Пошто САД и сојузниците правеа да изгледа тешко и мачно, а Русија ги мава како муви на прозор и за 3 дена се растури калифатот и бегаат кој-кај ќе стигне до тоа дојде благодарение на добрата стратегија и убиствените летала:
SU-24 инаку прв тандем во кој бев заљубен е F-111 Aardvark, но сега сум во SU-34
SU-25
SU-34 се покажа како супериорен авион со употребата на BETAB-500 за рамнење и менување на географска карта, како и на тестирање бункери
Il-78 употребен е од психолошки аспект инаку се користи за долевање на гориво во воздух, како и спуштање со падобран потребна опрема на копнени сили(кс).
Стационирани се и Mi-24 но нивната улога е повеќе за заштита на ареодромот, Во нивна близина има два носачи на авиони забележан е и SU-27 и голема е веројатноста да има и MiG-29M/M2 . Очекувам да има бомбардирање со дронови и од бомбардерите можно е надлетување со Tu-95 иако не би бил изненаден доколку биде објавено и за Tu-160 од причина што по Авганистан и по борбите во Грузија, Русија нема учествувано во вакви мисии, и ова е битно пред се за пилотите и убеден сум дека сите пилоти од В.В сакаат да учествуваат.
Интересен е фактот што имаше коментари дека Русија ќе банкнотира, а на ова русите одговорија дека многу повеќе трошат за вежбите одколку за оваа мисија. Ова е тема број 1 во светот само поради тоа што и Русија се вклучува во вакви мисии, а можно е и да им стане навика, а за тоа каде се семестени пилотите следува голема галерија од слики вчерашни, уживајте:
Мангупи биле и русиве.
Тука се потсетив на едно време.