Лига на шампиони 2014/2015

Статус
Затворена за нови мислења.
Долго време најголемиот ракометен експерт во земјава (па и пошироко) ја држи целата Македонска јавност во неизвесност со неговите неколку напишани реда кои можеа да се видат на секоја можна статија за Металург (па и за Вардар и за други рандом ракометни клубови).

Zharko Angelovski Vednash ,ushte utre da se zeme golmanot koj nikogash nema pod 20 odbrani Da branat Omejer , Shterbik i Landin zaedno vo ist moment pak golmanov ke odbrani poveke topki.Sam da brani, a Omejer i Shterbik,Landin zaedno na gol,pak golmanov ke bide podobar..Samo e potrebno RKMetalurg da iskontaktira i golmanot e za 24 chasa vo RKMetalurg.Ova e REALNOST ! Se raboti za mlad vonseriski golman i shto e najvazhno mozhe ushte denes da brani.Na ni eden natprevar ne e pod 20 odbrani.Protiv Metalurg odbrani SHEST sedmerci i 10 chisti ziceri.Povtoruvam 10 ziceri.eden na eden.Na nekoi natprevari ima i po 27-28 odbrani

Конечно ни даде хинт за да ни откриеме за кој голман се работи:
Zharko Angelovski Za da ne bidam od nekogo pogreshnoi razbran ,ke se nadopolnam.Golmanov koj se spomnuva treba da brani vo tandem so Darko Stanich.Kako neverojatna vest se kazha (opravdano) deka golmanot na Balingen so neverojatni 32 odbrani doprinel da se pobedi Kil.No mnogumina neznaat deka golmanov koj mora da dojde vo RKMetalurg ima na eden natprevar odbraneto 33 udari.Za se ima argumentacija,dokumentacija,fakti.RKMetalurg ako e Evropski klub,a sekako e ,ne smee da cheka ni edna sekunda,a kamo li minuta.

И покрај се за мене ова остана уште една нерешлива енигма :confused:
На Балинген-Кил еден голман имал 3 одбрани, другиот 9 :confused:
http://www.handball-planet.com/bundesliga-rocks-hbw-balingen-beat-thw-kiel/

Прашањето на крајот од постов е на што дрога е Жаре овојпат? :pos:

Пу јзк,таман мислев да го зеам за јаболкоберот во Ресен...(ќе заштедеа на скали):гик:

само за тоа го бива изгледа :), плинариве со најслаба екипа последниве 7-8 сезони и сега го тепаа Кил додуша Кил по навика си губи од вакви екипи и на старт во домашно кикснаа против некој дебакли.

Може да се промени насловот ?! Барам да се додаде барем (ракомет) . Има две скоро исти теми со исти наслов но различен спорт и ептен е проблем . :)

Може да се промени насловот ?! Барам да се додаде барем (ракомет) . Има две скоро исти теми со исти наслов но различен спорт и ептен е проблем . :)
Што е сличното во UEFA Champions League 2014/15 и Лига на шампиони 2014/15? .. освен тоа дека Јувентус - Атлетико нема да иде ни на МТВ ни на АЛФА.

Што е сличното во UEFA Champions League 2014/15 и Лига на шампиони 2014/15? .. освен тоа дека Јувентус - Атлетико нема да иде ни на МТВ ни на АЛФА.
Зборувам при пребарување дава резултати и прави мали проблеми ,ок ако е во Ракомет сместена ,разбирам но од телефон кога се бара , малку проблеми се појавуваат . Само известив :)

Mislam deka dosta e zborenje za zarko utre ke bide interesna utakmica so Zagreb. Ni doagja nasiot milenik idol i sto uste ne mislam deka ke ima mnogu emocii strast i deka posledna utakmica (ako e uopste taka) :)

Малце доцниме али да го напишеме тимот на колото.

Лево крило: Тимур Дибиров (Вардар)
Лев бек: Момир Илиќ (Веспрем)
Среден бек: Миха Зарабец (Целје)
Десен бек: Алекс Душебаев (Вардар)
Десно крило: Каспер Андерсен (Колдинг)
Пивот: Јеспер Нодезбо (Барселона)
Голман: Оле Еревик (Алборг)

Стварно не ми е јасно како може Штербик да не се најде во тимот на колото...

катастрофа од ракомет секој напад по 2 минути само подавање :facepalm:

Металург оваа година ептен е ослабен според мене,бар од тоа со Псж што го видов.
Лани каде каде беа подобри а и работите во клубот не се како што треба изгледа на некои играчи доста плати не им се исплатени.Некад и фалат некои на тренинг така слушнав.

Еве го Металуг без Станиќ, потоп им се дешава

Сега пуштам, судиите пак некои лоши се погодиле?

Eпа чорба...т.е. каша:
cokolino.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom