Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Д.
Заглавив тука на темава, каснам 15 страни, ги читам маките на Фросе со личната карта, доаѓам кај делот за уплатницата “А?“ и се превртувам од стол.
Станувам, ја тресам прашината од мене, ги бришам солзите и ми текнува минатата година кога се јавив во МОН да прашам нешто за некој документ за стипендијата. Ме пречека одговор “Па не знам дечко и ти сеа, треба да прашаш за тоа, од кај да знам јас!?“. А се работеше за делокругот од работите на министерството. Мојата чудесна земја!

Нејсе тоа, achievement unlocked! Напишана семинарска од 20 страни, од 00:00 до 9 сабајлето и освоени 95% од поените. :cool:

топ си кисс4е :-D

D

devojcence

Гостин
draga kajgancice denes svativ deka mnogu e bitno i deka sekoj treba da bide megju lugje i da se spusti na zemja i da ja vidi sredinata i situacijata vo koja zivee i raboti i e opkruzen a istata ne e i bas tolku rozeva no sepak e ubavo da se znae i sogleda od aspekt na toa da se prizemji covek za da znae vo idnina kako treba da se odnesuva i deka najubavo i voedno najtesko e da se postigne i da se bide sredina. toa e toa. inace glaaa me boli me kine.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Драга,

сакам да сум дете повторно. Сакам да ми се интересни сите тие работи што ми беа интересни кога бев мал. Сакам да играм граница. Сакам да ја бркам низ школото и да скокаме преку врати. Сакам да паднам и да ги изрежам колениците и да ми прснат јод или шо и да беше, да ми стават фластер и да ми се направат корупки. Сакам да му набацувам од корна и да ме фали дека сум ко Бекам. Сакам да одиме на гости на слава и ние децата да отидеме во друга соба и да правиме глупости и интересни муабети. Сакам да одам со дедо ми на пазар, со автобус. Сакам он да купува 200 000 работи а сите тие да не ми се јасни. Сакам вистински да ме радуваат поклоните за роденден. Сакам да се врати бидејќи работите коишто тогаш ги правев на сила и без задоволство УЖАСНО ми фалат. Сакам да ме фали, само неговото фалење беше искрено и вистинско. Сакам да имам подобра комуникација со него или да го снема тотално. Сакам да не ми се погодеа затворени и глупи колеги на факс кои се делумно криви за моето влегување во т.н. вештачки свет. Ама и ти си делумно крив за ова, и ТИ најверојатно ќе го прочиташ. Не дораснав.

Сакам да се врати и средно. Сакам да сакав (?) да учам повеќе (и Македонски, очигледно :D). Сакам да имаше попрактична настава. Сакам да се вртам назад и да правам муабети за фудбал. Сакам да растураме во асоцијации и да се фаќаат за глава изразувајќи вчудоневиденост за нашата уиграност. Сакам да ме крунисаат за пинг-понг крал повторно. Сакам да пијам и да гребам по ѕидови. Уствари коа ќе размислам подобро со оглед на тоа што се случи после, не сакам ова. Сакам да стигнам од железничка до Влае за 7 минути со кола почитувајќи 2 од 17 сообраќајни знаци и средства (да не возам ја!) :D. Сакам да не беше ретардирана и да не ме замараше. Другата сакам да беше поотворена ама очигледно јас бев проблемот. Сакам да имав болз да и кажам (оваа е трета патем).

Сакам да беше така како што си мислев. Да се прават посериозни муабети, да бидат одговорни како што треба да бидат и да ми даваат добар пример. Они се кој/а од кој/а. Сакам да можам да им влевам позитива и мотивација ама после суровите работи, не можам. И после толку муабети слушнати... не можам. Ќе сфатат еден ден, се надевам. Тука сум барем со чудната и несекојдневна (барем за нив) смисла за хумор што им ја презентирам, но мислам дека повеќето всушност ги збунувам. Освен оние попаметните. А такви има многу, да. Попаметни се и од постарите. Гледаш од една перспектива и имаш високо мислење а всушност кога ќе сфатиш...

Многу глупо. Гајле ми е за се. Ако случајно од постот сфатите дека сум на добар пат кон мисли за самоубиство реагирајте со време :D

Сега најмногу сакам да прекине да замара ретардираново време и конечено да си купам ролери!

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Чекам такси пред Веро 2, врне дожд, иде тип на точак, го остава, се врти кон нас и вика: причувајте ми го точакот, ќе се вратам за саат ипол.

Некогаш си мислам оти живеам у Матрикс.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.725
Поени од реакции
13.464
Passed down to you...
Значи толку ми се има навртено фотографирањево со DSLRки што овие 10тина дена I just eat, drink and breath tutorials via Youtube. Башка се изначитав доста рецензии за одредените модели. Ќе да тепа Канон Т3чето и тоа со 63 пратеника. Времево ми оди во прилог, пошо потрошња неам а и желба за искачање по дождов. Месецов што следи ми е веќе пуштен во оптек од утре сабајлето откако моиве ќе ме почестат со 20тина дена самотија. Wild piano parties таман.
Тендери ме чекаат за бркање. Ќе биде густо преку ден.
So says Saladin

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Аи.ај да части некој,тоа главоњата таткото на Куманово го затвориле изгледа, ќе треба да е на диета некое време.
А дождот денес го однесе Драчево и Пинтија во Вардар.
Уште и ова јас пак едвај чекам дожд да ми ја испере колата,оти само тоа и е перење,од господа,црево и друга вода не видела.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Треба да престанам да си го затнувам носо коа кивам.

И дај едншка нека направат партија Марјан Стојановски, Силви Бенд, Алачки фемили, Некст Тајм, Амди Бајрам итн. со ел гранде неотповикувс доживотус президенте Драган Вучич, а цела шоп естрада да им лепе плакати.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
„Кај се видело синдикат да протестира за правата на работниците? И баш на 1ви мај." :cautious: Вин!

Да не беше жално, ќе беше за рикање!:sick:

П.с „Мачките биле лицемерни". Пффф! За разлика од луѓето, мачките го лижат само сопствениот гаС!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Утре ова време некаде ќе дознаеме до кога ќе чека Донев за лајк од мене :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop