Ледено доба за 6 месеци!

S

smart ass

Гостин
Ова се резултатите од еден англиски универзитет (не ми текнуе кој беше) кој ја мереше длабочината на ледот во јужниот пол,и испадна некој просек од 1 метар....што е лошо..но до целосно топење треба повеќе години...многу повеќе-не месеци.

Без паника.ќе глеаме лига на шампиони ил шехеразада..
 

ViktorRedDEvil

Red Army
Член од
10 октомври 2009
Мислења
383
Поени од реакции
8
Абе што пишувате.Која температура треба да биде за да се замрзне океан полн со сол.Размислете малце.За да завладее толкава температура како прво треба да не постои сонце(а тоа е невозможно бидејќи ако е уништено сонцето земјата ќе си најде друго и пак нема да се достигне таа температура)а како второ да замислиме дека може,на таква температура неможе да издржи ни бумбарот мечка а да не збориме за луѓето.

Ледено доба може да завладее само ако метеор удри во земјата.Тогаш ќе умрат сите суштества и за неколку илјади години еволуцијата ќе започне повторно.Но со степенот на нашата вселенска и ракетна наука метеор со пречник од 10 или повеќе километри лесно може да се уништи.Последица ќе биде само метеорски дожд.
Ke si najde drugo nema sto neka go snema sonceto pa ke vidis sto ke se sluci. Inaku jas mislam deka moze da zamrznat okeanite zosto da ne pa ako ne gree sonceto normalno temperaturite ke se namalat do ekstremni vrednosti i vajda site ke izumreme.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom