Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Брат ми пред малце ми даде жетон од флипери... И незнам зошто но стварно ме расположи тоа мало парче железо. Да бев негде 6-7 години сигурно до утрежетонов ќе завршеше во некој флипер, ама ќе го чувам :noze:.
Помина точно еден месец одкако ми почина папагалчето, и онака сеуште неможам да се помирам со фактот дека ми го нема педерчето да ми стои на рамо. Знаеш Кајги, никогаш нема да ги сватам оние луѓе што одкако ќе им почине некое животинче дома, наредниот ден одма купуваат ново... мислам, луѓе кај ви се емоциите да му се плукнам, толку ли брзо ги преболувате домашните миленици, или пак ги чувате онака колку да не ви е тивко дома? Ај нема врска....

Моментално си кулирам со Radio Monte Carlo 80's

Оваа песна свири во моментов...:pipi:

Драга Кајгана,
На нашиве телевизии и да им дадеш буџет од 1.000.000 евра, пак нема да знаат како телевизијата да ја направат телевизија. Сигурно ќе направат нешто кич или пореметено.

Валандово фест е еден од најдобрите и најпознатите фестивали во Македонија, но и на Балканот. Сите овие години одкога постои ги собира гледачите. Мала, но слатка сцена, добра публика и квалитетни песни.
Но годинава тотално се разочарав.

МТВ замеша прсти и го направи фестивалот по нејзин вкус. Ја стесни сцената со тоа што ги начука нашите музичари со нивните виолини, контрабасови и слични лонци на неа, кои претавувам дека фатиле пајажина чекајќи да се појават во јавноста и да заработат некој денар.

Минатите години ги бираа победникот и останатите две места на нормален начин......, и изведувачите и публиката беа задоволни, но годинава и Валандово фест го наполнија со истите местенки како на Скопски фестивал. Па така имаше и незадоволни изведувачи и незадоволна публика.

Ама тоа е, треба да се помириме со фактот дека нашата музичка сцена неможе да оди напред, туку може да оди удолу, евентуално да тапка во место.

:)!

Прво Фолк Фест Валандово се вика бе Бобче.

Друго, реално последните 4-5 години беше смешки. Дури мислам и дека не се полнеше салата, а чувството беше далеку од тоа кога бевме мали дечиња и стоевме цело време пред врата, демек да влеземе. :D Како воопшто да нема фестивал, ни гужва низ градот немаше.

Oваа година имаше народ ради новата сала, ја правеа цело лето. Да видиме догодина како ќе бидe. :D

Позрав Драга Кајгано.

Драга...

... забораив на тебе да ти пишам. Го исполнив тоа што го ветив. Бев на фудбал, газев све живо и диво, давав голови, најјако се осеќав. Али уште поубаво беше што бевме собрани многу фини луѓе, забава пред се, смеење и смешни случки колку сакаш, имитации на прослави, заплеткување у мрежи, излетување у кафич, ДВЕ топки на ИСТО дрво закачени, и на крај знам дека у иднина нема ни да памтам кој тепал, кој колку гола дал и слично, пошто ова ќе остане у меморијата пред се како добра дружба со твои прекрасни форумџии, јас пред сите нив како најпрекрасен секако, али они close second. Фала ти на тебе Драга, што не спои сите за овој убав ден :)

Шо ми требаше да р`чкам во музичките архиви на стариот ПС и да се присетам шо некад сум слушал? Таман ми тргна добро со Porcupine. :(

Само што се вратиф од свадба, све тоб и тија работи
него сакаф да ти кажам: @Џонтра Волта го фати бидермајерот, упати небесен скок и некако го вати, значи ускоро ќе се мажи т.е сака да се мажи, желба му е.... нека му е со среќа т.е нека му биде со среќа, ја највише че му играм поз воз

Си биле turvior i Red John, и turvior го прашал Црвениот Џон:

-Фати спортска бе?!
-Фатив к*р фатив!

:свиркам:

Инаку еден од оние периоди кога за ништо не се замара чоек. Онака тромаво го тепам времето, без некоја желба нешто да се наткажувам или некого да убедувам во нешто.
Абе за нигде сум. Fuck-Т е дека кога тогаш че ми помини.

A Ред Џон спортска не игра, шо во превод значи дека @turvior пак локал, во парк, ко металец. За срамота.[DOUBLEPOST=1413762670]

А успат, и @Ilumious е на диета !!! Која само влијание го имам, чоек.

чоек

А успат, и @Ilumious е на диета !!! Која само влијание го имам, чоек.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom