Значи кажавме, толку од тебе. А јас кога кажам, така и мислам.Ај веќе ко тргна, превод ми најди на ова дрвото. Стварно многу ме интересира
Ај веќе ко тргна, превод ми најди на ова дрвото. Стварно многу ме интересира
Кабалата не е религија, и Том Круз не ја прифатил кабалата туку сциентологијата колку што знам.Мадона и Том Круз ја прифатија кабалата како религија.
Дури и кабал вода од 10 долари шише пијат.
каков превод? Под еврејските букви на латински ги пишува имињата на сефиротите. Ете и Ипси некоја слика ти прикачи.Ај веќе ко тргна, превод ми најди на ова дрвото. Стварно многу ме интересира
мислев да кажам латиница, на латиница се напишани...хахахааа....сакам речам не знам кажам работава@short1: Под еврејските букви, не е латински, туку англиска транскрипција на евресјките Имиња на сефиротите.:smir:
А ако толку те интересира преводот @mettalhammer, еве ти линкот, дочитај до крај и ќе видиш што значат во превод и Буквите и Еманациите
Треба да се знае еврејската азбука, значењето на зборовите, буквите. Формата на самите букви... Броевите се само симболи, за полесна категоризација на идеите!1. Зборови кои се еднакви на 496:
2. Зборови кои се еднакви на 924:
- Збирот на сите цифри до 31(ако се стави и 0 се вкупно 32 броја) (31 е LA=НЕ но и AL=БОГ)можеби ова е ничеовото Бог е Мртов;
3. Зборови кои се еднакви на 385:
- нема сега за сега
4. Зборови кои се еднакви на 156:
- ShKINH- Шекина( Женскиот аспект на Бог, Славата на Бог на Земјата)
- AHL MVOD -Шатор на Состаноци(Табернакул)
- Змија- како Tet
- BABALON-Печат на Белото Братсво, таа која што го јава Зверот и во кој се слева крвта на Адептите.
- Цион
- Чиста крв
На Евреите, Христијаните, Муслиманите.... само што некои од нив не го знаат тоа.Кабалата е езотерична школа на евреите!
Зошто Oѕ Чаим, го класифицираш во егзотерија?Еве за споредба малку егзотерија: Дрво на животот!
Tolku e skriena sto sega ja reklamiraat na internet klipcinja. Mudrosta na Eonite, direktno od Abraham, samo za vas, na internet...Ја нарекуваат "скриената наука" од три причини.
Ова овде не е “кајгана“ туку “турли-тава“ ..Или така Берг ги учи своите приврзаници. “Кабала“ на хебрејски значи примање..Што примаш - Сознанија од Вишите Свтови ..итн..Петокнижието не било напишано во времето на Абрахам (Авраам ) Еве како е во автентичната кабала запишано:не знам од каде ти се овие податоци... но, едноставно, не се точни... не знам колку си изучувал Кабала, али ако си прочитал малце, или си бил барем на еден состанок, ќе знаеш дека сето она на што се заснова било какво верување во Кабалата, е дел од Тората. Кабалата е создадена години по Тората, и тоа е факт.
Кабалата нема врска со магии. Да, можеби некој човек, практикувач на Кабала, во исто време се интересира и за магија, но тоа е све - Кабала и магии немаат никаква врска воопшто.
повторно, не знам од каде го извади сето тоа, али што и да си читал, прочитај пак. оти не е точно...
Sto ti primas, toa e diskutabilno...Ова овде не е “кајгана“ туку “турли-тава“ ..Или така Берг ги учи своите приврзаници. “Кабала“ на хебрејски значи примање..Што примаш -