И јас се обидов.
Aj како и секогаш, да пишам прво рецептата.
На ќерамичките садови, намачкав масло. Потоа ставив од фета сирењето, онака од прилика. Потоа кисело млеко. (се обидов со бешамел сосот, ама не сакав да ризикувам, не знаев дали добро сум го напрвила, затоа што по вкус не беше нешто нај-нај) Мали коцкички свински врат, па растителен кашкавал.
Потоа во еден сад посебно измешав едно тегличе салце, 1 лажица масло, 1 чешне лук и зачини (оригано, кари, црвен и црн (б/п)ипер, ким, вегета, буковец).
Наредно ставив исецкани јајца и одозгора повторно кисело млеко. Пилешка салама и расителен кашкавал. Зачини (повторно истите), кечап и посен мајонез.
Се печеше некое време на 300 степени и го изедовме.
Еве го крајниот резултат.
Малку поблиску.
Ааааам.