- Член од
- 22 јуни 2008
- Мислења
- 725
- Поени од реакции
- 218
Forrest ,ke mora replika...U2 se institucija vo svetskata muzika so kariera dolga skoro 30 godini...povtoruvam , 30 godini.Oni go imaa toa prokletstvo da stanat tolku mnogu popularni shto pocnaa da gi nerviraat na site..ushte i koga pocna Bono humanitarno da se angazira ,nemal broj na muzicari dobija sila po toj osnov da fakaat seir so nego (na muzicka osnova ne se osmeluva nikoj da gi zakacka).The Edge e najunikaten pa eve ke se osmelam da kazam i najdobar gitarist of all time...Boy,October,Joshua,Achtung, Zooropa (ovoj album go napravija kako odgovor na naplivot na tehnoto i ednolicnosta vo muzikata za da pokazat deka i elektronikata moze da bide povekeslojna i so dusha i deka vistinskite muzicari nemaat problem so instrumentite,bitno e koj i shto sviri). Tocno deka vo posledno vreme se pomalku aktivni (verojatno godinite a mozebi i imaat vnucinja za gledanje ama brojkite pozadi niv,a posebno pesnite gi pravat bash kako shto rekov...institucija broj eden vo svetskata muzika.Eve za shto zboram ,posebno akcent na gitarataСе спремав да отворам една ваква тема под наслов Преценети музичари, али turvior ме претрка. Секунди беа во прашање
U2 - ја немам запознаено човек кои ги слуша. Може чат пат да улета некој песничка, али дефинитивно не го заслужуваат статусот кој го имаат. U2 се пример за тоа шо можат да направат критичарите, лудите клинки, новинарите, телевизиите кои форсираат снобизам.Песните им се грди и наликуваат една на друга. Башка и онаа надркана приказна со НАЈголематa хуманост у свет на Боно ( и после него се е тиње) - БЉАК
Линкин парк - го имам ислушано првиот албум у средношколски години и толку. Таму и останав.Понатаму еколошка комерцијала rules!
Лимп БИСКВИТ и Блек ајд пис би ги забранил со закон. Уствари би ги пуштал по кафани.
Nickelback пак ми се поим за иритантност. Една песна, највише до две и до тука е муабетот. Самата појава и бојата на вокалот ти ствара алергија.
Би ја споменал и Мадона. Никад не можам да го сварам култот кон безличнава божица кој се гаи кон неа. Ни изглед, ни глас, најмалку пак песни...?
Еееее телевизијо, проклета да си!
http://www.youtube.com/watch?v=Xo2t23MiCW8
Slash od GNR koga i da go sretnel The Edge imal trema