Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
leandra тоа дека ке донесат србски продукти мало сутра
факт е дека треба да се насочиме кон рускиот пазар многу повеќе![]()
кока-кола од каде увезуват ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
leandra тоа дека ке донесат србски продукти мало сутра
Не е битно они од каде ќе донесат, нашето да го продадеме е битно. Може и од албанија да си земат, тоа си е нивна одлука. Ние гледаме да продадеме, да заработиме.leandra тоа дека ке донесат србски продукти мало сутра
Да,да на вас можеби не си објаснив убаво поради ненаспаност LoL
Вака да кажам накратко покрај губиток 300-400 милиони евра поради ембаргото од косово е сега ако немаше ембаргото и тогаш од каде им се девизите на косово што треба да ни исплатат 300-400 милиони евра дали е од бубрезите,белите дробови и други органи или бацување по газови на САД ,ММФ, ЕЦБ е дури тогаш тие ќе им вршат притисок на косово зашто им должат![]()
Сигурно од таму им се, али нас тоа во економска смисла не не интересира![]()
Мешаш економија во чисто политичка одлука, тука нема економска логика зашто се причините сосема други.
Не е битно они од каде ќе донесат, нашето да го продадеме е битно. Може и од албанија да си земат, тоа си е нивна одлука. Ние гледаме да продадеме, да заработиме.
Русија и извезуваме земјоделски производи. Проблемот за стокова роба ни е далечината која со себе носи големи трошоци+цена на производ= скап продукт. Супститут им е Кина ефтинија. Тоа е проблемот со Русија.
--- надополнето: 8 септември 2013 во 23:47 ---
Сигурно од таму им се, али нас тоа во економска смисла не не интересира![]()
Трговско ембарго јас колку што сум информирана е во економија. Али гледам дека сте расположени за заговор теории и политики. Кревам раце терајте![]()
Мешате политика и економија. Не би влегла во вакви муабети на оваа тема, не дека ве игнорирам туку ме интересира економскиот ефект на одлукиве. Има што да се зборува, бидејќи ова не е прва одлука на Косово за спречување на Македонскиот извоз на свои простори. Се случува и со Србија, али да не им се мешам у штипки, јас си ја гледам нашата страна.
Ќе се повлечам од понатамошна дискусија во оваа насока во која се води (политичка).
кока-кола од каде увезуват ?
скопска пивара извезува кока кола во косово
Грешка си.
Може има веќе 2-3 години како косоварите пијат српска кока-кола.
Остајте тоа шо се препукуваат србите и косоварите меѓу себе на политички план, на економски план им е супер...