[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Leandro, receptov trebase da go odlozime. :( Vaka znaci kakvi jadovi mi stvaras...
И така си покрај море имаш се што ти треба, засукај ракавите не туку ми се тови хамбургери. Ајде мрш у кујна знаеш кај ти е местото.

И така си покрај море имаш се што ти треба, засукај ракавите не туку ми се тови хамбургери. Ајде мрш у кујна знаеш кај ти е местото.

Sestro, jas na odmor ne gotvam. Ako sakas restoranska porcija kje stavam. :D

Мислам дека моето може да се смета за паеља, рижото, кари зачин, малку сецкан компир, и стапчиња ракчиња, ако го сметате за соодветно ставите го во конкуренција :)

7cl3A7.jpg

Еве ја и мојата паеља за која можам да кажам дека дефинитивно не е едно од моите омилени јадења. Не дека јадењето не е убаво, ама не сум по странската кујна:)

За јадењево употребив......... ориз, кромид, пиперка, патлиџан, месо, зејтин, сол, бибер и црвен пипер. Повеќе би рекол паеља на мој начин (едвај ја стокмив во тањир без да се растарашка целата)...... успат за сите кои ќе го јадат јадењево..... земете си лимон, повкусно е:):D

И малце меракот да и го направам на @Agda Beata со една лозова ракија......, зошто чупето не послуша и ни дојде на гости во Македонија:)

1.jpg

Бобче увек си бил по страшни комбинации.
Ракија, леб, ориз со домат и лимон бре :D

@shumecha.tableta моме задај тема за неделава.

Незнам дали да има гласање неделава или @MyloXyloto да си биде победник. @blue ladybug и @Олимпија што мислите вие, треба да има гласање?

Последно уредено:

@shumecha.tableta моме задај тема за неделава.

Незнам дали да има гласање неделава или @MyloXyloto да си биде победник. @blue ladybug и @Олимпија што мислите вие, треба да има гласање?
Jas sum so tebe za ova. Bez navreda do Bobce, ama ova negovoto tesko oti e paelja. Na slikava gledam samo oriz premackan so kecap. I nekoe salamce frleno odozgora.

Имав во план да правам вегетаријанска паеља, оти најдов фин рецепт на српски, ама чколијава ме зезна. Нејсе, ај прво да ги повториме претходните теми, да не дојде до збунка. :D
01. Потпечени макарони
02. Домашен бурек
03. Медено срце
04. Тавче - гравче
05. Селско месо
06. Солени мафини
07. Полнети тиквици
08. Тава ориз со пилешко
09. Летен пинџур
10. Пилешки прсти
11. Мусака од модар патлиџан
12. Палачинки
13. Мрзлива баница
14. Лазањи со бешамел сос
15. Пица со готово тесто/стар леб
16. Нудли со морски плодови
17. Кајгана
18. Фахита
19. Полнети компири
20. Плескавици од тиквички
21. Домашна пилешка супа
22. Домашни јуфки
23. Ролат со ајвар
24. Чоколадно/лимон суфле
25. Полнети пиперки
26. Шпагети Карбонара
27. Цезар салата
28. Ладен сендвич
29. Јајца на око
30. Новогодишна трпеза
31. Зелник
32. Пастрмајлија
33. Чоколадни шишарки
34.Крофни
35. Помфрит
36. Потпечени лепчиња
37. Прекрасна марула - македонска верзија
38. Макарони салата
39. Похована даска
40. Топено сирење
41. Проја
42. Бомбици
43. Пилешко во кари сос
44. Рататуј
45. Панцероти
46. Солена торта
47. Еклери
48. Ќофтиња
49. Јајца на вода
50. Пудинг
51. Пилешки ќофтиња
52. Кифлиња
53. Овошен колач
54. Таратур
55. Домашни фурнаринки
56. Овошна салата
57. Погача
58. Турли тава
Овој пат нека биде сендвич од сладолед. :D

Милион посто сте ја пробале тортата со бисквити. Е оваа е истата таа, само разликата е во тоа што наместо пудинг/хопла се става сладолед. И се става само два слоја бисквити (горе и доле). :D

Матите 2 опаковки сладолед во прав, според упатството (може и купечки). На послужавник редите бисквити претходно потопени во млеко, млеко и топено чоколадо или нешто друго по ваш избор. Па го нанесувате сладоледот (доколку сакате, може претходно да му додадете некое сецкано овошје, кроасан или мармалад - како што е на сликите). И на крај повторно бисквити. Го замрзнувате и толку. :D

8047_454919517865320_638057894_n.jpg CIMG2973-800x604.jpg sendvichi-sladoled.jpg

Љацо во паељата се става и зеленчук, меѓу кој е и патлиџанот. Чим го има во самата паеља, значи може да се користи и за декорација. Побарај и низ интернет дека паељата оди одлично со лимон, јас го ставив и за декорација. Обожавам кисела храна.

Леб, салата и ракија, мораат да одат со секое јадење, тоа е, балкански човек:D

Jas sum so tebe za ova. Bez navreda do Bobce, ama ova negovoto tesko oti e paelja. Na slikava gledam samo oriz premackan so kecap. I nekoe salamce frleno odozgora.
Паеља е. Да беше орифче со кечапче и расфрлено саламче, немаше ни да се пријавам. Погоре имам пишано со што ја имам направено паељата.
Сеедно дали ќе ме ставите на гласање или не, не е некоја работа за лутење:)

@shumecha.tableta бисквит сендвичов да ни го дадеше во лето разбирам, ама за време на зимници:LOL:............ Шала на страна.
Видов дека во фрижидер ми останало од летото едно пакетче сладолед од ванила, па реков ај да го направам бисквит сендвичов. И само за @leandra нешто за пиење во позадина........ за подобра комбинација:)
Па нешто вака излезе:)

Бисквит сладолед сендвич.jpg

Никој не направи сладолед освен бобче, затоа бобче задава тема следната недела.
И така ќе си биде фер оти немаше гласање за паеља, а бобче твоето е се освен паеља (чим влезе да објаснуваш:))
Мислам дека моето може да се смета за паеља, рижото, кари зачин, малку сецкан компир, и стапчиња ракчиња, ако го сметате за соодветно ставите го во конкуренција :)

Можеш да ставиш рецепт, некој домаќински :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom