцена машки. Веруј, не можеш на сите да им го погодиш хуморот, на некој едно му е смешно, на друг друго.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.484
Поени од реакции
7.969
Пофалби за дечкото имаше и на cOoLTuRa.mk ама мене не ми се допадна. Ама нека вежба, можеби ќе го биде и ќе го сака 90% од народот во Македонија.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
http://www.fakulteti.mk/news/11-10-04/makedonija_ja_osvojuva_nov_stand_up_komichar.aspx

И додека на форумов си го плукаме и хејтаме, он си собира маса народ на неговите настапи :D Мене искрено ми е симпатичен, има нешто во него.
Не се работи за плукање или хејт, едноставно критична маса кажува критика. Ако не ми се допаѓа неговиот хумор, не ми се допаѓа и тоа е тоа.
Еве ќе се повторам пак, мене охриѓанецот ми е посмешен, има поента хуморот што го кажува и е добро срочен.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Првите клипчиња ако се стеднап комеди...незнам....

Од домашниве само Сашко и Тони. Остала багра wannabe комичари НЕ!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Првите клипчиња ако се стеднап комеди...незнам....

Од домашниве само Сашко и Тони. Остала багра wannabe комичари НЕ!
Мене Кумановци па ич не ми се интересни.:icon_lol:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ок се двајцата и Никола и Марјан супер ко за почеток.

Иначе Балканците шо беа пред нова година Жаре шо ги организираше беа врв ама искусни. А Сашко шо го фалите овде ме разочара, истата точка ја имаше и во Џубокс коа праше стенд ап и по неколку месеци со овие балкан стенд ап комеди, значи за толку месеци да не смислиш ништо ново...

Член од
7 август 2011
Мислења
4.944
Поени од реакции
15.067
Првите 4 на битолчанецов му добри ама ова петово (n)
Иначе тие шо беа пред нова година беа 50 класи над овие.

Kajgana Shop

На врв Bottom