За кого? За ракометарите!

• Креатор на темата Креатор на темата Max Legend
  • Време на започнување Време на започнување

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Локација
Somewhere in Midland
Како што кошаркарите заслужија свој текст за својата одисеја,така и ракометарите заслужуваат свој момент иако не влегоа во борбата за медалите,но храбро се изборија за квалификациите на Олимписките игри во Лондон 2012.Стискам палци дека ќе се вратат со олимписки медал.

Како по обичај клик на видеото

Борко Ристовски се пензионираше после Олимпијадата во Лондон за после да биде избран за министер за одбрана на Република Македонија.Додека го тераше мандатот сам одбрани 3 обиди за внатрешен конфликт,4 обиди за напад од странски држави и 1 обид за предизвикување светска војна на македонско тло.Од друга страна МПЦ го канонизираше "Бог да чува и брани" во "Бог да чува и Борко".

Наумче Мојсовски огорчен од расипништвото во ЕХФ се кандидираше и беше избран за нов претседател на организацијата ветувајќи расчистување со криминалните структури и враќање на старото реноме на ЕХФ.Остана запаметен по жолчните расправи со скандинавското лоби и последниот обид на скандинавските земји да се воведе евровизиски систем на бодување за нивните држави кои настапуваат на еврошампионатите по што Наумче им возврати "ако се сметате за најдобри докажете се на терен,а не преку телевоутинг".

Филип Миркуловски со својата неверојатна пожртвуваност и борбеност го инспирираше Мел Гибсон да го режира својот најдобар филм "Macedоnia:A story of bravehearts"(Македонија:Приказна за храбрите срца),филм за подвизите на аутсајдерот Македонија на еврошампионатот во Србија."Macedonia:A story of bravehearts" стана најдобрата спортска драма во историјата на филмот и ја воскресна мртвата кариера на Мел после контроверзиите со "Passion of the Christ" и "Apocalypto".

Илија Темелков и Филип Лазаров се посветија на испитувањето на Гоцевата раса откако испливаа солидни докази дека Гоцева раса не е само навивачка песна туку и генетски факт.Ова набрзо беше признато од страна на светските асоцијации на генетичарите кои ја признаа Гоцевата раса како посебна раса,а во Македонија почна нов процес-Гоцевизација,каде на спомениците на историските личности,независно периодите и полот им беа ставани мустаќите на Гоце.

Стојанче Стоилов стапи во брак со својата десна рака предизвикувајќи бурни реакции низ светот.Додека ЛГБТ движењето протестираше за нарушување на принципот "за врска се потребни две самосвесни индивидуи" други мислеа дека Стоилов само ги зеза данците и германците бидејќи десната рака ја крсти Хансен,а левата Рогиш.

Стевче Алушевски се откажа од активно играње ракомет,но РФМ го предложи за нов селектор на репрезентацијата.Алушевски прифати под услов секогаш кога репрезентацијата настапува пред натпревар мора да се пушта Judgement day од Terminator како интро,со цел да ги натера противниците да се чувствуваат како навистина да е судниот ден.Овој потег ја зголеми ефикасноста на тимот за неверојатни 140%(по руски пресметки).

Кире Лазаров ги обедини титулите најдобар стрелец на европско,светско и олимписко натпреварување по што влезе во политички води.Народот го избра за нов премиер по што се прогласи себеси за доживотен лидер и го донесе прочуениот Лазаров законик-ако некој сака да го замени Лазаров мора да ја надмине нормата од 61 гол на европрвенство односно 92 гола на светско првенство.

Звонко Шундовски си ја испроба среќата учествувајќи на покер турнири во Вегас и Монте Карло каде беше прогласен за човек со најдобар pokerface без ниедна изгубена партија.Значителен дел од парите Звонко ги префрли во новоотворениот фонд за заштита на децата со рамнодушен израз на лицето.

Ников и Магдинчев се откажаа од коментаторство после многубројните негативни критики но добија нов ангажман,овојпат во НАСА по препорака на Стивен Хокинг каде ги позајмуваа своите гласови за првата генерација на voice only компјутери во шатлови.Фразите како "ракетата мора да полета","ракетата мора да го избегне астероидот","сега е добро време да се слета" итн се покажаа како доста поефикасни навигациони команди отколку старата технологија.

Ѕвер си, свака част:cuc:

Шундо на покер турнир.

Кога има добри карти
x160.jpg

Кога има лоши карти
x160.jpg

Кога блефира
x160.jpg

Кога зема големи пари
x160.jpg

Кога губи големи пари
x160.jpg

Се супер, само не ми е уште јасно зошто ракометариве пред крај на тајм аут кога се собираа сите заедно да ја изговорат познатата изрека, следеше ова :: за кого?...за Македонија!

Тоа беше до натпреварот со Словенија.

Неколку саата после тоа беше:За кого?За Србија/Словенија а денеска е :За кого?За Џоковиќ

Фала за честитките.

Патем,за песна направив еден помалку необичен избор и колку и да сакав не можев да најдам подобра алтернатива за песнава.Се надевам ви се допадна.

Стиховите

This is my road, guided by my fate
Now I stand, right here on this land
Episodes in time have taught me
There’s a promised land, far beyond the stars
Memories of my mother and father still remain
Their voices I hear, when I close my eyes
This is my road, and I’ll keep moving on
Overcome the endless test of time
This is my life, so I’ll open the door
Together with my destiny
Now, engrave this legendary road
I will fight through this thorny path
Into the arms of a love still unknown
Seeking a love, A love without deceit
With no turning away, I pray for that day
No matter how long this journey may be
On the map of tomorrow
Now, this legend will be engraved
(This is a journey, a great journey
I can see the light, the path, the light of hope,
happiness and peace
And it will take me home)
Overcome the endless test of time
And together with you
I will engrave this legendary road

Подхитно на Кајгана портал! :cuc:

Звонко Шундовски си ја испроба среќата учествувајќи на покер турнири во Вегас и Монте Карло каде беше прогласен за човек со најдобар pokerface без ниедна изгубена партија.Значителен дел од парите Звонко ги префрли во новоотворениот фонд за заштита на децата со рамнодушен израз на лицето.
:pos::pos::pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom