За скапани кампови во кои престојуваат нашите фудбалски надежи - 150 000 евра!

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Околу 2.000 деца ова лето се жртви на ФФМ и беа дел од ужасот наречен фудбалски кампови во Охрид и Стар Дојран

Зошто ФФМ ги организира овие кампови!? За финансиска добивка на одредени луѓе кои се блиски пријатели со Харалампие Хаџи Ристески се жртвуваат децата. Не е ова прв случај да се случуваат вакви "хорори" но ова лето е посебно затоа што деновиве низ земјава имавме лошо време, врнежи и студ. Со искинати и смрдливи кебиња да се спие во скапан и распаднат камп полн со пајаци, лебарки... Секој оној родител кој видел во какви услови е сместени неговото дете со бес гледа кон функционерите на ФФМ кои си играат со животите на стотици деца. Овој скандал ја прели чашата на актуелната фудбалска власт која уште еднаш докажа дека не бира средства во своите болни амбиции.
Која е математиката!?
Летово се организираат кампови во Стар Дојран и Охрид. Поканети се по 11 деца од 170 клубови или околу 1.900 деца од цела Македонија. Според местото на живеење се одредува кои деца каде ќе заминат. Една смена трае 7 дена а неофицијално дознаваме дека во камповите ФФМ плаќа цена од 750 денари за дете дневно. Кога се ќе се пресмета се доаѓа до убава бројка на пари или во превод околу 150.000 евра. Ете тоа е причината зошто децата спијат во скапани кампови и зошто некој си игра со младите таленти во земјава. Одговорот е ПАРИ! И сето ова може да се помножи со 7 години колку што Хаџи Ристески е на функцијата во ФФМ. Затоа прилепчанецот не ја дава фотељата. Затоа што парите кои ги добива од УЕФА за развој на младинскиот фудбал во земјава ги дава за сместување на деца низ сканапни камп приколки, каде јадењето е катастрофа и каде нема услови за престојување. Ништо подобри не се ниту игралиштата. По сето она што ви го презентиравме деновиве сите сигурно се прашувате за каков развој на фудбалот станува збор!?
Наши извори кои добро се запознати со случувањата околу камповите ни кажуваат дека тоа е машина за пари на ФФМ која си врви со години и години и дека никој досега не им застанал на патот. УЕФА е таа која на годишно ниво ги финансира овие кампови но за жал никогаш од европската фудбалска куќа не дошле инспектори кои би ги виделе условите во кои се сместени младите таленти од Македонија. За што и на кого УЕФА му ги дава парите.
Ова е тежок криминал и тешка малверзација со здравје и животи на деца на возраст од 15 и 16 години. Некои луѓе немаат осет и не знаат до каде се границите. Сега си имаат проблем со многу родители кои постојано ѕвонат во ФФМ и се закануваат. А кога лутината повторно ќе им се врати се обидуваат својата приказна да ја кажат во нашата редакција.
"Тоа е една голема катастрофа. Моето дете има лишаи по целото тело и вошки. Го пративме на камп а се врати болно... Некој треба да одговара а ќе покренеме и судски процес против тие нивни инструктори но и до ФФМ која ги организира овие собири", коментира родител на едно од оние 1.900 деца кои летово беа жртви на скапаните кампови на ФФМ.
Најкритично е за оние деца кои биле во кампот во Стар Дојран. Многумина од нив барат лекарска помош, имаат зголемена температура и се исфралени по телото. Сега нивните родители се обидуваат да ги вратат како што биле пред да заминат на камп а потоа ќе превземат мерки против оние кои на штета на здравјето на нивните деца заработуваат од парите кои се наменети за развој на младинскиот фудбал во Македонија. Токму поради ова немаме никакво резултати на нашите младински слекеции. Но за сето ова се виновни и сите оние кои немаат сила да му кажат не на Хаџи Ристески а имат функции. Сепак имаат и сите тие деца и би ги прашале дали би дозволиле нините најмили да спијат во кампови како овие на фотографиите!? Сите тие кои имаат допирни точки со младинските комисии во ФФМ имаат одговорсност за сите болести и незгоди кои им се случуваат на децата кои беа во скапаните камп-приколки.

Дојранскиот камп е затворен од државата!!!

Кампот "Партизан" во Стар Дојран нема прави да прима гости. Тој е затворен од државните инспектори уште пред две години кога е оценето дека во тој камп ги нема основните услови за функционирање. Сето ова ни го потврдува и Шемси Муса, директорот на санитарниот и здравствен инспекторат на Македонија.
"Кампот од нашите инспетори е затворен и тој нема право да прима гости. Кој и зошто ја прекршил таа наша одлука!? Ние добивме информации за тоа што го пишувате и веднаш тргнавме во акција. Нема тука да застанеме. Станува збор за здравјето на млади личности кои биле сместени во камп кој ја нема потребната дозвола од наша страна. Во наредните денови ќе бидете информирани за нашите следни потези. Инспекторите добија налог за да го испитаат целиот овој случај".
Катастрофа!!! ФФМ со своите "партнери" кои имаат кампови ја преминале секоја граница. Ги жртвувале децата за сопствен интерес!!! Каде им е честа, образот и човечкото достоинство. Ова е голема брука и скандал. Претераа!!!

ФФМ молчи, кој треба да одговара!?

Сигурно "Македонски Спорт" е виновникот кој им го расипува бизнисот на луѓето од ФФМ. За секој скандал, за секој откриен криминал актуелната фудбалска власт го обвинува нашиот медиум и никогаш не превзеде одговорсност. Така и сега ја покажуваат својата ниска морална вредност. Повторно докажуваат дека немаат образ и дека немаат ништо човечко во себе за да признаат и да барат милост од родителите за сето она што им го направија на децата кои беа во кампот во Охрид. Кој треба да одговара сега ако не фудбалскиот врв. Каде се сега Харалампие и Николчо да кажат кои се кодошите. За прилепчанецот ова е нормално и тој кога е во опасност ќе молжи и ќе дава изјави од типот дека некој друг е виновникот додека "шпедитерот" што знае за фудбал. Па тој е "загубен" во целата оваа работа!!!
За таквите како овие од фудбалскоот врв треба казна. Треба тие да се осудат 10 дена да живеат во капмповите со смрдеа, пајаци и вода каде што беа сметсени стотици деца. Тоа би им била најмалата казна за она што им го прават на децата од цела Македонија.

- Упатени ли сте за овој, најнов скандал од страна на ФФМ? Кој е вашиот став околу ова? Се исплати ли да се праќаат децата на летни кампови, притоа ризикувајќи истите да се вратат со вошки, алергии и други болести? Што треба да се стори за веќе еднаш да се стави крај на лудите амбиции на нашата фудбалска власт? Ме интересираат ваши мислења.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Треба да се запали цела федерација заедно со управниот одбор. Со кое право земаат по 750 денари од дете,а ги сместуваат во вакви услови. Па во Истатов (мислам) дека исто земаат по толку ама затоа условите се далеку подобри од нив. Мора да се стави крај на актуелната власт во ФФМ:tapp:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Море се што има вакви работи, треба да се праќа на мејлот на ФИФА и УЕФА, да видат како работи нашиот Ил Прециденте. Ние џабе се нервираме, додека не се собереме од цела Македонија пред ФФМ и да ја направиме партал цела зграда, заедно со педерот, ништо нема да се смени.

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Ова да не се камповите спроти ПАРТИЗАН???:Д:Д:Д:Д:Д
Ако се тие тоа е катасртофа од страна на ФФМ.
Јес да има таму игралишта за тренирање ама изградија сега и куќарки па можеле таму да ги сместат или во хотелот што го реновираа позади ПАРТИЗАН.
А иначе кај границата со Хелада има убав хотел и таму можеле да ги сместат ем е мирно местото ем има играчиште и половина.Никој не игра таму бидејик се е напуштено оддалечено е од центарот на градот пола килиометар или 1 километар ми се чини ама баш е ТОП.А за ова приколкиве 750 денари тоа е ужасно бе.Јас 8 години по ред одам во Дојран убав град има и езеро базени ноќен живот буквално се.Сум бил првата година и во приколка и за 4-5 души во една приклока беше 300 денари за една вечер а ова што е 750 за еден и пулс една вечер.Па нели треба они да инвестираат бе не децата да плаќаат.СРАМОТА.До кога вака бе.Абе ова на вести неко ида се даде па да ги сотрат да видат што е мака.Кај со авкви лудаци во ЕВРОПА бе.Давајте линкови од ФФМ да им ЕБ*МЕ сајтовите.Што е ова бе говеда ли се децава што ли се.Навистина ги жалам.ЛЕЛЕ колку сум изнервиран аууууу.Ќе го убијам цел ФФМ сојуз лејјјјјјјјјјјјјјјјј.
ЗА ОВА СЛИКИВЕ МОЖАМ ДА ГАРАНТИАРМ ДЕКА НЕ СЕ ОД КАМПОТ ПАРТИЗАН ПРИКОЛКИВЕ 100% А ПЛУС Е ЗАБРАНЕТО ОД ДРЖАВАТА.ВО ПАРТИЗАН КАМПОТ ПРИКОЛКИТЕ СЕ ИЗМИСЛЕНИ ЗА ОВИЕ НА СЛИКАВА.

ДАВАЈТЕ САЈТОВИ ДА ГИ ОПЦУЈАМ МАМЕТО НИВНО.

CaMeC

Рамос - 4
Член од
18 јуни 2007
Мислења
2.266
Поени од реакции
10
Јас бев пред 2-3 години на камп во Охрид со мојот клуб Фк Фаланга кампојте уште тогаш беа катастрофа а и годинава заминаја деца таму од мојот клуб..ова е голема БРУКА за македонскиот фудбал..:kesa:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Бев пред неколку години на примрени,а прошлата година бев и тоа за репрезентација,со еден збор кажано КАТАСТРОФА.:nesvest:

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Јас бев пред 2-3 години на камп во Охрид со мојот клуб Фк Фаланга кампојте уште тогаш беа катастрофа а и годинава заминаја деца таму од мојот клуб..ова е голема БРУКА за македонскиот фудбал..:kesa:
Бев пред неколку години на примрени,а прошлата година бев и тоа за репрезентација,со еден збор кажано КАТАСТРОФА.:nesvest:
Ако и самите сте искусиле, ако е така како што велите, ме интересира зошто не сте реагирале некаде, не сте побарале одговори од страна на ФФМ? Па сигурно уште пред да тргнете ви било кажано што може да се очекува, и сигурно ви била претставена многу поубава слика од онаа која потоа сте ја доживеале.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ова е само уште една потврда за сите гнасни работи шо ги прави Хари во Македонскиот Фудбал!!! Само се чудам како да сега вака истерал бе мајката!
Па порано Ламбе со ножеви и секири го гонеа, а за Ѕинго цел стадион викаше ЅИНГО___
ПЕДЕР
!!!

Луѓе фудбалот во Македонија никогаш не бил до ова дереџе дојдено, НИКОГАШ!

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
Јас сега се вратив од струга каде во одморалистето беа Форца,Работнички,Куманово,Кидс фудбал и Професионал:Бесе одлицно беше.Во македонски спорт има споредаба на тоа каде што бев јас и на ффм

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Дојранскиот камп е затворен од државата!!!

Кампот "Партизан" во Стар Дојран нема прави да прима гости. Тој е затворен од државните инспектори уште пред две години кога е оценето дека во тој камп ги нема основните услови за функционирање. Сето ова ни го потврдува и Шемси Муса, директорот на санитарниот и здравствен инспекторат на Македонија.
"Кампот од нашите инспетори е затворен и тој нема право да прима гости. Кој и зошто ја прекршил таа наша одлука!? Ние добивме информации за тоа што го пишувате и веднаш тргнавме во акција. Нема тука да застанеме. Станува збор за здравјето на млади личности кои биле сместени во камп кој ја нема потребната дозвола од наша страна. Во наредните денови ќе бидете информирани за нашите следни потези. Инспекторите добија налог за да го испитаат целиот овој случај".
Катастрофа!!! ФФМ со своите "партнери" кои имаат кампови ја преминале секоја граница. Ги жртвувале децата за сопствен интерес!!! Каде им е честа, образот и човечкото достоинство. Ова е голема брука и скандал. Претераа!!!
Да видеме шо ке излезе од овоа!!!:toe:

Баш ме интересира!

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Ако и самите сте искусиле, ако е така како што велите, ме интересира зошто не сте реагирале некаде, не сте побарале одговори од страна на ФФМ? Па сигурно уште пред да тргнете ви било кажано што може да се очекува, и сигурно ви била претставена многу поубава слика од онаа која потоа сте ја доживеале.
Нема кај да реагираш,ги боли цеф за иднината гледаат сеа ако можат да украдат нешо да напраат,не им иде подалеку паметот дека утре од едно дете можат да земат поише пари...забегав од темава ама тоа е реалноста за жал,се додека има такви како Хари што мозокот подалеку од канцеларија не им иде нема никад да имаме фудбал и додека играат татини син4иња.

позз43 кисс43.:pipi:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Нема кај да реагираш,ги боли цеф за иднината гледаат сеа ако можат да украдат нешо да напраат,не им иде подалеку паметот дека утре од едно дете можат да земат поише пари...забегав од темава ама тоа е реалноста за жал,се додека има такви како Хари што мозокот подалеку од канцеларија не им иде нема никад да имаме фудбал и додека играат татини син4иња.

позз43 кисс43.:pipi:
Точно!
Ама тој Хари треба цел народ да се собере и да го претепа... 2 000 000 по една клоца и еден бокс ... и чекајте пак малку ќе му биде мозокот многу поише му е отиден.... абе да се стаат сите да го убијат треба...
Не ми е јасно ШТО МУ Е ПРОБЛЕМОТ?
Кај и лига и репрезентација таму па и младите надежи ги уништува.... мора нешто да се деси ....:toe:
Извинете за револтов...:helou:

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
во дојран и cтруга не знам какви ce камповите
јаc бев во охрид 3 cMeна co мојот клуб ф.к нова колонија-cкопје ce вратив прееcКа
камповите ce добри coлидни и храната иcто
немаше никакви проблеми ce беше топ caмо незз од каде овие невиcтинити глаcини
и иначе ме запишаа и ме одбраа за репрезентација 1995 година т.е ceлекција до 15 години
да ce надеваме на убави работи понатака co репрезентацијата

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Во Партизан си бил,во приколките?

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Пред 2 лета бев у Охрид во Партизан камповите.

Едноставно кажано катастрофа. Ниту прозорците се затвараат убаво,постелнината искината неисперена убаво,како спортисти треба да имаме нонстоп топла вода за туширање после тренинг или утакмица кај нив немаше или ако имаше само 1-2 се бањаа.

Имаше поубави и поуредени за нијанса,ама тама беа младинските категории на прилепска Победа.

Бунгаловите што ги има во Охрид се убаво и уредени и чисти,ама цената ја прави таму чистотата и убавината.

Kajgana Shop

На врв Bottom